4 + 1 πράγματα που πρέπει να έχει το βιογραφικό σου!

13:14 13/8/2019 - Πηγή: iPop

Πώς είναι ένα σωστό βιογραφικό σημείωμα; Τι πληροφορίες χρειάζεται να αναφέρεις, ποιες είναι απαραίτητες και ποιες είναι περιττές; Οι ειδικοί του Harvard μας τα εξηγούν όλα!

Γιατί με ένα σωστό βιογραφικό σημείωμα έχεις περισσότερες πιθανότητες να χτυπήσει το τηλέφωνο και να σε καλέσουν σε μια συνέντευξη για δουλειά και τελικά να πάρεις την πολυπόθητη θέση!

Μια ομάδα από το Πανεπιστήμιο του Harvard με ειδικούς σε θέματα καριέρας, μας δίνει έναν οδηγό για να έχεις

ένα καλό βιογραφικό με 5 απλά πράγματα!

Το σωστό βιογραφικό σημείωμα με… 5 κινήσειςΌχι στα ορθογραφικά και γραμματικά λάθη

Αυτό θεωρείται αυτονόητο αλλά για πολλούς δεν είναι. Σύμφωνα με το CareerBuilder, το 58% των βιογραφικών έχει τέτοια λάθη. Δώσε προσοχή σε αναγραμματισμούς, ορθογραφικά, γραμματικά λάθη και σε κάθε λεπτομέρεια που έχεις βάλει στο βιογραφικό σου.

Διάβασέ το ξανά και ξανά από την αρχή μέχρι το τέλος και κάθε σημείο ξεχωριστά. Μη βαριέσαι… πρόκειται για το βιογραφικό σου που μπορεί να είναι το εισιτήριό σου για μια θέση που θέλεις εδώ και καιρό.

Email και τηλέφωνο

Ο λόγος που στέλνεις σε κάποιον το βιογραφικό σου είναι για να το εξετάσει και να προγραμματίσει μια συνέντευξη μαζί σου. Γι’ αυτό, όμως, θα πρέπει να δώσεις τα βασικά στοιχεία επικοινωνίας σου, όπως το email και το κινητό σου.

Κάνε πιο εύκολο στους ανθρώπους να σε βρουν γιατί κανείς δεν θα το ψάξει πάνω από 10 δευτερόλεπτα. Αν δεν έχεις αυτά τα στοιχεία, απλά δεν θα επικοινωνήσουν μαζί σου.

unsplash/Emma MatthewsΕνεργητική και όχι παθητική φωνή

Όταν χρησιμοποιείς ενεργητική φωνή, σημαίνει αυτόματα ότι στέλνεις το μήνυμα ότι ουσιαστικά έχεις ολοκληρώσει κι έχεις πετύχει κάτι στο πρόσφατο παρελθόν ή σε πιο παλιές θέσεις εργασίες που κατείχες.

Οι experts του Harvard να χρησιμοποιείς ενεργητικές λέξεις όπως αύξησα, πέτυχα, ολοκλήρωσα, ανέπτυξα, έλυσα, προσάρμοσα, διαχειρίστηκα, εκτέλεσα, διηύθυνα.

Οργανωμένο, συνοπτικό και εύκολο στη χρήση

Κανείς δεν θέλει να διαβάσει ένα βιογραφικό ολόκληρων σελίδων, χαοτικό με διάφορες γραμματοσειρές, χρώματα και emojis. Φτιάξε ένα βιογραφικό όσο πιο απλό, καθαρό και οργανωμένο γίνεται.

Ευθυγράμμισε τις στήλες και ακολούθησε μια σταθερή απόσταση. Το όνομα και τα στοιχεία επικοινωνίας θα πρέπει να βρίσκονται σε κάθε σελίδα, όχι μόνο στην πρώτη. Αν στείλεις το βιογραφικό σου μέσω email, τότε αποθήκευσέ το ως PDF και στη συνέχεια -αφού συντάξεις κι ένα email- πάτα αποστολή!

Photo: Unsplash/CoWomenΜην γράφεις την ιστορία της ζωής σου

Κανείς δεν θα τη διαβάσει και είναι κουραστικό. Μην ξεχνάς γράφεις απλά ένα βιογραφικό σημείωμα. Σημείωμα. Περιγραφή της εργασιακής σου εμπειρίας, εκπαίδευση και βασικά στοιχεία για σένα. Ο λόγος που στέλνεις το βιογραφικό είναι για να σε καλέσουν σε μια συνέντευξη όπου θα πεις όλα τα υπόλοιπα που θέλεις. Κανείς δεν στέλνει βιογραφικό και περιμένει να προσληφθεί επί τόπου. Επομένως, ό,τι θεωρείς πως μπορείς να αφαιρέσεις από το βιογραφικό σου, να το κάνεις.

Photo: unsplash/Bram Naus

Το άρθρο 4 + 1 πράγματα που πρέπει να έχει το βιογραφικό σου! εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα