Προσπάθεια καθησυχασμού των εταίρων από τη May

11:30 30/3/2017 - Πηγή: iPop

Προσπάθεια καθησυχασμού των εταίρων από τη May με άρθρο της σε επτά ευρωπαϊκες εφημερίδες.

Μ’ ένα άρθρο το οποίο δημοσιεύεται ταυτόχρονα σε 7 ευρωπαϊκές εφημερίδες, με το οποίο προσπαθεί να εξηγήσει το διαζύγιο της Μ. Βρετανίας με την Ευρωπαϊκή Ένωση, η Theressa May προσπαθεί να καθησυχάσει τους εταίρους της για την διαδικασία της μετάβασης.

Συγκεκριμένα, η May επέλεξε την ιρλανδική εφημερίδα The Irish Times, την πολωνική Rzeczpospolita, τη σουηδική

Dagens Nyheter, την ισπανική El Pais, την ιταλική La Repubblica, τη γαλλική Le Parisien και τη γερμανική Frankfurter Allgemeine Zeitung για να επαναλάβει ότι η Βρετανία αποχωρεί «από την ΕΕ, αλλά δεν εγκαταλείπουμε την Ευρώπη».

«Θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι αυτή η απόφαση δεν σημαίνει με κανέναν τρόπο ότι απορρίπτουμε τις κοινές μας αξίες ως Ευρωπαίοι», εξηγείσ το άρθρο της η Βρετανίδα πρωθυπουργός, επαναλαμβάνοντας τα βασικά επιχειρήματα που παρουσίασε και στην επίσημη επιστολή που επέδωσε στον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Donald Tusk.

Διάβασε επίσης:

Η Βρετανία κάνει τους νόμους της Ε.Ε. δικούς της

«Δεν πρόκειται ούτε για μια προσπάθεια να πλήξουμε την ΕΕ», προσθέτει η Μέι, διαβεβαιώνοντας ότι η Βρετανία «επιθυμεί η ΕΕ να πετύχει και να ευημερήσει».

«Θέλουμε να παραμείνουμε στενοί σύμμαχοι και εταίροι της Γαλλίας και όλων των φίλων μας στην ήπειρο», σημειώνει η May στο άρθρο της στην Le Parisien.

Στην Frankfurter Allgemeine Zeitung η Βρετανίδα πρωθυπουργός χαιρετίζει «τη δυνατή φωνή» με την οποία η χώρα της και η Γερμανία έχουν συχνά μιλήσει στη διεθνή σκηνή, κυρίως υπέρ «της εδαφικής ακεραιότητας και της κυριαρχίας της Ουκρανίας» ή «υπέρ της παροχής βοήθειας σε εκατομμύρια ανθρώπους στη Συρία». «Γνωρίζουμε πόσο σημαντική θεωρείται αυτή η βιώσιμη συνεργασία και φιλία μεταξύ των δύο χωρών μας», διαβεβαιώνει.

Διαβάστε επίσης:

Βήμα- βήμα η διαδικασία του Brexit | Πότε θα γίνει η οριστική αποχώρηση και ποιες οι συνέπειες;

The post Προσπάθεια καθησυχασμού των εταίρων από τη May appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα