Celebrate Your Scars: Η εκπληκτική πρωτοβουλία για την αποκατάσταση της θηλής σε γυναίκες με μαστεκτομή και ο τρόπος που μπορούμε να βοηθήσουμε όλοι μας

11:55 12/10/2021 - Πηγή: iPop

Ο Οκτώβρης είναι ο μήνας που έχει αφιερωθεί στην ενημέρωση για τον καρκίνο του μαστού και είναι ο συχνότερος τύπος καρκίνου που εμφανίζεται στον γυναικείο πληθυσμό. Στη χώρα μας έχουμε περισσότερες από 5.000 νέες περιπτώσεις καρκίνου μαστού κάθε χρόνο και εμβόλιο ή φάρμακο δεν υπάρχει. Η μόνο λύση είναι η έγκυρη διάγνωση και η συχνή αυτοεξέταση.

Ο στόχος του μήνα Οκτώβρη είναι να ενημερωθούν και να ευαισθητοποιηθούν όλες οι γυναίκες σχετικά με αυτή την ασθένεια, καθώς η έγκυρη πρόληψη οδηγεί σε πλήρη ίαση, σε ποσοστό 97%. Γι’

αυτό ακριβώς τον λόγο οργανώνονται άρα πολλές δράσεις σε παγκόσμιο επίπεδο, για να βοηθήσουν τις γυναίκες όλου του κόσμου να βγουν νικήτριες από αυτή τη δύσκολη μάχη.

View this post on Instagram

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Rebecca Giannopoulou (@celebrateyourscarsgr)

Όλα όσα χρειάζεται να ξέρω για να κάνω αυτοεξέταση στο στήθος μου. Το πιο σημαντικό ραντεβού που δεν πρέπει να αμελούμε κάθε μήνα

Τον ίδιο ακριβώς στόχο έχει και το Celebrate Your Scars. «Σήμερα δεν είναι μόνες, γιατί έχουν εσάς», είναι το moto τους και βρίσκονται δίπλα σε όλες τις γυναίκες που έδωσαν μάχη η μάχονται με τον καρκίνο του μαστού. Η tattoo artist Ρεβέκκα Γιαννοπούλου ξαναδίνει τη χαμένη αυτοπεποίθηση στις γυναίκες που έχουν νοσήσει, με αποκατάσταση της θηλής. Πρόκειται για ένα medical tattoo που επαναφέρει την όψη του στήθους, έτσι όπως το θυμάται μία γυναίκα, πριν την επέμβαση.

Η συγκινητική αφορμή και η δημιουργία του Celebrate Your Scars:

Η Ρεβέκκα ασχολείται τα τελευταία 19 χρόνια με το tattoo και το 2016 αποφάσισε να ανοίξει ένα Tattoo studio με τη φίλη της την Μαίρη. Λίγες μέρες πριν το ανοίξουν, όπως αναφέρει η Ρεβέκκα, η Μαίρη της είπε: «Θα κάνω τώρα μία μικρή επέμβαση, για να μη μας ενοχλήσει όταν πλέον δουλεύουμε. Πρέπει να βγάλω ένα πολύ μικρό «γρομπαλάκι» στο στήθος ψηλά, και είναι μία επέμβαση ρουτίνας.» Η Μαίρη μπήκε για μία επέμβαση ρουτίνας και μετά από 8 ώρες, της αφαιρέσαν ενάμιση στήθος. Ένα στήθος ολόκληρο, και το μισό του διπλανού.

Δεν ήθελε να κάνει τατουάζ στις θηλές της. Ο σκοπός της ήταν να γυρίσει σε μία κανονική ζωή, όσο το δυνατόν συντομότερα, «για τα παιδάκια της». Εξάλλου, «δεν είχε πια στήθος, γιατί να ασχοληθεί πλέον μ’αυτό;»

View this post on Instagram

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Rebecca Giannopoulou (@celebrateyourscarsgr)

Όμως, ήταν η Ρεβέκκα στη μέση, η φίλη της, η δουλειά που άνοιγαν είχε να κάνει και μ’ αυτό, κι έτσι, χωρίς να την πιέσει, μόνη της ζήτησε να της κάνει tattoo τις θηλές της.

«Έζησα, λοιπόν, την εμπειρία του σοκ όταν βίωσα μαζί της την πρώτη της νύχτα στο νοσοκομείο μετά την επέμβαση. Τον συνδυασμό της ακύρωσης του εαυτού της σαν γυναίκα, όταν θεώρησε πλέον, ότι, όντας ψεύτικο, δεν υπήρχε λόγος να ασχοληθεί με το στήθος της, και την 180 μοιρών αλλαγή της ψυχολογίας της, όταν ζωγράφισα με τατουάζ την θηλή της. Όσο ζωγράφιζα το στήθος της, δεν περίμενα ποτέ την έκπληξή της και τη χαρά της όταν το κοίταξε πρώτη φορά στον καθρέφτη. Εγώ νόμιζα ότι έκανα μια απλή ζωγραφιά, κάτι συνηθισμένο. Ενώ εκείνη ξαφνικά είδε το στήθος της πριν από όλα αυτά», αναφέρει η Ρεβέκκα Γιαννοπούλου στην επίσημη ιστοσελίδα της.

Τρεις γυναίκες που νίκησαν τον καρκίνο του μαστού ανοίγουν την καρδιά τους και διηγούνται το πιο δύσκολο ταξίδι της ζωής τους

«Εκείνη τη στιγμή αισθάνθηκα κάτι πολύ δυνατό μέσα μου, ότι αυτό θέλω να βλέπω πλέον σε ΌΛΕΣ τις γυναίκες που έχουν περάσει τα ίδια. Και γι΄αυτό ίδρυσα το Celebrate Your Scars.»

View this post on Instagram

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Rebecca Giannopoulou (@celebrateyourscarsgr)

Τι είναι το Celebrate Your Scars;

Το Celebrate Your Scars είναι μια μέρα όπου η αναδόμηση θηλής γίνεται δωρεάν! Καλλιτέχνες ενώνονται και βάζουν όλη την τέχνη τους στην υπηρεσία των ηρωίδων, με θαυμασμό, ενώ λαμβάνουν ως αντάλλαγμα ένα χαμόγελο, μαθήματα δύναμης και καλοσύνης.

View this post on Instagram

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Rebecca Giannopoulou (@celebrateyourscarsgr)

Οι δύο ειδήσεις για την αντιμετώπιση του καρκίνου που γεννούν ελπίδα

Μπορείς να κάνεις δώρο κι εσύ κι εγώ και όλοι μας σε μία ηρωίδα του καρκίνου του μαστού την αποκατάσταση της θηλής της με Medical Tattoo, αγοράζοντας ένα εισιτήριο των 10€ για το 2ο Ευρωπαϊκό Online Συνέδριο Medical Tattoo.

Οι ημερομηνίες που πρέπει να θυμάσαι:

23 Οκτωβρίου, έκθεση φωτογραφίας24 Οκτωβρίου, Ευρωπαϊκό Συνέδριο Ιατρικού Τατουάζ25 Οκτωβρίου. Ελλάδα, Δωρεάν αποκατάσταση θηλής με medical Tattoo30 Οκτωβρίου. Κύπρο, Δωρεάν αποκατάσταση θηλής με medical Tattoo28 Νοεμβρίου. Ιωάννινα, Δωρεάν αποκατάσταση θηλής με medical Tattoo

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Celebrate Your Scars: Η εκπληκτική πρωτοβουλία για την αποκατάσταση της θηλής σε γυναίκες με μαστεκτομή και ο τρόπος που μπορούμε να βοηθήσουμε όλοι μας εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα