5 λόγοι για τους οποίους πρέπει να κοιμάσαι στην αριστερή πλευρά

20:36 13/3/2021 - Πηγή: iPop

Κοιμάσαι μπρούμυτα, ανάσκελα ή στη δεξιά πλευρά; Σου έχουμε άσχημα νέα… Οι ειδικοί σου λένε ότι είναι καλύτερο να κοιμάσαι στην αριστερή πλευρά κι έχουν και επιχειρήματα για να σε πείσουν!

Τα οφέλη είναι παραπάνω από ένα και έχουν να κάνουν κατά βάση με την υγεία σου. Γι’ αυτό πρέπει να δώσεις προσοχή σε όσα λένε οι ειδικοί και να αλλάξεις λίγο τις συνήθειες του ύπνου σου.

5 λόγοι για να κοιμάσαι στην αριστερή πλευρά

Μειώνει το ροχαλητό

Έχεις κουραστεί να ακούς τον σύντροφό σου να παραπονιέται για το ροχαλητό σου που τραντάζει όλο το δωμάτιο κάθε βράδυ; Ίσως να μπορείς να το

ελέγξεις, αν αρχίσεις να κοιμάσαι απ’ τα αριστερά. Ειδικά αν κοιμάσαι ανάσκελα, ροχαλίζεις περισσότερο. Αυτό συμβαίνει επειδή η γλώσσα, το στόμα και το σαγόνι σου χαλαρώνουν εντελώς όταν κοιμάσαι, οπότε όταν είσαι ανάσκελα, το ροχαλητό γίνεται πιο έντονο.

Freepik

Βοηθά στην καταπολέμηση της Γαστρο Οισοφαγικής Παλινδρόμησης

Αν τρως πολύ πριν κοιμηθείς, είναι πολύ πιθανό να υποφέρεις από παλινδρομήσεις υγρών απ’ το στομάχι σου. Σε κάθε περίπτωση, οι ειδικοί λένε ότι ο ύπνος στην αριστερή πλευρά μειώνει την πιθανότητα εμφάνισης αυτής της ταλαιπωρητικής κατάστασης.

Ο τρόπος που κοιμάσαι επηρεάζει την υγεία σου!

Βοηθά την καρδιά σου

Αν η καρδιά σου κοιτάει προς τα αριστερά όταν κοιμάσαι, της είναι πιο εύκολο να κυκλοφορεί το αίμα σε όλο σου το σώμα!

Οι έγκυες γυναίκες μπορούν να επωφεληθούν από αυτή τη στάση ύπνου

Στις γυναίκες που είναι έγκυες συνιστάται να κοιμούνται στην αριστερή πλευρά τους. Γιατί; Εάν κοιμάσαι στη δεξιά πλευρά σου, η μήτρα πιέζει το συκώτι σου (το οποίο βρίσκεται στη δεξιά πλευρά του σώματός σας).

Freepik

Βοηθά τους λεμφαδένες σου

Ακόμη και οι λεμφαδένες σου επωφελούνται από τον ύπνο στην αριστερή πλευρά. Αυτή η στάση ύπνου βοηθά το σώμα σου να φιλτράρει τα υγρά στο σώμα σου πιο γρήγορα. Απ’ την άλλη, εάν κοιμάσαι προς τα δεξιά, πιθανότατα το έργο των λεμφαδένων σου να γίνεται πιο δύσκολο.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News 

Το άρθρο 5 λόγοι για τους οποίους πρέπει να κοιμάσαι στην αριστερή πλευρά εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα