6 υπέροχες playlists με τζαζ μουσική στο Spotify για να ακούς απολαμβάνοντας το κρασί σου

18:03 30/4/2021 - Πηγή: iPop

Σκέψου ένα ονειρικό σκηνικό: Είσαι στο σπίτι με τον σύντροφό σου, έχετε ανοίξει 1 (2,3,4) μπουκάλι κρασί, έχετε ετοιμάσει ένα ρομαντικό δείπνο και ζείτε την απόλυτη χαλάρωση. Τι σας λείπει; Το κομμάτι της μουσικής, για το οποίο μην ανησυχείς γιατί φροντίσαμε εμείς! Βρήκαμε μερικές απ’ τις καλύτερες playlists με τζαζ μουσική στο Spotify για να ολοκληρώσεις με τον καλύτερο τρόπο το σκηνικό που σου περιγράψαμε.

Η τζαζ μουσική εξελίσσεται συνεχώς από τη γέννησή της τον 19ο αιώνα. Πιο συγκεκριμένα, η τζαζ εμφανίστηκε ως αναγνωρίσιμο και ξεχωριστό μουσικό είδος περίπου το 1900. Πριν από αυτή

τη χρονιά εκτείνεται η προϊστορία της, το χρονικό διάστημα δηλαδή κατά το οποίο συγχωνεύτηκαν όλα τα μουσικά αλλά και κοινωνικά συστατικά της. Όμως, για την περίοδο αυτή δεν υπάρχουν πολύ σημαντικές μαρτυρίες.

Τα χαρακτηριστικά γνωρίσματα της τζαζ θα μπορούσαν να συνοψιστούν ως εξής:

Παρουσιάζει ιδιομορφίες σε σχέση με την Ευρωπαϊκή μουσική, καθώς δεν χρησιμοποιεί μόνο τις βασικές κλίμακες της Ευρωπαϊκής μουσικής, αλλά και πολλές άλλες κλίμακες με προέλευση από την Αφρική και αλλού, που χρησιμοποιούνται σε μίξη με τις ευρωπαϊκές αρμονίες.Στηρίζεται βαθύτατα σε ένα ακόμη αφρικανικό στοιχείο, τον ρυθμό, ο οποίος αποτελεί θεμελιώδες συστατικό της καθώς οργανώνει τη μουσική. Οι ρυθμοί της τζαζ μουσικής είναι περισσότερο σύνθετοι και με συνεχείς παραλλαγές που εναλλάσσονται, συνήθως δύο ή τεσσάρων τετάρτων.Κύριο χαρακτηριστικό της τζαζ είναι πως τα όργανα χρησιμοποιούνται σαν ανθρώπινες φωνές.Κυρίαρχο στοιχείο της τζαζ είναι ακόμη οι ίδιοι οι οργανοπαίκτες και οι προσωπικοί αυτοσχεδιασμοί τους πάνω στο κυρίως μουσικό θέμα. Η σύνθεση στην τζαζ είναι κατά κανόνα απλή για ενορχήστρωση και διάφορες παραλλαγές στα πλαίσια του ατομικού ή ομαδικού αυτοσχεδιασμού.

Φυσικά, υπάρχουν τόσοι πολλοί μουσικοί της τζαζ που θα ήταν σχεδόν αδύνατο να συμπεριληφθούν σε ένα άρθρο ή σε μερικές playlists, αλλά είμαστε σίγουροι πως ανάμεσα στις προτάσεις μας θα βρεις κι εσύ κομμάτια που θα σε συναπάρουν. Εννοείται πως θα ήταν χαρά μας να μοιραστείς μαζί μας και δικές σου προτάσεις!

Ο Keith Jarrett αντιμέτωπος με ένα μέλλον χωρίς πιάνο… Παρέλυσε όλη η αριστερή του πλευρά

6 υπέροχες playlists με τζαζ μουσική στο Spotify

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο 6 υπέροχες playlists με τζαζ μουσική στο Spotify για να ακούς απολαμβάνοντας το κρασί σου εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα