5 λάθη που καταστρέφουν τα νύχια σου!

15:01 25/1/2020 - Πηγή: iPop

Περιποιείσαι και βάφεις συχνά τα νύχια σου και καλά κάνεις. Είναι πολύ όμορφο να βλέπεις ειδικά μια γυναίκα να έχει καθαρά και περιποιημένα άκρα. Ωστόσο, όσο κι αν τα προσέχεις, κάνεις κάποια λάθη στα νύχια σου που τα καταστρέφουν. 

Όχι, δεν μιλάω για λάθη μόνο την ώρα που τα βάφεις, αλλά γενικά. Υπάρχουν κάποια πράγματα σχετικά με τα νύχια σου, για τα οποία αδιαφορείς. Αυτά, όμως, μπορεί και να τα καταστρέψουν, να τα γεμίσουν μύκητες και να τα κάνουν να φαίνονται αποκρουστικά.

Ποια είναι τα λάθη στα νύχια σου που πολύ συχνά κάνεις;

Δεν χρησιμοποιείς βάση

Βιάζεσαι να βάψεις

τα νύχια σου για να στεγνώσουν και να φύγεις και θεωρείς τη βάση χάσιμο χρόνου. Λάθος! Είναι μία από τις πιο συνηθισμένες παγίδες, στις οποίες πέφτουν οι γυναίκες. Η βάση προστατεύει το νύχι από το να χρωματιστεί από το βερνίκι, αλλά και κάνει το χρώμα να διαρκέσει περισσότερο.

Κόβεις τα πετσάκια

Προφανώς και δεν σου αρέσουν τα πετσάκια στα νύχια σου, όμως με το να τα κόβεις νομίζεις πως φαίνονται πιο ωραία; Όταν κόβεις τα πετσάκια και τις παρανυχίδες σου δημιουργείς ανοιχτές πληγές, εκτεθειμένες στα μικρόβια και τα βακτήρια.

Κάνεις συχνά gel και ακρυλικό

Μπορεί τα νύχια σου να δείχνουν υπέροχα με το gel ή το ακρυλικό μανικιούρ, όμως είναι μέθοδοι που φθείρουν τα νύχια αφού απαιτούν το τρίψιμο της επιφάνειάς τους. Με του που τα ξεβάφεις, λοιπόν, τα νύχια σου μόνο όμορφα δε θα δείχνουν.

Αυτή είναι η λύση για να μην σπάνε τα νύχια σου!

Δεν τα αφήνεις καθόλου άβαφα

Με το που τα ξεβάφεις τα ξαναβάφεις ή έχεις πολύ καιρό να τα ξεβάψεις και προτιμάς να περνάς κάθε φορά από πάνω μια στρώση βερνικιού. Τα νύχια σου έτσι δεν αναπνέουν, με αποτέλεσμα πολλές φορές να κιτρινίζουν. Είναι καλό, λοιπόν, κάθε φορά που τα ξεβάφεις να τα αφήνεις μερικές μέρες άβαφα, χωρίς κανένα μανό, προκειμένου να δυναμώσουν και πάλι.

Έχεις κακές συνήθειες

Δεν τρέφεσαι σωστά και καπνίζεις; Αυτό έχει επίδραση και στα νύχια σου. Δεν γίνεται να θες να έχεις δυνατά νύχια, χωρίς να προσέχεις τη διατροφή και χωρίς να τρως υγιεινά. Φυσικά κι αν καπνίζεις θα ξέρεις πως και το κάπνισμα μόνο καλό δεν μπορεί να κάνει στα νύχια σου, αφού η νικοτίνη και η πίσσα ευθύνονται για το κίτρινο χρώμα τους.

Αυτές είναι οι κατάλληλες τροφές για υγιή νύχια!

Διάβασε ακόμα:

Βιταμίνες για τα νύχια: Κάνουν όντως δουλειά;

Photo: Pixabay.com

Το άρθρο 5 λάθη που καταστρέφουν τα νύχια σου! εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα