Απλοί κανόνες για τα ταξίδια για να μην ξοδέψεις μια περιουσία

17:02 12/11/2019 - Πηγή: iPop

Αν μπορούσαμε θα ταξιδεύαμε σε όλο τον κόσμο, να δούμε όσα περισσότερα μπορούμε, να γνωρίσουμε διαφορετικούς τόπους, ανθρώπους, πολιτισμούς. Τι είναι αυτό που μας κρατά; Το οικονομικό και ο χρόνος. Αλλά ποιος είπε ότι πρέπει να ξοδέψεις μια περιουσία για να ταξιδεύεις; Απλά tips για οικονομικά ταξίδια. 

Τα ταξίδια δεν μας χαλαρώνουν απλώς, μας κάνουν πιο ανοιχτόμυαλους, μας απαλλάσσουν από το άγχος της καθημερινότητας, μας κάνουν πιο δημιουργικούς και παραγωγικούς.

Και υπάρχουν πολυάριθμες έρευνες που το έχουν αποδείξει. Κι εσύ

ακόμη το σκέφτεσαι; Βρες λίγο χρόνο για τον εαυτό σου κι ακολούθησε τα παρακάτω tips για να μην ξοδέψεις όλες σου τις οικονομίες και να σου είναι πιο εύκολο να προετοιμαστείς για το επόμενο ταξίδι.

Απλά tips για οικονομικά ταξίδιαΤαξίδεψε βράδυ

Τα ταξίδια το βράδυ με λεωφορείο ή τρένο είναι πιο φθηνά. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις αυτήν την επιλογή για να εξοικονομήσεις τόσο χρήματα όσο και χρόνο γιατί δεν θα χρειαστεί να μείνεις ένα παραπάνω βράδυ σε ξενοδοχείο.

Πολλές φορές τα τρένα είναι πιο βολικά αλλά πιο χρονοβόρα επομένως σε αυτήν την περίπτωση ζυγίζεις τι σε συμφέρει περισσότερο.

Photo: unsplash/charlotteΒάλε ειδοποίηση για τον προορισμό

Αν υπάρχει ένα συγκεκριμένο μέρος που θέλεις να πας, τότε βάλε ειδοποίηση. Υπηρεσίες όπως το Skyscanner και το AirfaireWatchDog σου στέλνουν ειδοποίηση στο email κάθε φορά που η τιμή του εισιτηρίου έχει πέσει και είναι λιγάκι πιο φθηνό.

Έτσι, απλά και δωρεάν!

Βρες τα ξενοδοχεία με έκπτωση

Πώς θα γίνει αυτό; Η υπηρεσία hotwire.com σου λύνει τα χέρια! Συγκεκριμένα, εσύ βάζεις τις ημερομηνίες και τον προορισμό που θέλεις και σου εμφανίζει μια λίστα με καταλύματα που έχουν έκπτωση! Κι έτσι, θα μπορείς να τσεκάρεις και να συγκρίνεις τις τιμές και αυτά που σου προσφέρει το κάθε κατάλυμα και να κάνεις τη σωστή επιλογή.

Photo: unsplash/Sylwia PietruszkaΔες τις εναλλακτικές σου

Δώσε προσοχή στη χώρα που θέλεις να επισκεφτείς και την περίοδο. Δηλαδή, υπάρχουν μέρη που μπορείς να επισκεφτείς σε μια μη τουριστική περίοδο κι έτσι όλα θα είναι πιο οικονομικά.

Απ’ την άλλη, υπάρχουν χώρες, όπως η Ρουμανία, που είναι ούτως ή άλλως πιο οικονομικές και υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορείς να δεις και να κάνεις. Όπου υπάρχουν λιγότεροι τουρίστες, οι τιμές πέφτουν!

Κλείσε τα εισιτήρια με ανώνυμη περιήγηση

Αν τσεκάρεις τις τιμές online, τις συγκρίνεις και μετά τις τσεκάρεις ξανά… τότε η τιμή μπορεί να ανέβει. Κι αυτό γιατί οι αεροπορικές γνωρίζουν πως ενδιαφέρεσαι για ένα συγκεκριμένο ταξίδι, πως το έχεις ψάξει και λίγο αργότερα αυξάνουν την τιμή.

Pixabay

Για να το αποφύγεις αυτό, κάνε την αναζήτησή σου ανώνυμα στην Google. Ctrl + Shift + N κι έχεις μεταφερθεί στην ανώνυμη περιήγηση για να κάνεις τις αναζητήσεις που θέλεις ελεύθερα!

Διαβάστε επίσης:

Η καλύτερη στιγμή για να κλείσεις εισιτήρια αν θες να πας εξωτερικό τα Χριστούγεννα

Photo: unsplash/Frank Vex

Το άρθρο Απλοί κανόνες για τα ταξίδια για να μην ξοδέψεις μια περιουσία εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα