4 πράγματα που δεν πρέπει ΠΟΤΕ να σκουπίζεις με την ηλεκτρική! (Όλοι το κάνουμε λάθος)

17:30 12/11/2019 - Πηγή: iPop

Σαν σωστή νοικοκυρά, βάζεις συχνά- πυκνά την ηλεκτρική σκούπα σε λειτουργία για να προλάβεις το να μαζευτούν πολλά πολλά και να έχεις πάντα καθαρό και τακτοποιημένο σπίτι. Το ήξερες, όμως, πως κάνεις συχνά λάθη με την ηλεκτρική σκούπα που μπορεί να σου κοστίσουν;

Όταν πρόκειται να σκουπίσεις κάτι απ’ τα παρακάτω, καλύτερα να αφήσεις την ηλεκτρική σκούπα στο ντουλάπι και να βρεις έναν άλλο τρόπο να τα καθαρίσεις.

Τι δεν πρέπει να σκουπίζεις με την ηλεκτρική σκούπα;Σπασμένα γυαλιά

Είναι η #1 κίνηση που κάνουμε όλοι μας όταν σπάσει κάτι μέσα στο σπίτι κι αρχίσουμε σιχτιρίζουμε.

Μαζεύουμε τα πολλά-πολλά με τη σκούπα χειρός και μετά παίρνουμε την ηλεκτρική για να περάσουμε όλο το δωμάτιο και να βεβαιωθούμε ότι δεν έχει μείνει ίχνος γυαλιού. Όσο βολικό και να είναι αυτό, είναι 100% λάθος! Έχεις σκεφτεί ποτέ τι θα γίνει εάν τα κομμάτια γυαλιού σκίσουν τη σακούλα της σκούπας σου; Θα τρέχεις και δεν θα φτάνεις!

Για να βεβαιωθείς ότι όλο το γυαλί έχει φύγει απ’ το πάτωμα και δεν θα το πατήσει κανένας, μπορείς να χρησιμοποιήσεις μια φέτα ψωμιού: Ό,τι γυαλάκι έχει μείνει θα κολλήσει πάνω στο ψωμί.

Getty ImagesΥγρά πράγματα

Όταν βάζεις την ηλεκτρική, πολύ συχνά θα βρεις σημεία του δαπέδου, τα οποία είναι λίγο υγρά. Ποτέ δεν πτοείσαι και περνάς την ηλεκτρική από πάνω χωρίς να σκεφτείς ότι εάν εισχωρήσει υγρασία στη σκούπα σου, μπορεί να αναπτυχθεί μούχλα στο εσωτερικό της! Η υγρασία μπορεί επίσης να καταστρέψει τη σκούπα σου και να σταματήσει να δουλεύει. Γι’ αυτό την επόμενη φορά μην βαρεθείς, πάρε ένα πανάκι ή τη σφουγγαρίστρα, σκούπισε τα βρεγμένα σημεία και μετά βάλε σκούπα.

Μακιγιάζ

Έχει συμβεί σε όλες μας να πέσει η αγαπημένη μας πούδρα στο πάτωμα, να γίνει χίλια κομμάτια και να σιχτιρίζουμε για το πάτωμα ή το χαλί που έχει γίνει χάλια. Κι ενώ το να χρησιμοποιήσεις την ηλεκτρική σκούπα στο πάτωμα για να μαζέψεις τη σκόνη της πούδρας μπορεί να είναι καλή ιδέα, δεν είναι εξίσου καλή ιδέα εάν η πούδρα έχει πέσει πάνω σε χαλί, γιατί η σκούπα μπορεί αντί να απορροφήσει τη σκόνη, να την εξαπλώσει περισσότερο!

Πολλές τρίχες

Το να σκουπίσεις δυο- τρεις τρίχες που έχουν πέσει στο πάτωμα ή το χαλί σου δεν προκαλεί κανένα πρόβλημα. Εάν υπάρχουν, όμως, πολλές τρίχες, είναι καλύτερα να προτιμήσεις την κλασική σκούπα γιατί οι πολλές τούφες υπάρχει περίπτωση να μπλοκάρουν την ηλεκτρική σου και μετά να μην ρουφάει.

Δες εδώ μερικά ακόμα πράγματα που δεν πρέπει να σκουπίζεις με ηλεκτρική.

Δες ακόμα:

6 συνήθειες των 2 λεπτών που θα κάνουν το σπίτι σου να είναι πάντα τακτοποιημένο!

Photo: Pixabay

Το άρθρο 4 πράγματα που δεν πρέπει ΠΟΤΕ να σκουπίζεις με την ηλεκτρική! (Όλοι το κάνουμε λάθος) εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα