Πόσο χρήσιμος είναι τελικά ένας υγραντήρας στο σπίτι; 6 λόγοι για να φέρεις λίγη υγρασία στη ζωή σου

11:39 8/12/2020 - Πηγή: iPop

Πονόλαιμος και ξηροδερμία; Έχεις σκεφτεί πόσο μπορεί να σε βοηθήσει ένας υγραντήρας στο σπίτι; Σου έχουμε όλους τους λόγους για να αγοράσεις έναν και να φέρεις λίγη υγρασία στο σπίτι σου.

Το να διατηρείται η υγρασία στο σπίτι σε ισορροπία, σ’ ένα κατάλληλο επίπεδο είναι πολύ σημαντικό, αφού η ατμόσφαιρα δεν χρειάζεται να είναι τόσο στεγνή όσο νομίζεις. Ένας υγραντήρας θα επηρεάσει τόσο τη δική σου ζωή όσο και του κατοικιδίου σου και των φυτών εσωτερικού χώρου που ίσως έχεις, ενώ μπορεί να βελτιώσει ακόμα και την υγεία σου.

Πόσο χρήσιμος είναι τελικά ένας υγραντήρας

στο σπίτι;

Βοηθά στην καταπολέμηση ιών και βακτηρίων

Η διατήρηση του επιπέδου υγρασίας του εσωτερικού στο 43% περίπου βοηθά στην αποτροπή της εξάπλωσης της γρίπης. Η υψηλότερη υγρασία μπορεί να απενεργοποιήσει έως και το 86% των ιών που ζουν στον αέρα. Εάν έχεις ξηρό αέρα στο σπίτι σου, τα σταγονίδια από ένα φτέρνισμα ή βήχα ζουν και ευημερούν σε τέτοιες συνθήκες. Τον Χειμώνα, όταν ο θερμαντήρας είναι ενεργοποιημένος, είναι δύσκολο να διατηρηθεί το απαραίτητο επίπεδο υγρασίας, έτσι ένας υγραντήρας, μαζί με ένα εργαλείο μέτρησης υγρασίας, μπορεί να κάνει εξαιρετική δουλειά στο να διατηρεί τα επίπεδα ασφαλή.

Βοηθά στην αντιμετώπιση του βήχα

Εάν είσαι άρρωστος ή κρυωμένος, το πιο ενοχλητικό πράγμα που πρέπει να αντιμετωπίσεις είναι ο βήχας, ο οποίος μπορεί να είναι ξηρός και μη παραγωγικός λόγω του ξηρού αέρα. Αυτός ο τύπος βήχα σε κάνει να νιώθεις ακόμα πιο άρρωστος καθώς διακόπτει τον ύπνο σου και μπορεί να διαρκέσει έως και μήνες. Ωστόσο, όταν αυξάνεις την υγρασία του αέρα, αισθάνεσαι και καλύτερα με τον βήχα σου, ο οποίος σταματάει να είναι τόσο ξηρός.

FreepikΒοηθά το δέρμα και τα μαλλιά

Ο πολύ ξηρός αέρας είναι εχθρός για το δέρμα και τα μαλλιά σου. Η υγρασία εσωτερικού χώρου σε επίπεδο 40% μπορεί να σε βοηθήσει να λύσεις πολλά δερματικά προβλήματα, όπως ακμή, ξηρό δέρμα, κνησμό και ξηρά μαλλιά. Πολλοί δερματολόγοι συμβουλεύουν τους ασθενείς τους να υγραίνουν τον αέρα στα σπίτια τους για να διατηρούν το δέρμα υγιές.

Τα φυτά σου θα σε ευγνωμονούν

Μερικές φορές τα φυτά χρειάζονται μεγαλύτερη υγρασία από ό,τι μπορεί να τους προσφέρει το σπίτι σου. Τα φυτά έχουν αναπτυχθεί φυσικά για μεγάλο χρονικό διάστημα για να επιβιώσουν στο κανονικό τους περιβάλλον. Το να τα ποτίζεις συνεχώς αντί να βελτιώνεις τον ξηρό αέρα δεν είναι και τόσο καλό. Ο υγραντήρας, αντιθέτως, μπορεί να δημιουργήσει την ατμόσφαιρα που χρειάζονται.

Pexels Το κατοικίδιό σου επωφελείται

Ο εξαιρετικά ξηρός αέρας λόγω κεντρικής θέρμανσης είναι επιβλαβής για τα ζώα. Ένας υγραντήρας στο σπίτι ή ένα δοχείο νερού πάνω από ένα καλοριφέρ μπορεί να αποτρέψει το άσθμα από τη γάτα σου και το ξηρό δέρμα από τον σκύλο σου.

Βοηθά στο ροχαλητό

Ο υγραντήρας μπορεί να βοηθήσει στο ροχαλητό που προκαλείται από την αναπνοή σε ξηρό αέρα. Μπορεί να είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να βοηθήσεις αυτήν την ενοχλητική συνήθεια που συχνά προκαλείται από τη ρινική συμφόρηση και τον ερεθισμό του λαιμού.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Πόσο χρήσιμος είναι τελικά ένας υγραντήρας στο σπίτι; 6 λόγοι για να φέρεις λίγη υγρασία στη ζωή σου εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα