Το μυστικό για να φτιάξεις τα πιο νόστιμα ψητά καλαμαράκια

15:01 20/8/2020 - Πηγή: iPop

Οι καλοκαιρινές διακοπές, συνοδεύονται από coctails, κρύες μπύρες και ουζάκι. Ειδικότερα το τελευταίο συνοδεύεται, εξαιρετικά, από ψαράκι και θαλασσινά. Εάν είσαι λάτρης των θαλασσινών, σου έχουμε την πιο νόστιμη συνταγή για ψητά καλαμαράκια που θα γλείφεις τα δάχτυλα σου.

Τι θα χρειαστούμε στη συνταγή για ψητά καλαμαράκια;12 καλαμαράκια,μέτριου μεγέθους2 φλιτζάνια του τσαγιού γάλα πλήρεςΧυμό από 2 λεμόνια2 κουταλάκια του γλυκού μουστάρδα τύπου Dijon1/2 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο2 κουταλιές τις σούπας θυμάρι φρέσκοΑλάτι
χοντρόΠιπέρι μαύρο, φρεσκοτριμμένοΠοια είναι τα βήματα για να φτιάξουμε τα τέλεια ψητά καλαμαράκια;Πλύνε καλά τα καλαμάρια και καθάρισε τα, αφαιρώντας το κεντρικό κόκκαλο. Βάλ’ τα σε ένα μεταλλικό μπολ με γάλα, γεμίζοντας το με γάλα. Κάλυψε το με διάφανη μεμβράνη και άφησε τα για ένα βράδυ στο ψυγείο, για να μαλακώσουν.Την επόμενη μέρα, βγάλε τα καλαμάρια από ψυγείο και στράγγιξε τα. Στύψε τα καλαμάρια με τα χέρια σου και στέγνωσε τα καλά με τη βοήθεια χαρτιού κουζίνας.Ύστερα, σε ένα άλλο μπολ χτύπσε τη μουστάρδα με το χυμό λεμονιού και πρόσθεσε σταδιάκα έξι κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο, σταδιακά, χτυπώντας παράλληλα. Μετά, ενσωμάτωσε το θυμάρι και το τριμμένο πιπέρι στο μείγμα.Στη συνέχεια, με ένα πινέλο, άλειψε καλά με το μείγμα τα καλαμάρια και τα πλοκάμια τους. Τα τοποθετείς σε μια σχάρα και τα ψήνεις στο μπάρμπεκιου σε πολύ δυνατή φωτιά για 3 με 4 λεπτά, γυρίζοντας τα μία φορά.Απόσυρε τα καλαμάρια από τη φωτιά. Σέρβιρε τα σε μια πλατέλα, ρίξε από πάνω τους λίγο λαδολέμονο, ενώ πασπάλισε με χοντρό αλάτι. Αν θέλεις και σου αρέσει μπορείς να τα συνοδεύσεις με ψητά λαχανικά και πράσινη σαλάτα.

Απόλαυσε τα και μετά πες μας τη γνώμη σου! Οι μπύρες και το ούζο με μέτρο και ποτέ δεν πιάνουμε τιμόνι, μετά την κατανάλωση αλκόολ!

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Διάβασε ακόμα πως φτιάχνεις την καλύτερη ισπανική παέγια θαλασσινών:

Η πιο νόστιμη παέγια που θα φέρει την Βαρκελώνη στο σπίτι σου

Photo:Piaxpay

Το άρθρο Το μυστικό για να φτιάξεις τα πιο νόστιμα ψητά καλαμαράκια εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα