6 + 1 πράγματα που μαρτυρά η φωνή σου για σένα!

10:45 17/9/2019 - Πηγή: iPop

Χρειάζεσαι μόλις μερικά δευτερόλεπτα για να καταλάβεις στοιχεία για την προσωπικότητα κάποιο, χρησιμοποιώντας μόνο τη φωνή του. Μπορεί να σου φαίνεται αδύνατο, αλλά φωνή και προσωπικότητα συνδέονται σημαντικά. 

Όχι, μόνο έχεις μια μοναδική φωνή αλλά μερικές φορές «κουβαλά» σημαντικές κι απρόβλεπτες λεπτομέρειες! Ο τρόπος που μιλάς, ο τόνος της φωνής σου, το ύψος, η δύναμη και μερικά ειδικά χαρακτηριστικά μπορεί να σε… προδίδουν και να μη το γνωρίζεις.

Φωνή και προσωπικότητα: Πώς συνδέονται;Κοινωνικότητα

Η φωνή σου μαρτυρά την προσωπικότητά σου ή  πιο συγκεκριμένα αν είσαι εσωστρεφής

ή εξωστρεφής. Κατά τη διάρκεια μιας έρευνας. οι άνθρωποι άκουγαν φωνές που δημιουργήθηκαν από υπολογιστή, οι οποίες σχεδιάστηκαν έτσι ώστε να ακούγεται σαν τις φωνές των εσωστρεφών και των εξωστρεφών.

Ως αποτέλεσμα, οι συμμετέχοντες μπορούσαν να προσδιορίσουν προσωπικότητες. Οι εξωστρεφείς μιλούν πιο γρήγορα και πιο δυνατά και οι εσωστρεφείς, αντίθετα, εκφράζουν τις σκέψεις τους πιο ήσυχα και πιο αργά.

Πώς θα καταλάβεις ότι κάποιος σου λέει ψέματα; Μια ψυχολόγος του Harvard εξηγεί!

Αξιοπιστία

Ένα απλό «Γεια» μπορεί να πει αν είσαι αξιόπιστος ή όχι. 64 εκδοχές αυτής της λέξης άκουσαν εθελοντές σε μια άλλη έρευνα. Και σχεδόν όλοι οι συμμετέχοντες επέλεξαν άνδρες των οποίων ο τόνος της φωνής ήταν πιο υψηλός στο τέλος της λέξης, λέγοντας πως ακούγονταν περισσότερο αξιόπιστοι.

Για τις γυναίκες ισχύει το ανάποδο, δηλαδή, όσο πιο χαμηλός ήταν ο τόνος στο τέλος της λέξης τόσο πιο αξιόπιστες ήταν.

Ύψος

View this post on Instagram

You deserve all the love and hugs in the world ❤️ Wishing you a happy happy happy birthday beautiful woman. Love being on this journey of life with you. xx Nic

A post shared by Nicole Kidman (@nicolekidman) on Mar 22, 2019 at 7:59am PDT

Αυτό δεν έχει σχέση με την προσωπικότητα αλλά η φωνή μαρτυρά πόσο ψηλός είσαι. Κατά τη διάρκεια 2 πειραμάτων, οι άνθρωποι κλήθηκαν να προσδιορίσουν τον πιο ψηλό από δύο ομιλητές και να βάλουν σε σειρά ύψους 5 ομιλητές. Και το 62,17% των συμμετεχόντων ήταν σε θέση να διακρίνουν τον ψηλότερο ομιλητή. Όσο ψηλότερος είναι ο άνθρωπος, τόσο πιο χαμηλή και βαθιά είναι η φωνή του.

Γονιμότητα

Όλα είναι ορμόνες τελικά; Ο εμμηνορροϊκός κύκλος επηρεάζει όχι μόνο τη διάθεση σου κι άλλα σημεία στο σώμα σου αλλά επηρεάζει και τη φωνή σου. Κι όμως! Σύμφωνα με μια μελέτη, η φωνή γίνεται πιο υψηλή με την ωορρηξία. Έτσι, οι γυναίκες με πιο τσιριχτή φωνή, είναι πιο γόνιμες!

Δύναμη

View this post on Instagram

Working late and had only 3hrs sleep when this tornado

Keywords
Τυχαία Θέματα