5+1 πράγματα που πρέπει να γράψεις στην ατζέντα σου αυτή τη στιγμή για μια παραγωγική και οργανωμένη ημέρα

13:24 20/5/2021 - Πηγή: iPop

Εσύ πόσα απ’ αυτά που κάνεις καθημερινά γράφεις στο σημειωματάριό σου; Μήπως αναρωτιέσαι τι πρέπει να σημειώνεις τελικά; Ξέρουμε τι να γράφεις στην ατζέντα σου για να έχεις μια παραγωγική και οργανωμένη μέρα.

Αναρωτιέσαι τι να γράφεις στην ατζέντα σου για να έχεις μια παραγωγική μέρα, γεμάτη οργάνωση; Ενώ υπάρχουν πολλές εφαρμογές που σε βοηθούν να οργανώνεσαι, τίποτα δεν ξεπερνά την αίσθηση του να γράφεις στο χαρτί τις υποχρεώσεις, τους στόχους και τις σημειώσεις σου.

Για να οργανωθείς πρέπει λίγο – πολύ να έχεις μια στρατηγική και να ξέρεις τι να γράψεις και γιατί. Ήρθε η ώρα

να μάθεις τι πρέπει να γράφεις στην ατζέντα σου, αν θες να έχεις μια παραγωγική μέρα και να πετύχεις τους στόχους σου.

Σημαντικές ημερομηνίες

Οι σημαντικές ημερομηνίες πρέπει να είναι ένα από τα πρώτα πράγματα που θα γράψεις στην ατζέντα σου. Κι όταν λέμε σημαντικές ημερομηνίες εννοούμε γενέθλια, επετείους, προθεσμίες υποχρεώσεων. Αυτό σου επιτρέπει να οργανωθείς και να σχεδιάσεις όσα έχεις να κάνεις για αυτές τις ημερομηνίες.

Στόχοι και καθημερινές προκλήσεις

Να γράφεις πάντα τους στόχους. Αυτό σου επιτρέπει να ελέγχεις κάθε εβδομάδα την πρόοδό σου, ενώ ταυτόχρονα χρησιμεύει και σαν υπενθύμιση, ένα είδους κίνητρο για όσα θες να πετύχεις, παραμένοντας έτσι προσηλωμένος στο στόχο. Μπορείς, επίσης, να γράφεις καθημερινά ή εβδομαδιαία τις προκλήσεις που καλείσαι να αντιμετωπίσεις και να ξεπεράσεις.

5 hacks για να γίνεις master της οργάνωσης και να φτάσεις πιο κοντά στους στόχους σου

Unsplash/ Kyle Glenn Προϋπολογισμός

Ένα άλλο σημαντικό πράγμα που θα πρέπει να συμπεριλάβεις στο σημειωματάριό σου είναι ο προϋπολογισμός σου. Τι μπορείς να κάνεις; Όταν κανονίζεις κάτι στο οποίο ξέρεις πως θα ξοδέψεις χρήματα, θέσε ένα όριο για το μέχρι πόσα θα δώσεις. Αυτό θα σε βοηθήσει να σταματήσεις να βγαίνεις εκτός budget και να αρχίσεις να κάνεις αποταμίευση.

Ραντεβού

Έκλεισες ραντεβού για δουλειά; Σημείωσέ το. Όμως, δεν μιλάμε μόνο για αυτά τα ραντεβού. Μερικές φορές, τα ραντεβού σε γιατρούς μπορούν να προγραμματιστούν 3-6 μήνες νωρίτερα, αλλά είναι δυνατόν να τα θυμάσαι; Σημείωσέ τα στην ατζέντα σου και ακόμα κι αν τα έχεις ξεχάσει, όταν έρθει εκείνη η μέρα θα τα δεις και θα πας.

Motivational quotes

Διακόσμησε την ατζέντα σου με φράσεις και αποσπάσματα που μπορούν να σου δώσουν έμπνευση. Φρόντισε να ταιριάζουν σε σένα και να σου δίνουν το κίνητρο που χρειάζεσαι για να ξεκινήσεις/ συνεχίσεις τη μέρα.

Γυναικεία επιχειρηματικότητα: 10 quotes από γυναίκες που μας δίνουν έμπνευση

Pexels Ιδέες

Έχεις ιδέες για τη δουλειά; Για την καθημερινότητά σου; Για τη διακόσμηση του σπιτιού σου; Για ένα δώρο που θες να πάρεις; Σημείωσέ το, γιατί θα το ξεχάσεις και μετά θα ψάχνεσαι. Πέρα από αυτό, έχεις έτσι και περισσότερες πιθανότητες να τις υλοποιήσεις.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο 5+1 πράγματα που πρέπει να γράψεις στην ατζέντα σου αυτή τη στιγμή για μια παραγωγική και οργανωμένη ημέρα εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα