5 χώρες με την καλύτερη ποιότητα ζωής για σένα που θέλεις να αλλάξεις την καθημερινότητά σου προς το καλύτερο

20:31 20/12/2022 - Πηγή: iPop

Η ιδέα της μετακόμισης στο εξωτερικό είναι πάντα ελκυστική, είτε θέλεις να ζήσεις σε πόλεις με καλύτερη ποιότητα ζωής είτε απλά έχεις ακόρεστη όρεξη για ταξίδια. Αλλά από πού να ξεκινήσεις; Είναι εύκολο. Πάνω σ’ αυτόν τον πλανήτη υπάρχουν μέρη που όσο και να σου φαίνεται περίεργο ανταποκρίνονται σε όλους εκείνους τους στόχους που έχεις στο μυαλό σου. Νιώθεις, λοιπόν, ότι ήρθε η ώρα να δοκιμάσεις την τύχη σου κάπου πιο ποιοτικά; Αν έχεις βρει τον προορισμό σου ευχόμαστε τα καλύτερα, για σένα όμως που ακόμα ψάχνεσαι καλό είναι να τσεκάρεις την λίστα μας.

Φτιάξαμε μια

λίστα με εκείνες τις πόλεις που συνδυάζουν κουλτούρα, οικολογική συνείδηση, ευκαιρίες εργασία και πάνω από όλα σεβασμό για τους κατοίκους τους οποίους φιλοξενούν. Μην χάνεις χρόνο και ετοιμάσου να ζήσεις όλα αυτά που αποζητάς σε έναν από τους προορισμούς που ακολουθούν.

Δεν θα πιστεύεις στα μάτια σου! Οι must-visit προορισμοί με τα εντυπωσιακότερα πάρκα σε ολόκληρο τον κόσμο

Οι 5 πόλεις με την καλύτερη ποιότητα ζωής

Δουβλίνο, Ιρλανδία

Μια πόλη που περιτριγυρίζεται από πράσινο!

Η καρδιά του Emerald Isle, το Δουβλίνο είναι γνωστό για τους φιλόξενους ντόπιους, τα πανεπιστήμια παγκόσμιας κλάσης και τις παραδοσιακές παμπ. Η ιρλανδική πρωτεύουσα είναι μια πόλη γεμάτη νέους. Σχεδόν τα 2/3 των κατοίκων της είναι κάτω των 45 ετών, ενώ η πόλη παρέχει και πολλές ευκαιρίες εργασίας, χάρη στην εγκατάσταση τεράστιων εταιριών, όπως η Google, η PwC και η Microsoft.

Και τίποτα δεν απέχει περισσότερο από 20 λεπτά. Από την παραλία μέχρι τα βουνά, το εθνικό πάρκο και τους βοτανικούς κήπους, όλα είναι σε απόσταση αναπνοής. Στην πραγματικότητα, το Phoenix Park είναι ένα από τα μεγαλύτερα αστικά πάρκα της Ευρώπης, με πολλές ευκαιρίες αναρρίχησης και πεζοπορίας.

Στο δρόμο αυτής της ευρωπαϊκής πόλης θα βρεις τόσα ποδήλατα όσο και αυτοκίνητα. Μάλιστα, οι ναύλοι στα ιρλανδικά μέσα μαζικής μεταφοράς μειώθηκαν στο γενικό πληθυσμό κατά 20% φέτος και στο μισό για τα άτομα ηλικίας 19-23 ετών, με σκοπό να ενθαρρυνθούν πιο φιλικά προς το περιβάλλον ταξίδια. Το Δουβλίνο έχει επίσης χαρακτηριστεί ως η πιο βιώσιμη πρωτεύουσα μόδας της Ευρώπης και έχει καταταχθεί ως μία από τις πιο καθαρές πόλεις για την ποιότητα του αέρα.

Ντουμπάι, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα

Ένας προορισμός μεταξύ Δύσης και Ανατολής!

Το 2010, η έκθεση του WWF Living Planet έδωσε στους κατοίκους των ΗΑΕ το μεγαλύτερο οικολογικό αποτύπωμα στον κόσμο, χάρη στη μεγάλη εξάρτησή τους από το πετρέλαιο, τον κλιματισμό και την ενεργοβόρα αφαλάτωση του θαλασσινού νερού. 12 χρόνια αργότερα, η χώρα στοχεύει να είναι στην πρώτη γραμμή της περιβαλλοντικής μεταρρύθμισης, με σχέδιο να επενδύσει 163 δισεκατομμύρια δολάρια για να μετατραπεί στην πιο βιώσιμη πόλη του κόσμου έως το 2050.

Το Ντουμπάι θεωρείται πύλη μεταξύ ανατολής και δύσης και φιλοξενεί έναν ποικίλο πληθυσμό που αποτελείται από περίπου 200 εθνικότητες, ενώ τα αγγλικά ομιλούνται ευρέως. Υπάρχει χαμηλό ποσοστό εγκληματικότητας χάρη στους αυστηρούς νόμους και το σύστημα δημόσιων μεταφορών είναι καθαρό και προσιτό.

Περιέργως, είναι επίσης γνωστό ως ένα καλό μέρος για παρατηρητές πουλιών. Περισσότερα από 320 είδη πουλιών διασχίζουν το Ντουμπάι στο δρόμο της μετανάστευσης, συμπεριλαμβανομένων των αετών, των πλατύσκαλων και των μεγαλύτερων ερωδιών. Ομοίως για τους λάτρεις των δελφινιών: Tο ρινοδέλφινο του Ινδο-Ειρηνικού, το δελφίνι του Ινδο-Ειρηνικού και η σπάνια φώκαινα χωρίς πτερύγια, όλα συχνάζουν στα παράκτια ύδατα των ΗΑΕ.

Βαρκελώνη, Ισπανία

Η χαρούμενη πόλη!

Περίπου το 1/3 των κατοίκων της Βαρκελώνης προέρχονται από το εξωτερικό και έλκονται από την ποιότητα ζωής, το κλίμα και τις ευκαιρίες εργασίας της πόλης. Στην ισπανική πόλη, η οποία ονομάστηκε η δεύτερη πιο ευτυχισμένη πόλη στον κόσμο για το 2022, οι άνθρωποι έχουν μέσο προσδόκιμο ζωής 84 (ο μέσος όρος σε όλη την ΕΕ είναι 80) και οι κάτοικοι συνήθως εργάζονται περίπου 30 ώρες την εβδομάδα.

Η νυχτερινή ζωή είναι επίσης πού δυνατή. Άλλωστε, υπάρχει σχεδόν απεριόριστος αριθμός μερών για φαγητό, ποτό και χορό. Φυσικά το σπίτι των Gaudí και Picasso δεν θα μπορούσε να στερείται την μεγάλη ποικιλία μουσείων και γκαλερί.

Το φυσικό πάρκο Montserrat έχει τη δική του οροσειρά, την ίδια ώρα που υπάρχουν 100 μίλια ακτογραμμής για εξερεύνηση. Οι περισσότερες παραλίες έχουν γαλάζια σημαία, ενώ οι παραλίες Barceloneta και Nova Icaria είναι κατάλληλες για άτομα με αναπηρία, καθώς διαθέτουν πλωτά αναπηρικά αμαξίδια παραλίας για δημόσια χρήση και μονοπάτια που οδηγούν μέχρι το νερό. Είναι επίσης μια πόλη γνωστή για τον αθλητισμό της, ως το σπίτι της FC Barcelona. Μάλιστα, ανήκει επίσης στην κατηγορία με τις φιλικότερες προς τον ποδήλατο πόλεις στον κόσμο με περισσότερα από 240.000 χιλιόμετρα ποδηλατόδρομων.

Λονδίνο, Ηνωμένο Βασίλειο

Η πόλη του εθνικού πάρκου!

Το Λονδίνο έχει 32 δήμους, ο καθένας με τον δικό του ξεχωριστό χαρακτήρα. Αλλά υπάρχει ένα πράγμα που τους κρατά όλους ενωμένους: ο χώρος πρασίνου. Υπάρχουν περίπου 3.000 πάρκα συνολικά, γεγονός που το ανέδειξε στην πόλη με το μεγαλύτερο εθνικό πάρκο στον κόσμο. Υπάρχει μια υπέροχη πολιτιστική και νυχτερινή ζωή, εστιατόρια με πιάτα από όλο τον πλανήτη και ιστορικές παμπ σχεδόν σε κάθε γωνιά.

Το Λονδίνο έχει μία από τις μεγαλύτερες κοινότητες LGBTQ+ στον κόσμο, η οποία φιλοξενεί εκδηλώσεις όπως το Pride στο Λονδίνο και το BFI Flare: London LGBT Film Festival. Το μοναδικό μουσείο του Ηνωμένου Βασιλείου αφιερωμένο στην ιστορία των LGBTQ+, το Queer Britain, άνοιξε επίσης πρόσφατα.

Όλα τα διώροφα λεωφορεία του Λονδίνου είναι υβριδικά, υπάρχουν πολλά ηλεκτρονικά ποδήλατα προς ενοικίαση και ο δήμαρχος σχεδιάζει να πραγματοποιήσει το 80% όλων των διαδρομών με τα πόδια, το ποδήλατο ή τη δημόσια συγκοινωνία έως το 2041. Η πόλη έχει επίσης μια επέκταση Ζώνη εξαιρετικά χαμηλών εκπομπών (γνωστή ως ULEZ) και στόχος να φτάσει το καθαρό μηδέν έως το 2050.

Εδιμβούργο, Σκωτία

Η πόλη στην οποία μπορείς να είσαι ο εαυτός σου!

Το σπίτι του Σκωτσέζικου Κοινοβουλίου, του εικονικού Fringe Festival και του ιστορικού κάστρου πάνω στο βράχο, το Εδιμβούργο στέφθηκε η καλύτερη πόλη για το 2022.

Η ζωή στην πόλη χαρακτηρίζεται από το κοινοτικό πνεύμα, την καθαριότητα, την έλλειψη άγχους και το γεγονός ότι είναι «εύκολο να εκφράσεις αυτό που είσαι», βάζοντας το Εδιμβούργο πάνω από τους υπόλοιπους προορισμούς. Η πόλη ανήκει επίσης στο top 10 των πιο φιλικών LGBTQ+ πόλεων παγκοσμίως, σύμφωνα με έρευνα που διεξήχθη φέτος, με χώρους όπως το Kafe Kweer να παρέχουν ένα ασφαλές και νηφάλιο μέρος για την κοινότητα.

Είναι μια εξαιρετική πόλη για περπάτημα (με την προϋπόθεση ότι δεν σας πειράζουν οι λόφοι), με πολλούς χώρους πρασίνου, άφθονη γοτθική και γεωργιανή αρχιτεκτονική και ένα αποτελεσματικό σύστημα δημόσιας συγκοινωνίας. Το Arthur’s Seat, οι Pentland Hills και οι Βασιλικοί Βοτανικοί Κήποι είναι δημοφιλή σημεία αναφοράς τόσο για τους ντόπιους όσο και για τους τουρίστες. Η νυχτερινή ζωή είναι δυναμική, ενώ πολλά από τα μουσεία και τις γκαλερί τέχνης δεν χρεώνουν είσοδο. Το Εδιμβούργο κάνει επίσης μεγάλα βήματα προς την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης, με τους ηγέτες των συμβουλίων να δεσμεύουν 8 δισεκατομμύρια λίρες για να καταστήσουν την πόλη απαλλαγμένη από τον άνθρακα έως το 2030.

Βαρέθηκες τα συμβατικά ταξίδια; Αυτοί είναι οι καλύτεροι προορισμοί για road trip που θα σου μείνουν αξέχαστα

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο 5 χώρες με την καλύτερη ποιότητα ζωής για σένα που θέλεις να αλλάξεις την καθημερινότητά σου προς το καλύτερο εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
χωρες, ζωης, ποιοτητα, για σενα, μεσα μαζικης μεταφορας, fc barcelona, top 10, road trip, emerald, google, pwc, microsoft, phoenix, wwf, planet, ηαε, πετρελαιο, picasso, nova, barcelona, pride, london, film, festival, λεωφορεια, συγκοινωνιες, fringe, top, seat, hills, road, trip, ipop, news, κινηση στους δρομους, σταση εργασιας, www.google.gr, Καλή Χρονιά, θεμα εκθεσης 2012, η ζωη, ipop, ποδηλατο, αυτοκινητα, γωνια, εδιμβουργο, εργασια, ηαε, κηποι, λονδινο, ντουμπαι, ποδηλατα, πυλη, τυχη, ωρα, barcelona, fc barcelona, fringe, microsoft, pwc, seat, αρθρο, αναπηρια, απλα, αραβικα, αρχιτεκτονικη, αφαλατωση, αφιερωμενο, βουνα, φαγητο, γεγονος, δελφινι, δικη, δουβλινο, εαυτος, ευκολο, υπαρχει, εκθεση, εκφρασεις, ελλειψη, εβδομαδα, ενοικιαση, ερευνα, εστιατορια, ετων, ζωη, ζωνη, ιδεα, ιδια, κλιμα, ματια, μηδεν, μπορεις, μυαλο, νερο, παντα, ορος, περιβαλλον, πιατα, σπιτι, σχεδιο, ταξιδια, φυσικα, φυσικο, ωρες, ανηκει, βηματα, ειδη, εξαρτηση, emerald, road, εθνικο, festival, film, phoenix, ηγετες, hills, χωρα, ηλεκτρονικα, υβριδικα, καρδια, london, νιωθεις, picasso, planet, ποδια, ποτο, pride, road trip, σημαια, target, top 10, trip, top, θεματα, υπεροχη, wwf
Τυχαία Θέματα