Κατοικίδια επισκέπτονται ασθενείς και η βελτίωση είναι θεαματική! | Photos- Video

10:18 25/8/2017 - Πηγή: iPop
| Photos- VideoΥπάρχουν σίγουρα πολλά οφέλη του να έχεις ένα κατοικίδιο. Το σκυλάκι ή το γατάκι σου όχι μόνο μπορεί να βελτιώσει τη ζωή σου, τη διάθεση σου, ολόκληρη την ψυχολογία σου, μπορεί επίσης να τονώσει σημαντικά την υγεία σου.

Μελέτες έχουν δείξει πως όταν χαϊδεύεις ένα ζώο μειώνεται το άγχος και η αρτηριακή πίεση, ενώ άτομα με κατοικίδια ζώα είναι κατά το ήμισυ πιο πιθανό να υποφέρουν από κατάθλιψη.

Αυτό το νοσοκομείο γνωρίζοντας πολύ καλά τα οφέλη που έχει ένα κατοικίδιο ζώο τα επιτρέπουν να επισκέπτονται τους άρρωστους ιδιοκτήτες

του προκειμένου να επιταχύνουν την ανάρρωσή τους και να τους κάνουν να νιώθουν ότι βρίσκονται σπίτι.

Πρόκειται για το νοσοκομείο Juravinski στο Ontario του Καναδά, το οποίο είναι και το πρώτο νοσοκομείο που επιτρέπει ζωάκια να επισκέπτονται τους ιδιοκτήτες τους και ο αντίκτυπος φυσικά, στην υγεία των ασθενών είναι αξιοσημείωτος.

«Γνωρίζουμε ότι όταν οι ασθενείς μπορούν να δουν το κατοικίδιό τους και να βελτιώσουν τα αισθήματα κατάθλιψης, απομόνωσης, να είναι πιο ανοιχτοί στην επικοινωνία και να έχουν ακόμη έναν λόγο για να επιστρέψουν γρήγορα στο σπίτι», αναφέρει η Donna Jenkis που ίδρυσε το πρόγραμμα.

Το πρόγραμμα ξεκίνησε στις 15 Σεπτεμβρίου και επιτρέπει στα κατοικίδια ζώα να επισκέπτονται τους ιδιοκτήτες τους για μια ώρα σε εβδομαδιαία βάση και σύμφωνα με την πολιτική του νοσοκομείου, τα ζώα καθαρίζονται καλά πριν από τις επισκέψεις τους και φυλάσσονται χωριστά από άλλους ασθενείς.

The post Κατοικίδια επισκέπτονται ασθενείς και η βελτίωση είναι θεαματική! | Photos- Video appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα