Σταμάτα να νιώθεις υπεύθυνος! 3 πράγματα που δεν εξαρτώνται από σένα

06:31 17/7/2014 - Πηγή: iPop

Από όταν ήσουν μικρό παιδί οι γονείς σου σου έμαθαν να νιώθεις υπεύθυνος. Βέβαια, η μπάλα των ευθυνών πήρε και μερικά πράγματα που σε καμία περίπτωση δεν είναι στο χέρι σου, αλλά ίσως δεν έχεις καθαρό μυαλό για να το δεις. Μιας και ήδη έχεις πολλές υποχρεώσεις, δεν χρειάζεται να επωμιστείς ευθύνες που δεν σου αναλογούν.

Δεν είσαι υπεύθυνος για να κάνεις τους άλλους ευτυχισμένους

Το να βοηθάς είναι εξαιρετικό. Μην αφήνεις τους άλλους να σου «ρουφάνε» την ενέργεια και τη χαρά. Κάνε όσα σου λέει η συνείδησή σου για να προσφέρεις μια χείρα βοηθείας σε κάποιον που το χρειάζεται, αλλά πες όχι

όταν αυτό επηρεάζει τη δική σου διάθεση και ψυχολογία.

Δεν φταις εσύ για τις ταμπέλες που σου βάζουν οι άλλοι

Ίσως σου είναι γνώριμο από τα σχολικά χρόνια το bullying, ίσως θυμάσαι να σε χαρακτηρίζουν «χοντρή», «κοντή», «με φουντωτά μαλλιά». Ούτε τότε ήσουν υπεύθυνος, ούτε τώρα για ό,τι νομίζουν για σένα και δεν ισχύει. Το μόνο που είναι στο χέρι σου να αγνοήσεις αυτά τα σχόλια και να συνεχίσεις τη ζωή σου.

Δεν είσαι υποχρεωμένος να ζει με τους περιορισμούς των άλλων

«Αν κάποιος σου πει δεν μπορείς, στην πραγματικότητα εννοεί δεν μπορώ». Είναι κουραστικό να παίρνεις αρνητικό feedback από τόσους καλοθελητές που ούτε οι ίδιοι δεν ξέρουν τι θέλουν να κάνουν στη ζωή τους. Ίσως εκείνοι υστερούν σε ικανότητες ή όνειρα, αλλά αυτά είναι δικοί τους ανασταλτικοί παράγοντες, όχι δικοί σου. Μην τους αφήσεις να σε ρίξουν.

The post Σταμάτα να νιώθεις υπεύθυνος! 3 πράγματα που δεν εξαρτώνται από σένα appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα