Σκασμένα χέρια απ’ τα αντισηπτικά; Όσα μπορείς να κάνεις για να τα ανακουφίσεις. Bonus οι κρέμες χεριών που θα τα ενυδατώσουν

12:44 10/11/2020 - Πηγή: iPop

Μήπως έχεις κι εσύ σκασμένα χέρια από τα αντισηπτικά; Τι μπορείς να κάνεις για να σταματήσουν να είναι τόσο ξηρά και να φαίνονται απεριποίητα;

Μπορεί να προσπαθείς να διατηρήσεις την υγιεινή των χεριών σου, όμως καταλήγεις να έχεις ξηρά και σκασμένα χέρια, που μόνο ελκυστικά δεν είναι. Και αυτό είναι το λιγότερο, αφού ίσως να έχουν αρχίσει να σε πονάνε ακόμα και με την παραμικρή κίνηση, ενώ οι πληγές είναι ορατές.

Είναι λογικό να θες να έχεις συνεχώς καθαρά χέρια και αυτό συνεπάγεται την

συχνή χρήση αντισηπτικού, όμως όταν βλέπεις τα χέρια σου σκασμένα ξηρά, αρχίζεις να το ξανασκέφτεσαι. Ωστόσο, υπάρχουν λύσεις, ώστε να μην σκάνε τα χέρια σου με την παραμικρή χρήση του αντισηπτικού.

Το να χρησιμοποιείς αντισηπτικό συνέχεια κάνει τελικά κακό στην υγεία σου;

Τι μπορείς να κάνεις αν έχεις σκασμένα χέρια από τα αντισηπτικά; Προτίμησε τα αντισηπτικά με μαλακούς παράγοντες και πριν τα εφαρμόσεις διάβασε τις οδηγίες χρήσης τους. Πλύνε τα χέρια σου με χλιαρό κι όχι με καυτό νερό, καθώς το πολύ ζεστό νερό θα τα ερεθίσει και δε θα τα βοηθήσει να είναι λιγότερο ξηρά. Αποφάσισε… Ή αντισηπτικό ή πλύσιμο χεριών, όχι και τα δύο μαζί. Φόρεσε γάντια όταν ακουμπάς βρώμικες επιφάνειες και αντικείμενα και όταν καθαρίζεις στο σπίτι, καθώς η χλωρίνη και τα υπόλοιπα καθαριστικά θα χειροτερέψουν τα χέρια σου. Μην ξεχνάς την ενυδάτωση με κρέμα κατά τη διάρκεια της ημέρας και ειδικά το βράδυ όταν πέφτεις για ύπνο. Πες ναι σ’ ένα εύκολο scrub για τα χέρια. Ποια κρέμα χεριών πρέπει να επιλέξεις;

Απόφυγε κρέμες χεριών που περιέχουν αλκοόλ ή άρωμα, επειδή αυτά τα συστατικά θα κάνουν τα χέρια σου ακόμα πιο ξηρά. Η κρέμα χεριών θα πρέπει να περιέχει συστατικά, όπως βιταμίνη C, βιταμίνη B, πεπτίδια, shea butter και υαλουρονικό οξύ (προσπάθησε να βρεις μια κρέμα που να περιέχει τα περισσότερα από αυτά) κι επιπλέον γλυκολικό οξύ για να εμποδίσει την απώλεια της ελαστικότητας.

Freepik

Μερικές ενυδατικές που θα ανακουφίσουν τα ξηρά σου χέρια:

Vaseline Healing Jelly Original και Vaseline Intensive Care Healthy Hands Stronger Nails Lotion που καταπραΰνουν το ξηρό δέρμα. CeraVe Reparative Hand Cream, ανακουφίζει από την ξηρότητα και συμβάλλει στην αποκατάσταση του επιδερμιδικού φραγμού της επιδερμίδας. La Roche Posay Cicaplast Hand Cream, καταπραΰνει, επανορθώνει και προστατεύει τα ξηρά, σκασμένα και ταλαιπωρημένα χέρια. NIVEA Repair & Care Κρέμα Χεριών, ανακουφίζει άμεσα από την υπερβολική αίσθηση τραβήγματος και ξηρότητας, χάρη στην πλούσια σύνθεσή της με Provitamin B5. Avène Cicalfate Επανορθωτική Κρέμα Χεριών, επανορθώνει, εξυγιαίνει και καταπραΰνει το ερεθισμένο δέρμα.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Σκασμένα χέρια απ’ τα αντισηπτικά; Όσα μπορείς να κάνεις για να τα ανακουφίσεις. Bonus οι κρέμες χεριών που θα τα ενυδατώσουν εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα