Aπό εξωτικά νησιά, μέχρι δάση αυτοί είναι οι top 10 πιο cool προορισμοί που πρέπει να επισκεφτείς τα επόμενα 10 χρόνια

15:19 23/12/2021 - Πηγή: iPop

Εδώ και χρόνια αναρωτιόμουν αν υπάρχουν cool προορισμοί που θα μπορούσε να επισκεφτεί κάποιος και να ξεφύγει εντελώς από τα συνηθισμένα. Μετά από μία ενδελεχή έρευνα, λοιπόν, αποδείχθηκε ότι υπάρχουν και το αγαπημένο μας Forbes δημιούργησε μία λίστα με προορισμούς ιδανικούς για cool τυπάκια, σαν εμένα και εσένα. Ειδικά τώρα που μπορούμε να κάνουμε ταξίδια, ποιος μας πιάνει;

Να σε ενημερώσω πως οι παρακάτω προορισμοί πρόκειται να είναι δημοφιλείς για τα επόμενα 10 χρόνια. Αυτό δε στο λέω προφανώς για να επαναπαυτείς, αλλά γιατί πρέπει να βάλεις τη ζωή σου σε μια σειρά, να μαζέψεις χρήματα,

να πάρεις τον άνθρωπό σου και να φύγετε για ένα ταξιδάκι! Ελπίζω να απολαύσεις τη λίστα όσο εγώ!

Βρήκαμε τις πιο μαγικές λιμνοθάλασσες στον κόσμο και σε καλούν να τις επισκεφτείς ακόμα και τον χειμώνα!

Αυτοί είναι οι πιο δημοφιλείς προορισμοί για τα επόμενα 10 χρόνιαBend, Όρεγκον, ΗΠΑ

Το Bend είναι μία πόλη γεμάτη με ζωντανά εστιατόρια και καταστήματα! Είναι μία πόλη γεμάτη χαρακτήρα και φιλοξενεί μια σταθερή σειρά εποχιακών δραστηριοτήτων, από φεστιβάλ μέχρι συναυλίες και αγώνες ποδηλασίας. Εννοείται πως αν το επισκεφτείς δε γίνεται να μην πας στις εκπληκτικές μπυραρίες του.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη John Zimmerman (@john_zimmer_)

Καμπότζη και Ταϊλάνδη

«Η Ταϊλάνδη άνοιξε ξανά για τον τουρισμό τον περασμένο Νοέμβριο, με αυτή τη λογική θεωρώ πως οι πρώτοι μήνες του 2022 είναι η καλύτερη εποχή για να την επισκεφτεί κανείς. Τότε θα υπάρχει πλέον πλήρης λειτουργία των υπηρεσιών αλλά δεν θα υπάρχει ακόμα υπερβολική κοσμοσυρροή», λέει ο Ross ο οποίος είχε για βάση του την Καμπότζη για πολλά χρόνια. «Και η Καμπότζη ανοίγει τα σύνορα της αυτό τον μήνα και η σκέψη του να μπορεί κανείς να δει το Ανγκόρ Βατ (ένα σύμπλεγμα ναών που βρίσκεται στην περιοχή Ανγκόρ και το μεγαλύτερο σε έκταση θρησκευτικό μνημείο στον κόσμο) χωρίς κοσμοπλημμύρα είναι καταπληκτική».

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Angkor Wat Trip (@angkorwattrip)

Δε θα το πιστέψεις! Αυτή είναι η ακριβότερη πόλη για να ζήσει κανείς

Cashel, Ιρλανδία

«Το επόμενο έτος σηματοδοτεί τα 100 χρόνια από την υπογραφή του Ιρλανδικού Συντάγματος και μαζί με αυτό, ένα νέο κύμα υψηλών εμπειριών και υπηρεσιών φτάνει», σημειώνει ο Marchant. «Ο Βράχος του Cashel, ένα από τα πιο εντυπωσιακά και εμβληματικά ορόσημα στην Ιρλανδία, είναι ένα αξιοθέατο. Kαι ενώ πάντα το συγκεκριμένο μέρος δεχόταν ντόπιους τουρίστες, συνήθως ήταν για μία ημερήσια εκδρομή. Κι όμως υπάρχουν πολλά περισσότερα να δει και να κάνει κανείς στη συγκεκριμένη περιοχή με τον ιδιαίτερο χαρακτήρα, τους ντόπιους τεχνίτες και τα αποστακτήρια και εργαστήρια υφάσματος που είναι συνήθως οικογενειακές επιχειρήσεις.»

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Mitchell Kosterman (@mitch.kosterman)

Κόστα Ρίκα

«Θεωρούμενη σταθερή και ασφαλής, η Κόστα Ρίκα ανέκαμψε γρήγορα από την πανδημία και συνέχισε να αναπτύσσεται σταθερά τον περασμένο χρόνο στους τομείς της πολυτέλειας και της περιπέτειας», εξηγεί η Cohen. Οι ταξιδιώτες συρρέουν σε αυτή τη «μπλε ζώνη», η οποία είναι επίσης γνωστή ως μια από τις πιο ευτυχισμένες χώρες στον κόσμο, για να απολαύσουν το μικροκλίμα, τα ηφαίστεια, την άγρια ​​ζωή και τις παραλίες της. Ωστόσο, υπάρχουν ακόμα μέρη για να εξερευνήσεις την αυθεντική τοπική γεύση της Κόστα Ρίκα.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Visit Costa Rica (@visit_costarica)

Γκαλαπάγκος, Εκουαδόρ

«Μετά από έναν χρόνο που ήταν κλειστά τα νησιά Γκαλάπαγκος ανοίγουν ξανά και η θαλάσσια και όχι μόνο πανίδα τους είναι πιο ακμαία από ποτέ» λέει η Cohen. To εντυπωσιακό θαλάσσιο τοπίο τους έγινε ακόμα καλύτερο ενώ ο πρόεδρος του Ισημερινού πρόσφατα ανακοίνωσε στη Σύνοδο COP26 της Γλασκώβης την επέκταση του Θαλάσσιου Καταφυγίου των Γκαλαπάγκος κατά 60.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα, ένα πολύ σημαντικό βήμα για την προστασία των απειλούμενων ειδών.

H Uncharted, η εταιρεία στην οποία εργάζεται, συνεργάζεται με μία σειρά από τουριστικών γιοτ που υποστηρίζουν τις προσπάθειες προστασίας του περιβάλλοντος. Ανάμεσα τους είναι και το Aqua Mare το πρώτο πραγματικά μικρό αλλά πολυτελές γιοτ, το οποίο έχει χαμηλές εκπομπές άνθρακα.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη The Galápagos Explorer (@thegalapagosexplorer)

Mαγευτικές εικόνες από τα πρώτα χιόνια στην Πάρνηθα! – Δες τα ελάφια στο κατάλευκο τοπίο

Γρενάδα

O Marchant δηλώνει «παλιός θαυμαστής αυτού του πανέμορφου νησιού της Καραϊβικής με κύματα που μοιάζουν με πούδρα και με μια ατμόσφαιρα που μυρίζει αλάτι και μοσχοκάρυδο, η οποία σου φτιάχνει τη διάθεση μόλις φτάσεις εκεί». Και πράγματι η Γρενάδα είναι ένας όλο και πιο δημοφιλής προορισμός (στους Αμερικανούς) αλλά ο Marchant λέει πως έχει να προσφέρει πολύ περισσότερα από ηλιοθεραπεία και θάλασσα. «Ανεξερεύνητες παραλίες και τροπικά δάση προσφέρουν μία συναρπαστική εμπειρία». Προσθέτει ότι τα επόμενα χρόνια η Γρενάδα θα γίνει προορισμός για τους εύπορους όλου του πλανήτη και εξαιτίας των luxury resorts που προγραμματίζεται να ανοίξουν εκεί.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Laura Forde (@laurafordesphotography)

Μεξικό

«Το Μεξικό είναι πολλές χώρες σε μία—και πολλά περισσότερα από το να κάθεσαι στην παραλία», λέει η Cohen, ο οποίος μετακόμισε πρόσφατα στη χώρα. «Με ακμάζοντες νέους τεχνίτες, ζωντανά σύγχρονα παζάρια και αγορές και μια μοντέρνα γαστρονομική σκηνή, είναι δύσκολο να κοιτάξουμε πέρα ​​από αυτό το διαμάντι σε ταξίδια περιπέτειας και πολυτέλειας». Επιπλέον, το Μεξικό ήταν η μόνη χώρα στον πλανήτη που κράτησε τα σύνορά του ανοιχτά κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Ενώ ο υπόλοιπος κόσμος σταμάτησε, το Μεξικό ευημερούσε.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Tripscout | Travel Inspiration (@tripscoutapp)

Παταγονία

Υπάρχουν περισσότερες από ποτέ υποδομές για να επισκεφτεί κανείς τις τεράστιες εκτάσεις της Παταγωνίας. «Υπάρχουν αρκετά ξενοδοχεία, είτε από μεγάλα brand, είτε ανεξάρτητα, που διατηρούν όμως τον φιλικό στο περιβάλλον χαρακτήρα τους. Άλλωστε υπάρχει μεγάλο περιβαλλοντικό ενδιαφέρον για την περιοχή, ένα μικρό παράδειγμα είναι η πρωτοβουλία Rewilding Patagonia που θα λάβει χώρα το 2022.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Patagonia (@patagonia)

Νησιά Πουέρτο Ρίκο

«Ενώ το κύριο νησί του Πουέρτο Ρίκο είναι υπέροχο, αν αναζητάς έναν πιο μη ανεπτυγμένο προορισμό, το νησί Vieques, έξω από την ανατολική ακτή του βασικού νησιού είναι η τέλεια απόδραση, εξηγεί ο Ross. «Πρόσβαση με μικρό αεροπλάνο ή φέρι, είναι τόσο απομακρυσμένο, αλλά εύκολο για να το προσεγγίσεις. Ιππασία κατά μήκος της παραλίας, καταδύσεις πάνω από πανέμορφους κοραλλιογενείς υφάλους, καγιάκ στον μεγαλύτερο κόλπο του κόσμου, ένας τροπικός παράδεισος!

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη PUERTO RICO (@puertoricogram)

Τρανσυλβανία, Ρουμανία

Η Τρανσυλβανία είναι ένα μέρος με φοβερά πλούσια ιστορία. Στην περιοχή βρίσκονταν χρυσωρυχεία στην αρχαιότητα και από φέτος αυτά τα ορυχεία και το περιβάλλον τοπίο τους το 9ο σημείο Παγκόσμιας Κληρονομίας της Ρουμανίας στον κατάλογο της UNESCO.Εκτός των άλλων, η Ρουμανία είναι η χώρα της Ευρώπης με τη μεγαλύτερη βιοποικιλότητα και ένα από τα καλύτερα μέρη στην Ευρώπη για να δει κανείς άγρια ζώα από κοντά. «Η απουσία πολυτελών καταλυμάτων ίσως αποθάρρυνε κάποιους επισκέπτες από το να έρθουν στην Τρανσυλβανία, όμως αυτό πλέον έχει αλλάξει», λέει ο Μarchant.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Brasov, Transylvania (@hai_la_brasov)

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Aπό εξωτικά νησιά, μέχρι δάση αυτοί είναι οι top 10 πιο cool προορισμοί που πρέπει να επισκεφτείς τα επόμενα 10 χρόνια εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα