Τι έγινε όταν η Αφροδίτη της Μήλου, το απόλυτο σύμβολο ομορφιάς, έκανε μαστεκτομή;

16:54 13/10/2021 - Πηγή: iPop

Ένα πολύ διαφορετικό παγωτό από το Bayarri, ένα παγωτατζίδικο στη Βαλένθια της Ισπανίας έχει κυκλοφορήσει και κάνει τον γύρω του διαδικτύου στέλνοντας ένα ηχηρό μήνυμα. Εκτός από πολύ γευστικό, είναι εμπνευσμένο από την Αφροδίτη της Μήλου, που έχει κάνει μαστεκτομή στο ένα της στήθος και θέλει να ευαισθητοποιήσει και να ενημερώσει για τον καρκίνο του μαστού όλες τις γυναίκες του κόσμου.

Αυτό το παγωτό για καλό σκοπό

κυκλοφόρησε το καλοκαίρι που μας πέρασε και πίσω από την ιδέα «La Venuseta», όπως λέγεται η Αφροδίτη της Μήλου στα ισπανικά, βρίσκεται ένα ζευγάρι Ισπανών, ο Gonzalo Bayarri και η María Jesús González που είναι και οι ιδιοκτήτες του παγωτατζίδικου.

Celebrate Your Scars: Η εκπληκτική πρωτοβουλία για την αποκατάσταση της θηλής σε γυναίκες με μαστεκτομή και ο τρόπος που μπορούμε να βοηθήσουμε όλοι μας

Το παγωτό Αφροδίτη της Μήλου σου στέλνει ένα ηχηρό μήνυμα!

Η María Jesús βρίσκεται στη διαδικασία ανάρρωσης από τον καρκίνο που διαγνώστηκε πέρυσι τον Οκτώβριο. Πήρε λοιπόν την απόφαση να ξεκινήσει μια εκστρατεία συγκέντρωσης χρημάτων υπέρ του INCLIVA, του Ινστιτούτου Έρευνας Υγείας του Νοσοκομείου Clínico και του Πανεπιστημίου της Βαλένθια και η ιδέα να φτιάξουν την La Venuseta προέκυψε ώστε να βοηθήσει και άλλους ανθρώπους να αντιμετωπίσουν τη νόσο.

Όλα όσα χρειάζεται να ξέρω για να κάνω αυτοεξέταση στο στήθος μου. Το πιο σημαντικό ραντεβού που δεν πρέπει να αμελούμε κάθε μήνα

View this post on Instagram

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη La Venuseta (@lavenuseta)

Μετά από πέντε μήνες θεραπείας, στα οποία μεσολάβησαν μια χειρουργική επέμβαση και χημειοθεραπεία, η Maria Jesús ήθελε να επιστρέψει όλη αυτή την ιατρική και οικονομική προσπάθεια που έλαβε. «Ετσι μου ήρθε η ιδέα. Ο σύντροφός μου έχει ένα παγωτατζίδικο στην παραλία στο Puçol εδώ και 15 χρόνια και το καλοκαίρι τα μουσεία είναι άδεια και τα παγωτατζίδικα γεμάτα, οπότε αρχίσαμε να επεξεργαζόμαστε την ιδέα».

«Σκέφτηκα την Αφροδίτη της Μήλου, ως σύμβολο κλασικής ομορφιάς. Στην περίπτωσή της, μια ακρωτηριασμένη ομορφιά, καθώς δεν έχει χέρια. Κάτι που, χωρίς αμφιβολία, το καθιστά ένα πιο μοναδικό και εμβληματικό γλυπτό. Εάν αφαιρούσαμε επίσης ένα στήθος, αυτομάτως θα προσθέταμε μια εννοιολογική και συμβολική συστροφή στη φιγούρα. Η Μικρή Αφροδιτούλα γίνεται έτσι ορατή και διεκδικεί άλλες ομορφιές πέρα ​​από τους κανόνες. Από εκείνη τη στιγμή, άρχισε η υλοποίηση της La Venuseta», έχει δηλώσει η ίδια.

Τρεις γυναίκες που νίκησαν τον καρκίνο του μαστού ανοίγουν την καρδιά τους και διηγούνται το πιο δύσκολο ταξίδι της ζωής τους

View this post on Instagram

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη La Venuseta (@lavenuseta)

Το παγωτό πωλείται στα 3,50 ευρώ από τα μέσα του καλοκαιριού και η ζήτηση από τις πρώτες κιόλας εβδομάδες ήταν πολύ υψηλή!

Σήμερα η La Venuseta κυκλοφορεί και σε μπλουζάκι με σκοπό να πάει ακόμη πιο καλά το πρόγραμμα και να εξασφαλίσει κι άλλα κονδύλια για το Νοσοκομείο και το Πανεπιστήμιο της πόλης.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Τι έγινε όταν η Αφροδίτη της Μήλου, το απόλυτο σύμβολο ομορφιάς, έκανε μαστεκτομή; εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα