Joe Biden: Οι γυναίκες που ταξιδεύουν με σκοπό την άμβλωση θα προστατεύονται από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση – Τι ανέφερε στην τηλεδιάσκεψη του με τους κυβερνήτες των Δημοκρατικών Πολιτειών

16:03 2/7/2022 - Πηγή: iPop

Εκατομμύρια γυναίκες στις ΗΠΑ έχασαν το συνταγματικό τους δικαίωμα στην άμβλωση, αφού το Ανώτατο Δικαστήριο ανέτρεψε την ιστορική απόφαση του Roe v Wade. Η πράξη αυτή άνοιξε το δρόμο για τα κράτη να απαγορεύσουν τη διαδικασία. Έτσι λοιπόν, οι γυναίκες σε πολιτείες όπου η άμβλωση απαγορεύεται ή περιορίζεται ενδέχεται να αναγκαστούν να περάσουν τις πολιτειακές γραμμές σε μέρη όπου η διαδικασία παραμένει νόμιμη. Μέσα σε αυτό το χάος των εξελίξεων, οι δηλώσεις του Joe Biden

για τις αμβλώσεις, στην τηλεδιάσκεψη που είχε με τους κυβερνήτες των Δημοκρατικών πολιτειών, στάθηκαν στην προστασία των γυναικών αλλά και τους φόβους του για το μέλλον.

Διάγγελμα Joe Biden για την απαγόρευση των αμβλώσεων στις ΗΠΑ – Η αντίδραση των Obama στην απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου

Ποιές ήταν οι δηλώσεις του Joe Biden για τις αμβλώσεις

Μιλώντας μέσω βίντεο με τους κυβερνήτες των Δημοκρατικών πολιτειών, ο Joe Biden ανέφερε πως πιστεύει ότι ορισμένες πολιτείες των ΗΠΑ θα επιχειρήσουν να συλλάβουν γυναίκες που διασχίζουν τις πολιτειακές γραμμές για να έχουν πρόσβαση πρόσβαση σε κλινικές αμβλώσεων.

«Δεν νομίζω πως ο κόσμος πιστεύει ότι αυτό θα συμβεί. Αλλά θα συμβεί» είπε χαρακτηριστικά ο Αμερικανός Πρόεδρος.

Ανατρέπεται το δικαίωμα στην άμβλωση στις ΗΠΑ, σε εθνικό επίπεδο, με απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου

Ο Πρόεδρος πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση θα διασφαλίσει την πρόσβαση σε χάπια που προκαλούν έκτρωση σε πολιτείες όπου απαγορεύεται και παράλληλα οι γυναίκες που ταξιδεύουν για αμβλώσεις θα προστατεύονται από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση.

Ωστόσο, μια παρέμβαση της ομοσπονδιακής κυβέρνησης μπορεί να οδηγήσει σε περισσότερες νομικές προκλήσεις που μπορεί να φτάσουν μέχρι το Ανώτατο Δικαστήριο, είπε στο BBC ο Δρ Matthew Wilson, ειδικός πολιτικών επιστημών στο Southern Methodist University, ιδιαίτερα εάν οι πολιτείες πιστεύουν ότι η ομοσπονδιακή κυβέρνηση «εργάζεται για να ανατρέψει και να υπονομεύσει τους νόμους του κράτους».

Η ανατροπή του Roe v Wade έχει προκαλέσει σοκ και πανικό σε ολόκληρο τον κόσμο, ενώ μέχρι στιγμής δεκατρείς πολιτείες έχουν ήδη περιορίσει ή αποκλείσει την πρόσβαση στις αμβλώσεις μετά την απόφαση του δικαστηρίου. Ο Biden ανέφερε πως μόνο οι νίκες των Δημοκρατικών στις ενδιάμεσες εκλογές θα δώσουν στο Κογκρέσο την εξουσία να αποκαταστήσει τα ομοσπονδιακά δικαιώματα αμβλώσεων.

Μερικά πράγματα που οι γιατροί θέλουν να ξέρουν οι γυναίκες για την άμβλωση

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Joe Biden: Οι γυναίκες που ταξιδεύουν με σκοπό την άμβλωση θα προστατεύονται από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση – Τι ανέφερε στην τηλεδιάσκεψη του με τους κυβερνήτες των Δημοκρατικών Πολιτειών εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα