Από που μπορείς να προμηθευτείς τον χαρταετό σου – Οι συμβουλές που σου δίνει ο ΔΕΔΔΗΕ

18:56 13/3/2021 - Πηγή: iPop

Φέτος η Καθαρά Δευτέρα θα είναι διαφορετική από τις προηγούμενες. Τα μέτρα που ανακοινώθηκαν το απόγευμα της Παρασκευής για το τριήμερο καθώς οι νέες περιοχές που μπαίνουν σε lockdown από την Κυριακή 14/3 κάνουν τα πράγματα εξαιρετικά δύσκολα για τους πολίτες που είχαν συνηθίσει σε μία διαφορετική Καθαρά Δευτέρα.

Από που μπορείς να προμηθευτείς τον χαρταετό σου φέτος που τα πράγματα είναι διαφορετικά;

Από που μπορείς να προμηθευτείς τον χαρταετό σου

Φέτος οι χαρταετοί πωλούνται αποκλειστικά και μόνο από πλανόδιους πωλητές ειδικά στις κόκκινες περιοχές. Τα σούπερ μάρκετ απαγορεύεται να πωλούν διαρκή είδη στα φυσικά καταστήματα εξαιτίας του αυστηρού lockdown, ενώ οι χώροι πώλησης εποχιακών ειδών είναι κλειστοί.

Τα σούπερ μάρκετ, ειδικά στις κόκκινες περιοχές, επιτρέπεται να πωλούν χαρταετούς μόνο μέσω ηλεκτρονικού καταστήματος προκειμένου να μην υπάρξει αθέμιτος ανταγωνισμός έναντι των λιανεμπορικών καταστημάτων που παραμένουν κλειστά λόγω των περιοριστικών μέτρων που ισχύουν.

Οι συμβουλές που δίνει ο ΔΕΔΔΗΕ

Ο Διαχειριστής Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΔΕΔΔΗΕ) έκανε όπως κάθε χρόνο την ανακοίνωση του προκειμένου να ενημερώσει τους πολίτες για τους κινδύνους που επιφυλάσσει το πέταγμα του χαρταετού, όταν η προσπάθεια γίνεται κοντά σε ηλεκτροφόρα καλώδια. Σύμφωνα με τον ΔΕΔΔΗΕ:

Μην πετάτε το χαρταετό σας κοντά σε ηλεκτροφόρα καλώδια, καθώς υπάρχει σοβαρός κίνδυνος ηλεκτροπληξίας για εσάς και διακοπής της παροχής ρεύματος στη γύρω περιοχή.

Αν ο χαρταετός σας μπλεχτεί στα καλώδια, τότε για την ασφάλειά σας:

μην επιχειρήσετε να τον απελευθερώσετε τραβώντας τον σπάγκο  ή χρησιμοποιώντας άλλα αντικείμενα, ακόμη και ξύλιναμην προσπαθήσετε να αναρριχηθείτε πάνω σε ικριώματα ή στύλους διανομής ηλεκτρικού ρεύματος ή ηλεκτροφωτισμού, ούτε και σε σημεία που βρίσκονται κοντά σε ηλεκτροφόρα καλώδια.

Σε κάθε περίπτωση όποιος χρειαστεί βοήθεια μπορεί να ειδοποιήσει τις βλάβες του ΔΕΔΔΗΕ (11500, Κέντρο Εξυπηρέτησης και Βλαβών) ή να επικοινωνήσει με το Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής του. Για την ταχεία αποκατάσταση τυχόν βλαβών από  το πέταγμα των χαρταετών, ο ΔΕΔΔΗΕ θα έχει αυξημένα συνεργεία σε όλες τις Υπηρεσίες του ανά τη χώρα.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News 

Το άρθρο Από που μπορείς να προμηθευτείς τον χαρταετό σου – Οι συμβουλές που σου δίνει ο ΔΕΔΔΗΕ εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα