Φτιάχνουμε τα καλύτερα χριστουγεννιάτικα στολίδια με τα παιδιά μας

08:30 8/12/2020 - Πηγή: iPop

Με τον ερχομό του Δεκεμβρίου μετράμε πλέον αντίστροφα για τα Χριστούγεννα, τη μεγαλύτερη και πιο λαμπερή γιορτή όλου του χρόνου. Οι χριστουγεννιάτικες κατασκευές με το παιδί αποτελούν μία πολύ ευχάριστη απασχόληση, μας βάζουν σε γιορτινό κλίμα και μας προσφέρουν την ικανοποίηση της προσωπικής δημιουργίας. Φτιάχνουμε χριστουγεννιάτικα στολίδια με τα παιδιά για να διακοσμήσουμε το δέντρο μας!

Εδώ, σας παρουσιάζουμε τρεις εύκολους τρόπους για να φτιάξετε τα δικά σας στολίδια μαζί

με το παιδί και να διακοσμήσετε το δέντρο ή όποιο άλλο σημείο του σπιτιού επιθυμείτε. Τα στολίδια είναι πολύ εύκολο να φτιαχτούν και από παιδιά μικρότερων ηλικιών με λίγη περισσότερη βοήθεια από εμάς.

Φτιάχνουμε τα καλύτερα χριστουγεννιάτικα στολίδια με τα παιδιά μας

Στολίδια από κουκουνάρια

Υλικά:

ΚουκουνάριαΤέμπερεςΠινέλοΚόλλα σε υγρή μορφήΔιακοσμητικά αστεράκια ή πούλιεςΧρυσόσκονη σε διάφορα χρώματαΚλωστή ή σπάγκοςΨαλίδι

Πώς θα το φτιάξεις:

Κάνοντας μία βόλτα σε κάποιο πάρκο ή στο βουνό μαζεύουμε με το παιδί κουκουνάρια. Αφού τα βάψουμε με τέμπερα στα χρώματα που μας αρέσουν και τα αφήσουμε να στεγνώσουν, απλώνουμε κόλλα με το πινέλο σε όλο το κουκουνάρι, κολλάμε επάνω του τα διακοσμητικά αστέρια ή τις πούλιες και ρίχνουμε χρυσόσκονη. Εάν τα κουκουνάρια έχουν στην άκρη τους κλαδάκι, περνάμε από εκεί ένα μικρό κομμάτι σπάγκου ή κλωστής και το δένουμε, αλλιώς τοποθετούμε λίγη κόλλα σιλικόνης στην κορυφή και το σχοινάκι κολλάει πολύ εύκολα. Το αποτέλεσμα θα σας ξαφνιάσει!

Στολίδια από χαρτί

Υλικά:

Μεταλλιζέ χαρτόνια σε διάφορα χρώματαΚόλλα stick ή σε υγρή μορφήΨαλίδιΧρυσόσκονη (προαιρετικά)Στυλό ή μαρκαδόρος ανεξίτηλοςΚλωστή ή κορδέλα

Πώς θα το φτιάξεις:

Επάνω στο μεταλλιζέ χαρτί χρώματος της επιλογής μας, δημιουργούμε με το στυλό ή τον μαρκαδόρο ένα σχέδιο που μας αρέσει (π.χ. κύκλος). Το κόβουμε και το χρησιμοποιούμε ως πατρόν για να φτιάξουμε το περίγραμμα των υπολοίπων σχεδίων. Φτιάχνουμε τόσα σχέδια όσα και τα στολίδια που θέλουμε να κάνουμε. Τα κόβουμε, έτσι ώστε να τα ξεχωρίσουμε το ένα από το άλλο και δίνουμε στο παιδί τα σχέδια να τα κόψει πάνω στο περίγραμμα που δημιουργήσαμε. Στη συνέχεια, κόβουμε και κολλάμε επάνω τους μικρά κομμάτια μεταλλιζέ χαρτί σε σχήματα που μας αρέσουν ή ρίχνουμε χρυσόσκονη. Τα χάρτινα στολίδια μας είναι έτοιμα για να διακοσμήσουμε το δέντρο μας!

Δημιουργικό παιχνίδι στο σπίτι με τα παιδιά αξιοποιώντας ένα κουτί παπουτσιών

Στολίδια από πηλό

Υλικά:

Πηλός για κατασκευές που στεγνώνει μόνος τουΠλάστης (προαιρετικά)Φόρμες για κουλουράκια σε διάφορα σχέδια (προαιρετικά)ΝερομπογιέςΚόλλα σε υγρή μορφήΠινέλοΈνα ξύλινο καλαμάκιΧρυσόσκονη σε διάφορα χρώματαΔιακοσμητικά αστεράκια ή πούλιεςΣπάγκος ή σύρμα πίπαςΨαλίδι

Πώς θα το φτιάξεις:

Ανοίγουμε τη συσκευασία με τον πηλό, κόβουμε την ποσότητα που επιθυμούμε και τον πλάθουμε με τα χέρια μας, έτσι ώστε να μαλακώσει. Έπειτα, με έναν πλάστη ή με τα χέρια μας τον απλώνουμε στο τραπέζι (καλό είναι να έχουμε βάλει στο τραπέζι ένα πλαστικό τραπεζομάντηλο ή ένα σουπλά, έτσι ώστε να μη λερωθεί).

Πατώντας τις φόρμες για κουλουράκια στον ανοιγμένο πηλό, του δίνουμε το σχέδιο που επιθυμούμε.

Εναλλακτικά, εάν δε διαθέτουμε φόρμες, μπορούμε να δώσουμε στον πηλό το σχέδιο που θέλουμε χρησιμοποιώντας ένα μαχαιράκι -εάν το παιδί είναι μεγάλο- ή έναν χάρακα. Έπειτα, εάν θέλουμε να φτιάξουμε κρεμαστά στολίδια, με το καλαμάκι ανοίγουμε μία τρύπα στο επάνω μέρος του σχεδίου και αφήνουμε τα στολίδια λίγες ώρες να στεγνώσουν (για να είναι σίγουρα στεγνά, καλό είναι να τα αφήσουμε για μία ημέρα). Εάν τα τοποθετήσουμε κοντά σε κάποιο παράθυρο και τα βλέπει το φως του ήλιου, στεγνώνουν πιο γρήγορα.

Αφού ελέγξουμε αν είναι τελείως στεγνά, τα βάφουμε με νερομπογιές και κολλάμε επάνω τους τα διακοσμητικά που μας αρέσουν ή βάζοντάς τους κόλλα, ρίχνουμε χρυσόσκονη, και τα αφήνουμε να στεγνώσουν ξανά.

Τέλος, περνάμε τον σπάγκο από την τρύπα που έχουμε κάνει, τον δένουμε και τα στολίδια μας είναι έτοιμα και πολύ εντυπωσιακά!

Καλές δημιουργίες και καλές γιορτές σε όλους!

Μαρία Πρέβεζα
Νηπιαγωγός- Μουσειολόγος
Δημιουργική απασχόληση για παιδιά

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Φτιάχνουμε τα καλύτερα χριστουγεννιάτικα στολίδια με τα παιδιά μας εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα