4 χτενίσματα που μπορούν να σου προκαλέσουν πονοκέφαλο!

15:43 20/8/2020 - Πηγή: iPop

Πονάει συχνά το κεφάλι σου; Ξέρεις ποιος είναι ο λόγος; Μήπως έχεις παρατηρήσει ότι και σε σένα ορισμένα χτενίσματα προκαλούν πονοκέφαλο; 

Ο τρόπος που μαζεύεις τα μαλλιά σου ίσως να είναι ένας λόγος που το κεφάλι σου συχνά πονάει. Μπορεί μερικά χτενίσματα να είναι εντυπωσιακά, όμως μήπως δε θα ‘πρεπε να τα προτιμάς για το καλό της υγείας σου; Όσο λιγότερο φτιάχνεις τα μαλλιά σου μ’ αυτούς τους 4 τρόπους τόσο το

καλύτερο.

Ποια χτενίσματα προκαλούν πονοκέφαλο;

Αλογοουρά 

Το τριχωτό της κεφαλής και οι ρίζες των μαλλιών είναι νεύρα που είναι ιδιαίτερα ευαίσθητα στον πόνο. Η αλογοουρά μπορεί να προκαλέσει έντονο σφίξιμο σε πολλά νεύρα ταυτόχρονα, κάτι που μπορεί να οδηγήσει σε πονοκέφαλο, και πόσο μάλλον μια αρκετά σφικτή αλογοουρά.

Robinson/Stocksy.com

Κορδέλα 

Τα άτομα που φορούν σφιχτά κορδέλα μπορεί επίσης να έχουν πονοκέφαλο. Αυτό, μάλιστα, ονομάζεται πονοκέφαλος εξωτερικής συμπίεσης. Εμφανίζεται όταν φοράς αξεσουάρ στο κεφάλι που ασκούν συνεχή πίεση στο μέτωπο ή στο τριχωτό της κεφαλής. Αυτός ο τύπος πονοκεφάλου περιγράφεται συχνά ως σταθερή και μέτρια πίεση, ο πόνος γίνεται ιδιαίτερα αισθητός στις περιοχές όπου το αντικείμενο συμπιέζει το κεφάλι.

5 λόγοι για να σταματήσεις να κοιμάσαι με βρεγμένα μαλλιά! 

Σφιχτές πλεξούδες

Όταν τα μαλλιά είναι πλεγμένα πολύ σφιχτά προστίθεται επιπλέον πίεση στο τριχωτό της κεφαλής, κάτι που μπορεί να προκαλέσει ημικρανία. Επιπλέον, βλάπτει τα μαλλιά. Οι ειδικοί πιστεύουν ότι ορισμένοι άνθρωποι είναι πιο επιρρεπείς σε εξωτερικούς πονοκεφάλους συμπίεσης από άλλους λόγω των υποκείμενων παραγόντων. Για παράδειγμα, ορισμένες γυναίκες μπορεί να έχουν ένα πιο ευαίσθητο τριχωτό της κεφαλής κατά τη διάρκεια της περιόδου τους.

Unsplash/Tamara Bellis

Extensions 

Μπορεί να σου προσφέρουν τα μαλλιά που τόσο πολύ επιθυμείς, όμως προσθήκη τόσο μεγάλου βάρους στα φυσικά μαλλιά δημιουργεί ένταση στο κεφάλι. Αυτή η υπερβολική πρόσφυση στο τριχωτό της κεφαλής και των τριχών μπορεί να κάνει τα νεύρα του κρανίου πιο ευαίσθητα.

Είναι προτιμότερο, λοιπόν, να μην σφίγγεις τόσο πολύ τα μαλλιά στο κεφάλι σου και να αφήνεις που και που χαλαρά! 

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Διάβασε ακόμα:

Τα πιο εύκολα χτενίσματα που θα κάνεις στο σπίτι και θα είσαι πάντα περιποιημένη!

Photo: unsplash/Tamara Bellis

Το άρθρο 4 χτενίσματα που μπορούν να σου προκαλέσουν πονοκέφαλο! εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα