3ο Κitesurf Festival @ Δρέπανο

09:32 17/7/2014 - Πηγή: iPop

Απλά τέλεια! Δεν υπάρχει άλλος τρόπος να σου περιγράψουμε αυτό που ζήσαμε το περασμένο Σαββατοκύριακο σε μια μαγική παραλία στο Δρέπανο Αχαϊας, όπου και διεξήχθη με απόλυτη επιτυχία το 3ο Κitesurf Festival. Αν είσαι μυημένος στα extreme sports τότε θα καταλαβαίνεις σε τι αναφερόμαστε.

Αν όχι, μιλάμε για κάτι φοβερούς τύπους που φορούν σανίδα για wake, είναι δεμένοι με έναν αετό και χρησιμοποιούν τη δύναμη του ανέμου για να κινηθούν με μεγάλη ταχύτητα αλλά

και να πραγματοποιήσουν απίστευτα άλματα και φιγούρες που εντυπωσιάζουν εμάς τους απλούς λουόμενους.

Ας τα πάρουμε τα πράγματα, όμως, από την αρχή. Σάββατο μεσημεράκι, σε μια παραλία που, όπως σου είπαμε, θύμιζε κάποιο εξωτικό νησί της Καραϊβικής. Από νωρίς, αθλητές, διοργανωτές και φίλαθλοι είχαν πάρει τις θέσεις τους με την παραλία να έχει γεμίσει αετούς και πολύχρωμες σανίδες, θυμίζοντας κάτι από αγώνες waterboard sports που γίνονται στην Καλιφόρνια!

Η μέρα κύλησε με Freestyle ανδρών και old school race. Στο freestyle ανδρών το επίπεδο ήταν πολύ υψηλό, με αθλητές όπως Ben Bowd και Tom Charlton που μας εντυπωσίασε με low back mobe και frontmobe. Το Old school ήταν επίσης εντυπωσιακό με φιγούρες που είχες την αίσθηση πως οι αθλητές πραγματικά πετούσαν!

Πολλοί ήταν και αυτοί που είχαν την πρώτη τους εμπειρία με τα water board sports. Στην παραλία υπήρχαν διαθέσιμα μερικά από τα SUP της Slingshot, της νέας τρέλας που «κατακλύζει» τις ελληνικές παραλίες.

Η λήξη των αγώνων σήμανε στις 7. 30 το απόγευμα, πολλοί όμως συνέχισαν για ένα βραδινό kite session υπό το φως το φάρου του Δρεπάνου. Η εικόνα με τη δύση του ηλίου και τους αθλητές να ίπτανται επάνω από τη θάλασσα με φόντο την επιβλητική Παλιοβούνα, ήταν απλά απίστευτη. Την ίδια στιγμή στην παραλία, όσοι βρίσκονταν εκεί, συνέχιζαν το πάρτι που είχε αρχίσει από νωρίς με BBQ και πολύ μουσική.

Η Κυριακή μας επιφύλασσε εξίσου εντυπωσιακό θέαμα με αυτό που παρακολουθήσαμε το Σάββατο. Αφού ολοκληρώθηκε η συνέχεια του freestyle ανδρών και old school, τη σκυτάλη πήραν οι γυναίκες αθλήτριες με τα races freestyle και course racing, που μας αποζημίωσαν σε επίπεδο θεάματος, με το παραπάνω.

Περίπου στις 6.30 το απόγευμα, ολοκληρώθηκαν όλα τα Races και για να πάρουν μια ανάσα οι αθλητές πριν τις απονομές, δόθηκε η εκκίνηση για το SUP fun Race, όπου μπορούσε να συμμετάσχει και το κοινό. Μεγάλοι νικητές ήταν οι:

OLD SCHOOL:ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ

FREESTYLE ΓΥΝΑΙΚΩΝ: ΑΓΡΙΟΓΙΑΝΝΗ ΜΑΡΙΑ

FREESTYLE ΑΝΔΡΩΝ: BOWD BEN

COURSE (surf boards):CHARLTON TOM

COURSE (twintip):ΣΟΦΤΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Φέτος και για πρώτη φορά, εκτός από τους αθλητικούς αγώνες, διεξάγονταν και παράλληλες εκδηλώσεις. Στο περίπτερο των εθελοντών του ΧΑΡΙΣΕ ΖΩΗ-ΚΕΔΜΟΠ, είχες τη δυνατότητα να κάνεις εθελοντική δωρεά μυελού των οστών δίνοντας απλά λίγο σάλιο, για συνανθρώπους μας που χρειάζονται τη βοήθειά μας. Η ανταπόκριση ήταν κάτι παραπάνω από θετική.

Για να μην τα πολυλογούμε, όμως, μπορείς να δεις στις καταπληκτικές φωτογραφίες την αξέχαστη εμπειρία που ζήσαμε κι εμείς στο Δρέπανο.

ΜΕΓΑΣ ΧΟΡΗΓΟΣ: Λουκουμοποιϊα ΣΚΙΑΔΑΡΕΣΗΣ

ΟΙ ΧΟΡΗΓΟΙ: EVEREST, ΛΟΥΞ, G-FORCE BOARDS, DAKINE, COFFEE ISLAND, SONY ACTION CAM, BELEHAS TRANSFERS, SLINGSHOT, NO WORK KITE SCHOOL, SUNPOCKET/Οπτικά Ζωγοπούλου-Καζάκος, TITAN, ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε.

The post 3ο Κitesurf Festival @ Δρέπανο appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα