Τι δεν μπορείς να ψωνίζεις πλέον στα σούπερ μάρκετ; Όλα όσα αλλάζουν

11:32 10/11/2020 - Πηγή: iPop

Οι αγορές στο σούπερ μάρκετ αλλάζουν πλέον στην Ελλάδα,  καθώς το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων αποφάσισε να σταματήσουν τις πωλήσεις διαρκών αγαθών, ακολουθώντας το παράδειγμα άλλων ευρωπαϊκών χωρών.

Η απόφαση υπεγράφη το πρωί της Τρίτης, σύμφωνα με τον υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνι Γεωργιάδη, ύστερα από αίτημα των εμπορικών συλλόγων. Έτσι λοιπόν, πλέον οι αγορές στο σούπερ μάρκετ και απαγορεύεται η πώληση διαρκών αγαθών, όπως ρούχα, παπούτσια, ηλεκτρικά και ηλεκτρονικά είδη, χριστουγεννιάτικα, παιχνίδια

και βιβλία.

Φαίνεται πως η απαγόρευση αυτή θα τεθεί σε ισχύ από αύριο, Τετάρτη 11 Νοεμβρίου, και για όσο διάστημα είναι κλειστά τα εμπορικά καταστήματα.

Την ίδια στιγμή, Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, εξήγησε πως σκοπός είναι να μη δημιουργούνται συνθήκες αθέμιτου ανταγωνισμού, ενώ έκανε γνωστό ότι ο πρωθυπουργός εξετάζει το αίτημα να ανοίξουν τα βιβλιοπωλεία, τονίζοντας ότι  η κυβέρνηση θα βρει τρόπο να στηρίξει το βιβλίο.

Ο υπουργός ανέφερε ακόμη ότι στο σχέδιο νόμου που θα συζητηθεί την Τρίτη στις αρμόδιες επιτροπής της Βουλής θα υπάρχει διάταξη που δίνει το δικαίωμα στους φορείς των λαϊκών αγορών να επιλεγούν ποιες 6 μέρες της εβδομάδας θέλουν να δουλέψουν δηλαδή αν θέλουν να έχουν ρεπό Σάββατο ή Κυριακή.

Η παραπάνω απαγόρευση φαίνεται πως μόνο ευχάριστη δεν είναι για τις αλυσίδες σούπερ μάρκετ, που φαίνεται να ανησυχούν για το πώς θα γεμίσουν τα ράφια.

Τελικά πρέπει να φοράς γάντια στο σούπερ μάρκετ;

Το ωράριο λειτουργίας των σούπερ μάρκετ

Τα σούπερ μάρκετ λειτουργούν καθημερινά έως τις 20:30 και προβλέπεται η λειτουργία τους και τα Σαββατοκύριακα, προκειμένου να αποφευχθούν εικόνες συνωστισμού. Μέσα στα καταστήματα τροφίμων επιτρέπεται 1 άτομο ανά 10 τ.μ. (4 άτομα 20-100 τ.μ. και 1 άτομο για κάθε 10 τ.μ. επιπλέον), ενώ προβλέπεται ειδική απολύμανση σε τροχήλατα και μη καρότσια/καλάθια.

Επιπλέον, να τονίσουμε πως την Κυριακή 15 Νοεμβρίου οι υπεραγορές τροφίμων καθώς και κρεοπωλεία, ιχθυοπωλεία θα λειτουργήσουν από τις 09:00 έως 17:00.

Υπενθυμίζεται ότι για τη μετάβαση στα σούπερ μάρκετ απαιτείται η αποστολή SMS στο 13033 με κωδικό 2: «Μετάβαση σε εν λειτουργία κατάστημα προμηθειών αγαθών πρώτης ανάγκης (σούπερ μάρκετ, μίνι μάρκετ), όπου δεν είναι δυνατή η αποστολή τους».

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Τι δεν μπορείς να ψωνίζεις πλέον στα σούπερ μάρκετ; Όλα όσα αλλάζουν εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα