5 λόγοι για να ξεκινάς τη μέρα σου με ενέργεια και πώς θα το καταφέρεις

13:42 12/2/2021 - Πηγή: iPop

Δεν μπορείς να φανταστείς πόσο πολύ θα αλλάξει η μέρα σου, αν αποφασίσεις να βάλεις λίγη παραπάνω ενέργεια στη ζωή σου. Κι πώς να έχεις ενέργεια κάθε μέρα; Δεν είναι και τόσο δύσκολο και χρονοβόρο όσο νομίζεις.

Ξυπνάς το πρωί και τρέχεις αμέσως να ετοιμαστείς για αν προλάβεις όλες σου τις υποχρεώσεις, χωρίς καθόλου κέφι και όρεξη. Ο λόγος; Δεν ξυπνάς με ενέργεια και δεν μπαίνεις καν στη διαδικασία να αποκτήσεις έστω και λίγη, ώστε να βελτιώσεις τη μέρα σου. Όμως, γιατί είναι τόσο σημαντικό να έχεις ενέργεια κάθε μέρα; Ποιος είναι ο στόχος και πού σε βοηθά η ενέργεια που θα πάρεις το πρωί;

Γιατί να ξεκινάς τη μέρα σου με ενέργεια;

Είσαι πιο αποδοτικός στη δουλειά

Σκέψου πόσο διαφορετικά αποδίδεις στη δουλειά τις ημέρες που έχεις όρεξη με εκείνες που έχει κακή όρεξη και πας στη δουλειά μόνο και μόνο για να πας. Όσο περισσότερη ενέργεια έχεις, τόσο πιο αποδοτικός είσαι και στον χώρο εργασίας σου και ανταπεξέρχεσαι καλύτερα στις υποχρεώσεις που έχεις. Αναλαμβάνεις πιο εύκολα projects και φέρνεις εις πέρας όλα τα tasks που σου έχουν αναθέσει.

Έχεις καλύτερη ψυχολογία και θετική διάθεση

Η ψυχολογία έχει άμεση σχέση και με την υγεία σου και το να έχεις καλή διάθεση σε κάνει πιο ήρεμο ψυχικά. Το να έχεις ενέργεια το πρωί βελτιώνει αμέσως και τη διάθεσή σου, δίνοντας ένα boost στην ψυχολογία σου, ώστε να τα βλέπει όλα λίγο πιο θετικά.

Freepik

Προλαβαίνεις και αντέχεις να κάνεις περισσότερα πράγματα

Είναι λογικό πως όταν έχεις ενέργεια μπορείς να κάνεις και περισσότερα πράγματα. Όταν νιώθεις μια σωματική αδυναμία και μια ψυχική κατάρρευση φυσικά και δε θα προλάβεις να τελειώσεις όλες τις υποχρεώσεις σου και δεν μιλάμε φυσικά μόνο για τη δουλειά. Η ενέργεια μπορεί να γεμίσει το πρόγραμμά μου όχι απαραίτητα με υποχρεώσεις, αλλά και με χόμπι και πράγματα που σε ενδιαφέρουν.

Ξυπνάς λάθος κάθε μέρα. 5 τρόποι να αποκτήσεις περισσότερη ενέργεια το πρωί

Βελτιώνεις τη σχέση σου με τον σύντροφο ή την οικογένειά σου

Αν ξυπνάς και είσαι μέσα στη γκρίνια κι έχεις μούτρα, αυτόματα εκπέμπεις μια αρνητική ενέργεια σε όλο το σπίτι και σε όσους συναναστρέφεσαι. Δημιουργείς μια κακή διάθεση και στους υπόλοιπους και το κακό mood μεταδίδεται.

Freepik

Δίνεις περισσότερη σημασία στον εαυτό σου

Όταν έχεις όρεξη και καλή διάθεση απ’ το πρωί, έχεις και περισσότερες πιθανότητες να ασχοληθείς με τον εαυτό σου και να επενδύσεις στην εσωτερική σου καλλιέργεια, αλλά και στην εξωτερική σου φροντίδα. Θα θες να ασκηθείς, να φας σωστά κι όχι πρόχειρα, να κάνεις τα beauté σου, να διαβάσεις ένα βιβλίο και πολλά ακόμη που αφορά τη φροντίδα του εαυτού σου.

Πώς να έχεις ενέργεια κάθε μέρα; Άνοιξε τις κουρτίνες. Βάλε μουσική. Φάε πρωινό για να πάρεις βιταμίνες και ενέργεια. Γυμνάσου, έστω και για ένα τέταρτο. Πιες νερό. Πάρε τον χρόνο σου, σκέψου, κάνε διαλογισμό, οργάνωσε τις υποχρεώσεις που έχεις μες τη μέρα. Κοιμήσου νωρίς το βράδυ, έχοντας ένα σταθερό πρόγραμμα ύπνου σε γενικές γραμμές.

5 πράγματα που πρέπει να κάνεις κάθε πρωί, αν θες να κάνεις πράξη το carpe diem!

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News 

Το άρθρο 5 λόγοι για να ξεκινάς τη μέρα σου με ενέργεια και πώς θα το καταφέρεις εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα