6 (εύκολοι) τρόποι για ν’ αποτοξινώσεις το δέρμα σου το Φθινόπωρο

20:45 2/10/2019 - Πηγή: iPop

Η αλλαγή από τοξικά προϊόντα προσωπικής φροντίδας σε πιο καθαρά προϊόντα είναι πολύ εύκολη. Αρκεί να το πάρεις απόφαση και να ξέρεις πού ν’ απευθυνθείς. Το δέρμα σου χρειάζεται μια φόρμουλα καθαρή, μη τοξική και σήμερα είναι πιο εύκολο από ποτέ να βρεις τέτοια προϊόντα. Κάνε αποτοξίνωση δέρματος διαλέγοντας τα σωστά προϊόντα και θα δεις την εικόνα σου ν’ αλλάζει!

Από κρέμες σώματος μέχρι μάσκες προσώπου, θα βρεις τα προϊόντα που ψάχνεις στην αγορά. Εμείς δημιουργήσαμε έναν πλήρη οδηγό για αποτοξίνωση δέρματος, ανεξαρτήτως τύπου δέρματος και ηλικίας.

Αυτό που πρέπει να θυμάσαι πάντα όταν διαλέγεις τα προϊόντα προσωπικής φροντίδας -κι όχι μόνο- είναι ν’ αποφεύγεις τα συντηρητικά, τα συνθετικά αρώματα και τα πολυμερή και να επιλέγεις προϊόντα με θρεπτικά εκχυλίσματα βοτάνων και έλαια που φροντίζουν για την υγεία του δέρματος. Θα βρεις υφές, μυρωδιές και φόρμουλες με φυσικά συστατικά που αφήνουν το δέρμα απ’ την κορυφή ως τα νύχια μεταξένιο και λαμπερό!

Αποτοξίνωση δέρματος: Ο απόλυτος οδηγόςΒιταμίνη C

Αφού καθαρίσεις το πρόσωπό σου και πριν εφαρμόσεις την κρέμα σου, άπλωσε στο δέρμα σου βιταμίνη C, η οποία βοηθάει στα σημάδια της πρόωρης γήρανσης και αυξάνει την παραγωγή του κολλαγόνου, το οποίο καταστρέφεται απ’ τον ήλιο. Ιδανικό θα ήταν να εφαρμόζεις ένα serum με βιταμίνη C, το οποίο εισχωρεί σ’ όλα τα στρώματα της επιδερμίδας σου.

Ατμόλουτρο

To ατμόλουτρο το αγαπάει το δέρμα σου! Γέμισε έναν νιπτήρα με ζεστό νερό, πρόσθεσε μερικές σταγόνες έλαιο λεβάντας και βούτα μέσα μια πετσέτα. Άπλωσέ την σε καθαρό πρόσωπο για μερικά λεπτά και στη συνέχεια κάνε μασάζ με κυκλικές κινήσεις στο πρόσωπό σου. Ξέπλυνέ το με άφθονο νερό για να τονωθεί η κυκλοφορία του αίματος.

Αλατοθεραπεία

Μπορεί το αλάτι στη διατροφή να βλάπτει, αλλά στο δέρμα μας κάνει θαύματα! Μπορεί ν’ αποτοξινώσει τον οργανισμό και να κάνει καλό στο ανοσοποιητικό μας σύστημα.

Για να κάνεις αλατοθεραπεία, θα γεμίσεις την μπανιέρα με ζεστό νερό, θα ρίξεις μέσα 2 χούφτες ορυκτό αλάτι και, αφού διαλυθεί, θα χαλαρώσεις μέσα σε 30 λεπτά. Θα ξεπλυθείς με χλιαρό νερό και είσαι έτοιμη!

Σάουνα ή χαμάμ

Πρόκειται για δύο άκρως αποτελεσματικές μεθόδους για απομάκρυνση των τοξινών απ’ το δέρμα μέσω του ιδρώτα. Θα επιτρέψουν την καλύτερη κυκλοφορία του αίματος, ενώ θα γεμίσουν τα κύτταρά σου με οξυγόνο κι άλλα θρεπτικά συστατικά.

Μην ξεχνάς να πίνεις αρκετό νερό πριν μπεις για χαμάμ ή σάουνα και να ολοκληρώνεις μ’ ένα δροσερό ντους.

Ένα σπιτικό scrub

Αβοκάντο κι αμύγδαλα είναι όλα όσα χρειάζεσαι για να κάνεις scrub στο σώμα σου!

Σε ένα blender χτυπάμε 1/3 φλιτζάνι αμύγδαλα μέχρι να γίνουν σκόνη. Εναλλακτικά, ψιλοκόβουμε τα αμύγδαλα με το χέρι.Ανακατεύουμε 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο με μισό αβοκάντο σε ένα μίξερ.Ανακατεύουμε μαζί τα αμύγδαλα και το μείγμα αβοκάντο σε ένα μπολ ή ένα βάζο.Απλώνουμε το scrub στο σώμα, δίνοντας ιδιαίτερη προσοχή στις περιοχές που είναι περισσότερο επιρρεπείς, ενώ αποφεύγουμε το πρόσωπο.Ξεπλένουμε και στεγνώνουμε καλά την επιδερμίδα και τοποθετούμε στη συνέχεια μια ενυδατική κρέμα.

Ύπνος

Δεν περιέχει βιταμίνες, αλλά είναι απόλυτα σημαντικός για ένα υγιές δέρμα. Ο καλός ύπνος θα βοηθήσει το δέρμα και το σώμα σου να συνέλθουν απ’ το Καλοκαίρι και να ξεκουραστούν. Παράλληλα, μην ξεχνάς να τρέφεσαι σωστά και ν’ ασκείσαι ώστε να καθαρίσει ο οργανισμός σου απ’ τις τοξίνες το συντομότερο δυνατό!

Δες ακόμα:

Αυτό είναι το ιδανικό και πιο φθηνό συστατικό για το δέρμα σου!

Photo: Pixabay

Το άρθρο 6 (εύκολοι) τρόποι για ν’ αποτοξινώσεις το δέρμα σου το Φθινόπωρο εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα