Donuts με επικάλυψη σοκολάτας

12:04 25/9/2014 - Πηγή: iPop
Υλικά:5-6 φλιτζ. σκληρό αλεύρι1 φλιτζ. χλιαρό γάλα¼ φλιτζ. λιωμένο βούτυρο½ κουταλάκι αλάτι (κοφτό)25 γρ. μαγιά μπύρας2 αυγά, 2 κρόκοι¾ φλιτζ. ζάχαρηΚανέλαΜοσχοκάρυδο (προαιρετικά)

Για το γλάσο σοκολάτας

Κουβερτούρα σοκολάτας1 κσ ζάχαρη άχνηΓάλαΕκτέλεση:

Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το βούτυρο, το γάλα και το αλάτι και προσθέτουμε προσθέτετε τη μαγιά. Αφού τα ανακατέψουμε καλά προσθέτουμε ανακατεύοντας το μισό αλεύρι και χτυπάμε ελαφρά με το μίξερ ώστε να γίνει ένας λείος χυλός. Αφήνουμε το μείγμα να ξεκουραστεί και να φουσκώσει

για περίπου μισή ώρα.

Λιώνουμε τη ζάχαρη χτυπώντας την με τα αυγά. Μόλις ομοιογενοποιηθεί το μείγμα το προσθέτουμε μέσα στη ζύμη μας μαζί με την κανέλα και το μοσχοκάρυδο.

Συνεχίζουμε να ανακατεύουμε το μείγμα και προσθέτουμε όσο αλεύρι χρειαστεί ώστε να γίνει μία ομοιογενείς ζύμη. Αφήνουμε τη ζύμη να φουσκώσει για μισή ώρα.

Σε καλά αλευρωμένη επιφάνεια, ανοίγουμε με πλάστη κομμάτια ζύμης σε φύλλα πάχους 1 και 1½ περίπου εκατοστών και τα στρογγυλεύουμε με κουπ πατ. Έπειτα, με μικρότερα κουπ πατ, ή χρησιμοποιώντας ένα καπάκι μπουκαλιού ανοίγουμε στο κέντρο κάθε στρογγυλής ζύμης από μία τρύπα ώστε να διαμορφωθεί το σχήμα του ντόνατ. Στη συνέχεια, αφήνουμε και πάλι τα ντόνατς σκεπασμένα σε χλιαρό μέρος έως ότου φουσκώσουν (45’) και τα τηγανίζουμε τμηματικά σε άφθονο καυτό λάδι, αλλά σε μέτρια φωτιά, ώσπου να ανέβουν στην επιφάνεια του τηγανιού και να ροδίσουν (3-4’).

Αφού αποσύρουμε τα ντόνατς, τα στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί και όσο είναι ακόμα ζεστά τα βουτάμε στο γλάσο σοκολάτας που έχουμε φτιάξει λιώνοντας σε μπεν μαρί μια πλάκα κουβερτούρα σοκολάτας και προσθέτοντας μια κουταλιά σούπας ζάχαρη άχνη και λίγο χλιαρό γάλα.

The post Donuts με επικάλυψη σοκολάτας appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα