8 πράγματα που συμβαίνουν στο σώμα σου κατά τη διάρκεια του σεξ

15:46 4/7/2017 - Πηγή: iPop

8 πράγματα που συμβαίνουν στο σώμα σου κατά τη διάρκεια του σεξ. H Η καρδιά χτυπάει πιο έντονα. Οι ορμόνες ρέουν άφθονες και πολλά ακόμα συμβαίνουν που δεν μπορείς να το φανταστείς!

Αναρωτήθηκες ποτέ τι συμβαίνει στο σώμα σου κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής επαφής; Από τις καλές (ευτυχείς ορμόνες! Αυξημένη ευαισθησία!) Στο μη-τόσο καλό (αυξημένος κίνδυνος λοιμώξεων του ουροποιητικού συστήματος, για παράδειγμα), εδώ είναι οκτώ πράγματα που συμβαίνουν όταν κάνεις σεξ.

Ορμόνες της ευτυχίας ρέουν στον οργανισμό σου. Το σεξ διεγείρει την έκκριση ορμονών όπως η οξυτοκίνη, που σας κάνει να νιώθετε συνδεδεμένοι με τους άλλους και ντοπαμίνη, η οποία ενεργοποιεί το κέντρο ανταμοιβής του εγκεφάλου. Το αποτέλεσμα: Νιώθεις ικανοποιημένος και κοντά στον σύντροφό σου.Οι φλέβες σου διογκώνονται. Τι κάνουν τα διαστολικά αιμοφόρα αγγεία για εσάς; «Η κλειτορίδα και το αιδοίο σας κατακλύζονται, όπως συμβαίνει και με τα αγγεία του κολπικού τοιχώματος», λέει η ειδικός της ουρολογίας και της σεξουαλικής υγείας Jennifer Berman, MD. «Αυτό οδηγεί σε περισσότερες εκκρίσεις και λίπανση.» Το πρόσωπό σας και το στήθος μπορεί επίσης να πα΄ρουν πιο ερυθρή απόχρωση.Η ευαισθησία χτυπάει κόκκινο. Οι ερωτογενείς ζώνες σας, συμπεριλαμβανομένων των θηλών, των αυτιών, του λαιμού και της γεννητικής περιοχής, γίνονται ιδιαίτερα ευαίσθητες λόγω της αυξημένης ροής αίματος και της απελευθέρωσης νευροδιαβιβαστών που αυξάνουν την αίσθηση.Τα βακτήρια μπορεί να συσσωρεύονται. Κατά τη διάρκεια του σεξ, βακτήρια από τον κόλπο και τον πρωκτό μπορούν να εισχωρήσουν στην ουρήθρα και να πολλαπλασιαστούν, οδηγώντας σε λοίμωξη του ουροποιητικού συστήματος. Συμβουλή: Η επίσκεψη στη τουαλέτα ακριβώς μετά την σεξουαλική πράξη είναι απαραίτητη.Καις (μερικές) θερμίδες. Μια μελέτη στο New England Journal of Medicine διαπίστωσε ότι ένας άνθρωπος των 70 κιλών θα κάψει 21 θερμίδες κατά τη διάρκεια έξι λεπτών σεξουαλικής δραστηριότητας.Οι παλμοί σου αυξάνονται. Όπως σε κάθε αερόβια δραστηριότητα, το σεξ αυξάνει τον ρυθμό της καρδιάς.Η κορύφωση των παλμών φτάνει όταν φτάνεις σε οργασμό και αποκαθιστά τη γραμμή βάσεών του μέσα σε 10 έως 20 λεπτά, δείχνει η έρευνα.Οι μύες είναι τεταμένοι. «Κατά τον οργασμό, οι μυες του πυελικού εδάφους ακούγονται ακούσια», λέει ο Dr Berman. Το ενεργό τέντωμα και η απελευθέρωση αυτών των μυών κατά τη διάρκεια του σεξ μπορεί να συμβάλει στην τόνωση της εμπλοκής, της διέγερσης και της ευχαρίστησης. Kegels, κανείς;Νιώθεις χαλαρός. Το μεγάλο Ο μπορεί να είναι το απόλυτο χαλαρωτικό χάπι: Οι οργασμοί προκαλούν αύξηση της προλακτίνης, μια ηρεμιστική ορμόνη που φτάνει στα υψηλότερα επίπεδα όταν κοιμάται.

The post 8 πράγματα που συμβαίνουν στο σώμα σου κατά τη διάρκεια του σεξ appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα