Η τράπεζα της Αγγλίας αποκάλυψε για πρώτη φορά τα νέα χαρτονομίσματα με το πορτρέτο του Βασιλιά – Πώς είναι τα καινούργια βρετανικά χρήματα;

13:07 20/12/2022 - Πηγή: iPop

Ο θάνατος της Βασίλισσας Ελισάβετ έφερε αλλαγές στο Ηνωμένο Βασίλειο, μια από αυτές είναι και η αντικατάσταση των νομισμάτων. Τα νέα χαρτονομίσματα της Αγγλίας, με το πορτραίτο του Βασιλιά Καρόλου αποκαλύφθηκαν, για πρώτη φορά, ενώ αναμένεται να διανεμηθούν στην γενική κυκλοφορία από τα μέσα περίπου του 2024.

Ανακοινώνοντας το σχέδιο ενόψει της στέψης τον Μάιο, η κεντρική τράπεζα του Ηνωμένου Βασιλείου είπε

ότι το πορτρέτο του βασιλιά θα εμφανίζεται στα υπάρχοντα σχέδια και των τεσσάρων τραπεζογραμματίων που κυκλοφορούν αυτή τη στιγμή – £5, £10, £ 20 και 50 £. Η εικόνα του βασιλιά θα εμφανίζεται στο μπροστινό μέρος των χαρτονομισμάτων, καθώς και στο διαφανές παράθυρο ασφαλείας.

Τα νέα χαρτονομίσματα της ΑγγλίαςBank of England

Ο θάνατος της Βασίλισσας θα αλλάξει για πάντα την Αγγλία. Τι αλλαγές θα δούμε να συμβαίνουν;

«Αυτή είναι μια σημαντική στιγμή, καθώς ο Βασιλιάς είναι μόνο ο δεύτερος μονάρχης που εμφανίζεται στα τραπεζογραμμάτια μας», δήλωσε ο Andrew Bailey, διοικητής της Τράπεζας της Αγγλίας.

Πράγματι, ο βασιλιάς Κάρολος θα γίνει μόνο ο δεύτερος μονάρχης στη βρετανική ιστορία που θα εμφανίζεται σε χαρτονόμισμα. Αν και η Τράπεζα της Αγγλίας παρήγαγε χαρτονομίσματα από τα τέλη του 1600, το πορτρέτο του βασιλέως μονάρχη εμφανίστηκε για πρώτη φορά το 1960. Τότε, το χαρτονόμισμα της £1 στο οποίο απεικονίζεται η βασίλισσα Ελισάβετ Β’ εισήχθη για καθημερινή χρήση. Από την άλλη πλευρά ωστόσο, τα νομίσματα έχουν συνδεθεί με την εικόνα του μονάρχη για αιώνες.

Η Τράπεζα της Αγγλίας είπε ότι, μετά από καθοδήγηση από το παλάτι, τα νέα χαρτονομίσματα θα εκτυπωθούν μόνο για να αντικαταστήσουν φθαρμένα ή για να καλύψουν την αυξημένη ζήτηση. Με αυτόν τον τρόπο, θα μπορέσουν να ελαχιστοποιηθούν οι περιβαλλοντικές και οικονομικές επιπτώσεις της αλλαγής.

Η αποκάλυψη των χαρτονομισμάτων δεν πέρασε στα ψιλά γράμματα. Δεν ήταν λίγοι αυτοί που σχολίασαν ότι η μορφή του Βασιλιά είναι εμφανώς ωραιοποιημένη, με τον ίδιο να εμφανίζεται αρκετά πιο αρρενωπός. Τα social media πήραν φωτιά, με τους Βρετανούς να υποστηρίζουν ότι το πορτρέτο θυμίζει περισσότερο τον Dominic West, τον ηθοποιό που υποδύεται τον Κάρολο στην σειρά του The Crown, παρά τον ίδιο τον Βασιλιά.

Σε κάθε περίπτωση, πάντως, η Τράπεζα της Αγγλίας υπενθύμισε στο Βρετανικό λαό ότι τα παλιά χαρτονομίσματα και νομίσματα με την φιγούρα της αείμνηστης Βασίλισσας θα συνεχίσουν να γίνονται δεκτά.

Bank of England

Βασιλιάς Κάρολος: Αυτή είναι η πιθανή ημερομηνία της στέψης – Ποιες είναι οι αλλαγές που επιθυμεί στην πιο αριστοκρατική τελετή του κόσμου;

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Η τράπεζα της Αγγλίας αποκάλυψε για πρώτη φορά τα νέα χαρτονομίσματα με το πορτρέτο του Βασιλιά – Πώς είναι τα καινούργια βρετανικά χρήματα; εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Αγγλίας, Βασιλιά – Πώς,anglias, vasilia – pos