5 πράγματα που πρέπει να ξέρεις όταν ξεκινάς μια σχέση μετά τα 40

20:46 12/11/2019 - Πηγή: iPop

Εάν ξαναμπαίνεις στο παιχνίδι του φλερτ μετά από πολλά χρόνια που ήσουν σε μια σταθερή σχέση ή σε γάμο με παιδιά, θα πρέπει να θυμάσαι κάποια πράγματα. Ανεξάρτητα απ’ το πόσο καιρό ήσουν μόνη σου, μπορείς να γίνεις ξανά master στο φλερτ και να ξεκινήσεις μια σχέση μετά τα 40, με τον κατάλληλο σύντροφο.

Τι θα πρέπει να θυμάσαι, όμως, όταν ξεκινάς μια σχέση μετά τα 40 καθώς μπορεί να είναι μια διαφορετική

εμπειρία από εκείνη που θυμάσαι όταν ξεκίνησες την τελευταία σου σχέση;

5 πράγματα που πρέπει να ξέρεις όταν ξεκινάς μια σχέση μετά τα 40Να είσαι ανοιχτή στο να δοκιμάζεις νέα πράγματα

Σε καμία περίπτωση δεν θα γνωρίσεις τον κατάλληλο άνθρωπο εάν είσαι κλειστή και δεν αφήνεις κανέναν να σε γνωρίσει ή αν δεν δοκιμάσεις νέα πράγματα.

Να είσαι θετική και ανοιχτή σε νέες γνωριμίες. Κάνε φίλους που είναι επίσης single και βρες δραστηριότητες που σου αρέσουν. Είτε αυτό είναι η κολύμβηση, είτε η yoga είτε το ποδήλατο, το θέμα είναι βρεις αυτό που σου αρέσει και θα σε φέρει κοντά με καινούριους ανθρώπους.

PixabayΤι να κάνεις εάν έχεις παιδιά

Τα παιδιά σε καμία περίπτωση δεν σε εμποδίζουν απ’ το ξαναφτιάξεις τη ζωή σου. Και δεν θα πρέπει να τα βλέπεις σαν εμπόδιο γιατί είτε θα καταλήξεις μόνη σου είτε θα ανυπομονείς να μεγαλώσουν και να φύγουν απ’ το σπίτι για να ξανακάνεις μια σχέση. Σίγουρα όταν ξεκινάς μια σχέση μετά τα 40 και έχεις παιδιά, τα πράγματα θα είναι λίγο διαφορετικά απ’ την εποχή που ήσουν single και μπορεί στην αρχή να χρειαστεί χρόνος για να βρεις τις ισορροπίες σου, αλλά ποτέ μην σκεφτείς πως δεν σου αξίζει να βρεις νέο σύντροφο επειδή έχεις παιδιά.

Εννοείται πως εάν ο άνθρωπος που θα γνωρίσεις έχει κι εκείνος παιδιά, θα είναι λίγο πιο εύκολη η κατάσταση, καθώς θα υπάρχει αλληλοκατανόηση στο ότι τα παιδιά είναι προτεραιότητα και πάντα θα είναι.

Η συζήτηση για το σεξ δεν σταματά στα 30

Επειδή έχεις περάσει τα 40, δεν σημαίνει πως η συζήτηση για το σεξ δεν είναι απαραίτητη! Όταν γνωρίζεις έναν καινούριο άνθρωπο, θα πρέπει να είσαι ανοιχτή για να μιλάς για τα θέλω σου, τις προτιμήσεις σου, τα όριά σου κτλ.

Μια έρευνα που δημοσιεύτηκε τον Μάρτιο του 2019 διαπίστωσε πως η ενεργή σεξουαλική ζωή οδηγεί σε πιο ευτυχισμένους ανθρώπους, ακόμα και σε μεγαλύτερη ηλικία.

Unsplash/Maddi BazzoccoΜην πεις όχι στις παλιές σου σχέσεις

Μπορεί ένας σύντροφος απ’ το παρελθόν να είναι το μέλλον σου κι αυτό δεν θα πρέπει να το αποκλείσεις. Δεν είπαμε να βγεις ξανά ραντεβού με όλους τους πρώην σου, αλλά μην αποκλείσεις το ενδεχόμενο ένας πρώην σου με τον οποίο η σχέση σας τελείωσε άδοξα στα 20 σας, να μπορεί να σε κάνει ευτυχισμένη τώρα!

Η στυτική δυσλειτουργία στις μεγαλύτερες ηλικίες είναι φυσιολογική

Οι άνδρες κοντά στα 50 τους μπορεί να χρειάζονται λίγο παραπάνω χρόνο για να έρθουν σε στύση και, ενώ αυτό είναι 100% φυσιολογικό, πολλές φορές η στυτική δυσλειτουργία τους δημιουργεί μια αμηχανία, τους κάνει να ντρέπονται ή να καταφεύγουν σε άλλες λύσεις για να έχουν στύση. Μην τον κάνεις ποτέ να ντραπεί ή να νιώσει αμήχανα γι’ αυτό, να το έχεις το πίσω μέρος του μυαλού σου ώστε να είσαι προετοιμασμένη και να μην τα περιμένεις όλα από εκείνον στο σεξ!

iStockΔες και αυτό:

Όσα πρέπει να περιλαμβάνει η άσκηση για τις γυναίκες μετά τα 40

Το άρθρο 5 πράγματα που πρέπει να ξέρεις όταν ξεκινάς μια σχέση μετά τα 40 εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα