Ποια είναι η τελευταία φορά που πήγες για μπάνιο; Οι ευεργετικές ιδιότητες της θάλασσας για την υγεία σου που θα σε κάνουν να τρέξεις στην πιο κοντινή παραλία

12:23 20/5/2021 - Πηγή: iPop

Θάλασσα, το μέρος που σε χαλαρώνει και σε κάνει να νιώθεις ηρεμία, γαλήνη και ευτυχία. Όμως, σίγουρα ξέρεις πόσο καλό μπορεί να σου κάνει; Ποια τα οφέλη της θάλασσας στην υγεία;

Μπορεί να θυμάσαι τη θάλασσα μόνο όταν ο καιρός ζεσταίνει κι έρχεται η ώρα να πας διακοπές, όμως η αλήθεια είναι πως έχει τόσα πολλά να σου προσφέρει που αν τα ήξερες θα τη θυμόσουν και τον υπόλοιπο καιρό. Έχουμε ήδη πει πως και μόνο το να είσαι κοντά στη θάλασσα νιώθεις χαρά, αφού τα οφέλη της στην ψυχολογία σου είναι αμέτρητα,

όμως έχει επίσης πολλά θετικά και για την υγεία σου. Τα έχεις σκεφτεί;

Ποια είναι στ’ αλήθεια τα οφέλη της θάλασσας στην υγεία;

Είναι γνωστό πως η θάλασσα κάνει καλό στο σώμα και τους μυϊκούς πόνους, ενώ συγχρόνως πολλοί γιατροί προτείνουν το κολύμπι στη θάλασσα ως θεραπεία. Για παράδειγμα, ο πόνος στον αυχένα μπορεί να μειωθεί σημαντικά, ενώ και άλλοι πόνοι, αφού δεν υπάρχουν κραδασμοί, όπως σε άλλα είδη γυμναστικής.

Pexels

Πέρα από τους υπόλοιπους μυς, το κολύμπι γυμνάζει και την καρδιά σου. Την βοηθά να αντλεί αποτελεσματικότερα το αίμα, πράγμα που οδηγεί στη καλύτερη ροή του, ενώ μειώνει τον κίνδυνο θανάτου από καρδιαγγειακές και αναπνευστικές παθήσεις κατά 50% σύμφωνα με έρευνες.

Γιατί νιώθεις τόση χαρά και ευτυχία όταν βρίσκεσαι κοντά στη θάλασσα; Οι ειδικοί απαντούν!

Επίσης, το μπάνιο στη θάλασσα βοηθάει και όσους υποφέρουν από αρθρίτιδες καθώς ελαττώνεται η δυσκαμψία των αρθρώσεων, η οποία προκαλεί σε μεγάλο βαθμό τον πόνο. Ωστόσο, είναι σημαντικό να προσέχεις τη θερμοκρασία του νερού, αν ταλαιπωρείσαι από αυτούς τους πόνους.

Το θαλασσινό νερό παίζει πολύ σημαντικό ρόλο, αφού βελτιώνει τα συμπτώματα που προκαλούνται από αλλεργίες και ασθένειες όπως η ρινίτιδα. Η αναπνοή της θαλάσσιας αύρας βελτιώνει την κυκλοφορία από τον αέρα στους πνεύμονες, βοηθώντας τους να καθαρίσουν φυσικά. Μάλιστα, το αλατόνερο που έχει η θάλασσα βοηθάει στη διέλευση του αέρα από τη μύτη. Δεν είναι τυχαίο που νιώθεις πολλές φορές σα να ξεμπουκώνει η μύτη σου όταν κάνεις μπάνιο στη θάλασσα. Έτσι, βελτιώνονται καταστάσεις όπως η χρόνια ρινίτιδα και οι παραρρινοκολπίτιδες με τη φυσιολογική αναπνοή από τη μύτη να βελτιώνεται σημαντικά. Μην ξεχνάς, ακόμα, πως το θαλασσινό νερό βελτιώνει την επούλωση των πληγών και είναι ένας καλός σύμμαχος για δερματικά προβλήματα όπως ακμή, ψωρίαση ή ατοπική δερματίτιδα.

Pexels

Η θάλασσα αυξάνει, επίσης, τα επίπεδα της μελατονίνης, της ορμόνης που παρεμβαίνει στον κύκλο ύπνου. Το θαλασσινό νερό περιέχει υψηλά επίπεδα μελανίνης και γι’ αυτό είναι εξαιρετικό σε αυτήν τη διαδικασία, επειδή συμβάλλει στον ύπνο πιο εύκολα και αποτελεσματικά.

Και φυσικά δεν χρειάζεται να αναλύσουμε το πόσο σε γυμνάζει το κολύμπι στη θάλασσα και πόσο καλό κάνει στη σωματική σου υγεία, αλλά και στην προσπάθεια για απώλεια βάρους!

Σου έχουμε όλους τους λόγους για να κολυμπάς καθημερινά!

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Ποια είναι η τελευταία φορά που πήγες για μπάνιο; Οι ευεργετικές ιδιότητες της θάλασσας για την υγεία σου που θα σε κάνουν να τρέξεις στην πιο κοντινή παραλία εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ποια,poia