5 βιβλία για να διαβάσεις φέτος το καλοκαίρι

09:01 3/7/2022 - Πηγή: iPop

Το καλοκαίρι είναι επισήμως εδώ… Ίσως η άδειά σου να πλησιάζει, ίσως να βρίσκεσαι ήδη σε διακοπές ή ίσως αυτή τη στιγμή να κάνεις ένα διάλειμμα από το πακετάρισμα της βαλίτσας σου… Ίσως, πάλι, το φετινό καλοκαίρι να σε βρίσκει σε κάπως περίεργη φάση και να νιώθεις εξάντληση ακόμα και στη σκέψη των διακοπών…

Ε λοιπόν, δεν είσαι ο μόνος! Περάσαμε πολλά τα τελευταία δύο χρόνια, τόσο σε ατομικό όσο και σε κοινωνικό επίπεδο. Οι συνθήκες

συνεχώς αλλάζουν, κι αν κάτι πρέπει να μείνει σταθερό προκειμένου να αντεπεξέλθουμε σε ό,τι ακολουθήσει, αυτό είναι η σχέση μας με τον εαυτό μας. Η σχέση αυτή είναι ο πυρήνας μας, από εκεί αντλούμε δύναμη για να αντιμετωπίσουμε την καθημερινότητά μας.

Μήπως λοιπόν στις φετινές διακοπές να αφιερώσουμε ποιοτικό χρόνο στον εαυτό μας; Εμείς προτείνουμε 5 βιβλία από τις εκδόσεις Διόπτρα για να κατανοήσουμε καλύτερα τον εαυτό μας.

Η συνήθεια των 5

Η συγγραφέας του best seller Ο κανόνας των 5 δευτερολέπτων και ομιλήτρια TEDx Mel Robbins έγινε viral στο Instagram όταν άρχισε να εκμυστηρεύεται ότι νιώθει συχνά ψυχική εξάντληση.

Ακόμα και ένας κορυφαίος life coach μπορεί να αισθανθεί συναισθηματικά φορτισμένος από τις υποχρεώσεις της καθημερινότητας. Όλοι μας βιώνουμε αρνητικά συναισθήματα, ειδικά σε μια εποχή γεμάτη άγχος και αβεβαιότητα.

Στο βιβλίο της Η συνήθεια των 5 λοιπόν η Mel Robbins μας αφηγείται την ιστορία της και το πώς μια απλή καθημερινή συνήθεια κατάφερε να της αλλάξει τη ζωή. Ξεκίνα τη μέρα σου δηλώνοντας υποστηρικτής του εαυτού σου, μας προτείνει. Ό,τι και αν συμβεί μέσα στη μέρα, μπορείς να το αντιμετωπίσεις!

Κάνε το υποσυνείδητό σου να δουλεύει για σένα

Αν σου έλεγε κάποιος ότι δεν μας καθορίζουν όσα συμβαίνουν στη ζωή μας, αλλά η ερμηνεία που δίνουμε σε αυτά, τι θα απαντούσες;

Ο Γιώργος Παπαδόπουλος – Κυπραίος ίδρυσε τις εκδόσεις Διόπτρα πριν από 44 χρόνια και ήταν από τους πρώτους στην Ελλάδα που μετέφρασαν βιβλία αυτογνωσίας για το ευρύ κοινό, ανοίγοντας νέους δρόμους. Το συγκεκριμένο βιβλίο αποτελεί το απόσταγμα της σοφίας και της ακούραστης μελέτης, στην οποία συνεχίζει να επιδίδεται καθημερινά μέχρι και σήμερα.

Το Κάνε το υποσυνείδητό σου να δουλεύει για σένα έχει στόχο να σε βοηθήσει να δώσεις απαντήσεις στα ερωτήματα που τριγυρίζουν στο μυαλό σου, να επιλύσεις απαιτητικά θέματα της καθημερινότητάς σου, να αποκτήσεις αφθονία και να έχεις επιτυχίες στη ζωή σου.

Στις σελίδες του περιλαμβάνονται ασκήσεις διαλογισμού και τεχνικές χαλάρωσης που θα σε βοηθήσουν να συνδέσεις τη θεωρία με την πράξη και να επαναπρογραμματίσεις τον νου σου, ώστε να κάνεις πραγματικά το υποσυνείδητό σου να δουλεύει για εσένα.

* Βρείτε εδώ το δωρεάν ηχητικό υλικό που συνοδεύει το βιβλίο!

Βάλε τα όριά σου

Στη θεωρία όλοι ξέρουμε πως πρέπει να βάζουμε υγιή όρια, για να πετύχουμε ισορροπία ανάμεσα στη δουλειά και στην προσωπική μας ζωή, για να αντιμετωπίσουμε τοξικούς ανθρώπους, για να χτίσουμε σωστές σχέσεις με τους συντρόφους, την οικογένεια, τους φίλους μας. Αλλά τι ακριβώς σημαίνει «υγιή όρια»;

Πώς βάζουμε σε προτεραιότητα τον εαυτό μας όταν η καθημερινότητα μας πιέζει; Πώς μαθαίνουμε να λέμε τα «όχι» που θα μας κάνουν να νιώσουμε ελεύθεροι;

Η θεραπεύτρια και ειδική στις διαπροσωπικές σχέσεις Nedra Glover Tawwab σε αυτό το βιβλίο έρχεται να δώσει απαντήσεις και απλούς αλλά αποτελεσματικούς τρόπους για να βάλουμε υγιή όρια σε κάθε τομέα της ζωής μας χωρίς ενοχές.

Καθημερινοί νόμοι

Τα τελευταία 22 χρόνια ο Robert Greene προσφέρει οξυδερκείς απόψεις για κάθε πτυχή της ανθρώπινης φύσης και το εμβληματικό βιβλίο του Οι νόμοι της ανθρώπινης φύσης έχει αγαπηθεί από ανθρώπους σε όλο το κόσμο. Το νέο του βιβλίο Καθημερινοί νόμοι συγκεντρώνει τη σοφία όλων αυτών των χρόνων.

365 μέρες, 365 λήμματα για να πραγματοποιήσεις την αλλαγή που επιθυμείς. Κάθε λήμμα εμπεριέχει το απόσταγμα από προηγούμενα βιβλία του, ένα εύληπτο μήνυμα που χρειάζεται λίγα μόνο λεπτά για να το διαβάσετε, κι επίσης έναν Νόμο – μια συνταγή ή μια προτροπή για να την ακολουθήσει ο αναγνώστης.

Αλλαγή διάθεσης στη στιγμή

Η Dr Olivia Remes, ερευνήτρια ψυχικής υγείας στο Πανεπιστήμιο του Κέμπριτζ, έχει αφιερώσει τα τελευταία δέκα χρόνια στο να ανακαλύψει πώς μπορούμε να μειώσουμε το άγχος, το στρες και τον πανικό.

Σε αυτό το σύντομο και περιεκτικό βιβλίο μάς δίνει πενήντα απλές, βασισμένες σε επιστημονικά συμπεράσματα λύσεις για να αντιμετωπίσουμε τα δέκα είδη αρνητικής διάθεσης που μας κρατούν καθηλωμένους και δεν μας αφήνουν να ζήσουμε μια χαρούμενη και γεμάτη ζωή.

Το βιβλίο χωρίζεται σε δέκα κεφάλαια, όσα και τα είδη της αρνητικής διάθεσης.

Όλα τα βιβλία που προτείνουμε παραπάνω κυκλοφορούν από τις εκδόσεις Διόπτρα. Όποιο και να επιλέξετε να σας συντροφεύσει φέτος το καλοκαίρι, ελπίζουμε να σας φέρει ένα βήμα πιο κοντά στον εαυτό σας!

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο 5 βιβλία για να διαβάσεις φέτος το καλοκαίρι εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα