5ετή ποινή φυλάκισης στον κληρονόμο της Samsung

13:17 25/8/2017 - Πηγή: iPop
Σε ποινή φυλάκισης πέντε ετών καταδικάστηκε ο αντιπρόεδρος της Samsung Electronics, Jay Y. Lee, για διαφθορά και δωροδοκία.

Το δικαστήριο της Νότιας Κορέας καταδίκασε τον αντιπρόεδρος της Samsung Electronics, ο οποίος είναι κληρονόμος του εταιρικού ομίλου της Samsung Group,

σε πέντε χρόνια φυλάκιση για διαφθορά.

Σύμφωνα με το δικαστήριο ο Jay Y. Lee δωροδόκησε με περίπου 40 εκατομμύρια δολάρια την πρώην πρόεδρο Park, με αντάλλαγμα πολιτικές χάρες. Ο ίδιος αρνείται τις κατηγορίες και ισχυρίζεται πως προσφέρθηκε να δωρίσει 43 δισ. γουάν σε φιλανθρωπικά ιδρύματα στενής φίλης της πρώην προέδρου.

Ως αντάλλαγμα, η πρόεδρο στήριξε την αμφιλεγόμενη συγχώνευση δύο θυγατρικών του Ομίλου Samsung, το 2015, εξέλιξη η οποία θα αναβάθμιζε τη θέση του Lee.

Εν τω μεταξύ, είχε ζητηθεί η επιβολή ποινής φυλάκισης έως 12 έτη, καθώς ο αντιπρόεδρος της Samsung βρισκόταν αντιμέτωπος και με τις κατηγορίες της υπεξαίρεσης και ψευδορκίας.

Οι συνήγοροι υπεράσπισης, δήλωσαν «πεπεισμένοι πως η απόφαση θα ανατραπεί» καθώς θα προσφύγουν στο ανώτατο δικαστήριο της χώρας.

Photo: Chung Sung-Jun/Pool

The post 5ετή ποινή φυλάκισης στον κληρονόμο της Samsung appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα