Έφαγε ο σκύλος σου ακαθαρσίες στη βόλτα; Δες τι σημαίνει

15:05 18/7/2020 - Πηγή: iPop

Και εκεί που έχεις βγάλει τον αγαπημένο σου φίλο για την καθημερινή βόλτα του, παρατηρείς ότι από το πουθενά έφαγε ο σκύλος σου ακαθαρσίες. Αφού ξεπεράσεις το σοκ.. μην ανησυχήσεις! Εγώ προσωπικά δεν το είχα ξανακούσει μέχρι να το δω να συμβαίνει και γι’ αυτό αποφάσισα να δω τι σημαίνει!

Αν έφαγε ο σκύλος σου ακαθαρσίες…

Μία τέτοια συμπεριφορά μπορεί να πηγάζει

από πολλούς και διαφορετικούς λόγους. Αν εξαιρέσουμε την περίπτωση να βαριέται στη βόλτα, και ναι γιατί όχι, να το κάνει κι αυτό, μπορεί οι λόγοι που κρύβονται πίσω από αυτό να είναι ιατρικοί.

Έλλειψη ενζύμου

Οι σκύλοι παράγουν πολλές φορές μόνοι τους πεπτικά ένζυμα τα οποία βοηθούν στην πεπτική τους λειτουργία, όμως αυτό είναι άμεσα συνδεδεμένο με τη διατροφή που ακολουθούν. Συνεπώς, αν του λείπει κάποιο πεπτικό ένζυμο είναι πολύ πιθανό να παρατηρήσεις κάποια τέτοια συμπεριφορά. Αν το σκυλάκι σου είναι σε νεαρή ηλικία και παρατηρήσεις απώλεια βάρους, διάρροια και να τρώει κόπρανα καλό είναι να επισκεφτείς τον κτηνίατρο σου γιατί μπορεί να συνδέεται με συγγενή πάθηση.

Παράσιτα

Καλό είναι να μην αμελούμε τη φροντίδα του σκύλου μας και αυτό σημαίνει και έγκαιρη αποπαρασίτωση. Τα παράσιτα στο έντερο του αγαπημένου μας φίλου μπορεί να του δημιουργήσουν πολλά προβλήματα υγείας. Αν ο σκύλος σου έφαγε ακαθαρσίες στη βόλτα μπορεί να σημαίνει την ύπαρξη παρασίτων και καθώς ανταγωνίζεται πλέον μαζί τους για τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται προσπαθεί να τα βρει από παντού.

Ασθένειες

Κάποιες φορές, το να φάει ο σκύλος σου κόπρανα, μπορεί να συνδέεται και με παθήσεις που τείνουν να αυξάνουν την όρεξη όπως είναι ο διαβήτης ή κάποια πάθηση του θυρεοειδούς. Σε αυτές τις περιπτώσεις ο σκύλος σου νιώθει να πεινάει ακόμα κι αν είναι στην πραγματικότητα χορτάτο. Επίσης μπορεί να έχει έλλειψη υδροχλωρικού οξέως, το οποίο χρησιμεύει στη διάσπαση των πρωτεϊνών κατά τη διάρκεια της πέψης. Σε αυτή την περίπτωση και πάλι θα ζητάει ο οργανισμός του θρεπτικά συστατικά και συνεπώς μπορεί να καταφύγει σε κόπρανα.

Πως να το αντιμετωπίσεις

Φρόντισε να είναι καθαρά για λίγο καιρό εκεί που πηγαίνετε βόλτα. Παίξτε και φτιάξτε μία ρουτίνα παιχνιδιού έτσι ώστε να συγκεντρωθεί σε αυτή τη δραστηριότητα. Επισκεφτείτε τον κτηνίατρο σας και συζητήστε το μαζί του ώστε να σας δώσει και εκείνος συμβουλές για το τι να κάνετε και για την καλύτερη διατροφή του σκύλου σας.

Σε κάθε περίπτωση αν στη βόλτα φάει ακαθαρσίες όπως γυρίσετε στο σπίτι να του πλύνετε τα δόντια ώστε να αποφευχθούν τυχόν μικρόβια!

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Δες ακόμα:

Μπορεί να «σκάσει» ο σκύλος από το φαγητό;

Photo: Freepik

Το άρθρο Έφαγε ο σκύλος σου ακαθαρσίες στη βόλτα; Δες τι σημαίνει εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα