5 συμβουλές οργάνωσης που θα κάνουν την ζωή σου εύκολη

09:46 22/9/2021 - Πηγή: iPop

Αν είσαι μαμά και εργαζόμενη, ίσως τώρα που άρχισαν τα σχολεία βλέπεις και εσύ πόσο δύσκολο είναι να ανταποκριθείς με επιτυχία σε όλους τους ρόλους της ζωής σου. Έχοντας ήδη περάσει μια γεμάτη εβδομάδα υπό αυτήν τη συνθήκη, καταρχήν να στείλω πολλά συγχαρητήρια και συναδελφικούς χαιρετισμούς στις μαμάδες που το κάνουν αυτό για χρόνια. Σήμερα σου γράφω για τα πράγματα που διευκολύνουν την καθημερινότητά μου και ίσως βοηθήσουν και εσένα αν είσαι στην ίδια φάση.

Unsplash/ Debby Hudson
Αποδέξου ότι δεν θα γίνουν όλα τέλεια

Όσο δύσκολο είναι αυτό να το αποδεχτούμε, το να αποφασίσουμε ότι κάποια πράγματα δεν θα γίνουν όπως είχαμε συνηθίσει να το κάνουμε παλιότερα και πριν ή όταν είχαμε περισσότερο ελεύθερο χρόνο. Το παν είναι να είμαστε καλά εμείς και να μην βρίσκουμε έξτρα άγχη να μας πιέζουμε λες και ήδη δεν έχουμε αρκετά πράγματα.

Αντιμετώπισε το άγχος της δουλειάς με πρακτικές συμβουλές που μπορείς να εφαρμόσεις άμεσα

Οργάνωση, οργάνωση,οργάνωση

Το Α και το Ω για να μην πελαγώνεις γράψε στο ημερολόγιό σου:

Όλες τις εκκρεμότητες και τις πληρωμές που πρέπει να κάνεις ώστε να μην ξεχαστεί κάτιΤο πρόγραμμα των γευμάτων της εβδομάδαςΒάσει αυτού, «βγαίνει» και η λίστα του σούπερ μάρκετ (που μπορεί να γίνει μόνο μια φορά την εβδομάδα, οπότε έτσι γλιτώνεις χρόνο από αυτό)Διάλεξε εύκολες και γρήγορες συνταγές με δοκιμασμένα φαγητά που σας αρέσουν και γίνονται γρήγορα ώστε να μην ξοδέψεις πολύ χρόνο στην παρασκευή του φαγητού.

Τα λάθη που κάνεις και δεν έχεις ποτέ οργανωμένο σπίτι

Ετοίμασε αποβραδίς ό,τι μπορεί να γίνει το βράδυΦτιάξε τα ταπεράκια σας από το βράδυ. Διάλεξε τι θα φορέσεις την επόμενη μέρα και εσύ και η οικογένεια, βασισμένο στον καιρό.Βάλε το ξυπνητήρι μισή ώρα νωρίτερα για να πάρεις το χρόνο σου, να καλωσορίσεις τη νέα μέρα με χαρά και ευγνωμοσύνη, παίρνοντας ήσυχη το πρωινό σου, διαβάζοντας λίγες σελίδες από το βιβλίο που διαβάζεις αυτόν τον καιρό, να κάνεις τον ντουζ σου ή την πρωινή σου ρουτίνα. Γενικά προσπάθησε να είσαι εκεί με ενσυνειδητότητα και ηρεμία.Κάνε προετοιμασία στην μαγειρική όταν έχεις χρόνοΚόψε το κρεμμύδι σε καρεδάκια και αποθήκευσέ το στην κατάψυξη (μειώνει το χρόνο του μαγειρέματος κατά πολύ, αν και φαίνεται εύκολο, ωστόσο είναι ωραίο να είναι όλα έτοιμα όταν ξεκινάς). Το ίδιο μπορείς να κάνεις και με τις πιπεριές, καρότα και όλα τα λαχανικά που χρησιμοποιείς.Όταν έχεις χρόνο μούλιασε τα όσπριά σου και αποθήκευσε τα στην κατάψυξη ώστε να είσαι έτοιμη όταν έρθει η ώρα να τα μαγειρέψεις.Πάρε έτοιμες σαλάτες, κομμένες και πλυμένες για μέσα στην εβδομάδα. Σταμάτησα να αγοράζω σπανάκι φρέσκο, γιατί δεν έχω χρόνο να ξοδέψω στο πλύσιμο όμως το έτοιμο κατεψυγμένο είναι πολύ οκ. Ζήτα βοήθεια

Ζήτα βοήθεια και να σε ακούς! Αν το σώμα σου και το μυαλό σου λέει ότι είσαι έτοιμος να κάνεις μπαμ από όλα αυτά που σε βαραίνουν, μην σε πιέζεις άλλο. Ζήτα βοήθεια από τον σύντροφο ή την οικογένεια. Μοίρασε αρμοδιότητες σε όλα τα μέλη της οικογένειας, ο καθένας να βοηθήσει στο αντικείμενο που μπορεί και του αρέσει.

Μόνοι μας κάποιες φορές μας σαμποτάρουμε και μας δυσκολεύουμε τη ζωή μας. Υπάρχουν πολλές συμβουλές για πράγματα που διευκολύνουν την καθημερινότητά μας, πράγματα μικρά που μπορούν να σε οργανώσουν και να σου φτιάξουν τις δομές σου, όπως βολεύουν εσάς σαν οικογένεια.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο 5 συμβουλές οργάνωσης που θα κάνουν την ζωή σου εύκολη εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα