3 Quotes από το βιβλίο του Dale Carnegie που χρειάζεται να βάλεις στη ζωή σου αν θες να πετύχεις

19:11 31/3/2022 - Πηγή: iPop

Όσοι ασχολούνται με την αυτοβελτίωση ορκίζονται στο όνομα του Dale Carnegie. Διάβασα το βιβλίο του και έχω κρατήσει τρία τουλάχιστον quotes του Dale Carnegie που με έχουν βοηθήσει ήδη στη ζωή μου και σήμερα μοιράζομαι μαζί σου με την ελπίδα να σε βοηθήσουν και εσένα και να σου δώσουν έμπνευση. Ο ίδιος σε μια πολύ κομβική στιγμή της ζωής του, συναντήθηκε με έναν επιτυχημένο άνθρωπο, ο οποίος του φύτεψε την ιδέα της επένδυσης σε βάθος εικοσαετίας για τον εαυτό του και αυτό έπιασε για τον νεαρό Dale και αφού έπιασε το μοίρασε σε όλον τον κόσμο.

3 quotes του Dale CarnegieΠοιος
είναι ο μόνος τρόπος να κάνει κάποιος κάτι;

Μόνο ένας τρόπος υπάρχει και αυτός είναι να το θέλει. Το πώς όμως θα το θέλει είναι ένα άλλο κεφάλαιο. Πες ότι έχεις ένα παιδί που δεν θέλει να πάει στο σχολείο. Πώς μπορείς να το κάνεις να το θέλει; Δείχνοντάς του κάτι που του αρέσει και υπάρχει στο σχολείο. Πχ. Μπορείς να δείξεις ότι στο σχολείο, θα μάθει να διαβάζει μόνο του, ή να μάθει μια νέα τεχνοτροπία στη ζωγραφική ή ό,τι άλλο αρέσει στο κάθε παιδάκι. Αν το πείσεις λοιπόν ότι αυτό που θα πάρει στο σχολείο θα του αρέσει θα θέλει να το κάνει.

Το ίδιο ισχύει και για τους ενήλικες. Χωρίς να πεις ούτε μια κουβέντα μπορείς να πείσεις τον άλλο να θέλει κάτι μόνο δείχνοντάς το και αυτό δεν είναι καθόλου χειριστικό, δεν χειριζόμαστε τους ανθρώπους να κάνουν αυτό που θέλουμε χωρίς να το θέλουν.

Δεν πιάνει το ίδιο δόλωμα σε όλους

Αν σου αρέσουν οι φράουλες με τη σαντιγί, δεν θα πας να ψαρέψεις ψάρια με αυτό το δόλωμα γιατί πολύ απλά στα ψάρια δεν αρέσουν οι φράουλες και η σαντιγί. Μην κρίνεις λοιπόν εξ ιδίων τα αλλότρια. Να ξέρεις ότι ο κάθε άνθρωπος θέλει διαφορετικά πράγματα και πάντα να το έχεις αυτό στο πίσω μέρος του μυαλού σου με ό,τι και αν καταπιαστείς.

Freepik

Τα 5 τοπ βιβλία αυτοβελτίωσης που πρέπει να διαβάσεις και εσύ

Κανένας δεν ενδιαφέρεται γι’ αυτό που κάνεις εσύ

Αν πουλάς κάποια υπηρεσία, αν έχεις μια συγκεκριμένη επαγγελματική ταυτότητα, αυτή με κάποιον τρόπο ανακουφίζει κάποιον άλλο άνθρωπο. Αν δηλαδή αυτός ο άνθρωπος χρειάζεται κάτι που έχεις εσύ ή κάποια λύση που μπορείς να προσφέρεις θέλει να το γνωρίζει αυτό. Έχε στο πίσω μέρος του μυαλού σου ότι κανείς δεν ενδιαφέρεται για σένα σαν πρόσωπο αλλά με ποιον τρόπο μπορεί να πάρει κάτι από εσένα.

Οπότε πάντα να ξεκινάς με τον άλλο, να έχεις ως πυξίδα τον άλλο και μετά το πώς αυτό που έχεις εσύ και αυτό που ξέρεις μόνο εσύ μπορεί να το εκμεταλλευτεί ο άνθρωπος που έχεις απέναντί σου.

Οδηγός ζωής

Ο Dale Carnegie έφτιαξε μια περιουσία, καταστράφηκε γιατί μεσολάβησαν πόλεμοι, οικονομικά κραχ και πράγματα που δεν μπορούσε να ελέγξει αλλά κατάφερε να ορθοποδήσει και να δείξει το δρόμο σε εκατομμύρια ανθρώπους. Πήρε συνεντεύξεις από τους πιο επιτυχημένους ανθρώπους που γέννησε η ιστορία και αυτά που του είπαν τα κράτησε ως οδηγό για τη ζωή του και τα έφτιαξε βιβλίο για να τα αφήσει στους ανθρώπους.

Δεν είναι θεωρίες όλα αυτά, πριν πεις ότι όλα αυτά είναι αμερικανιές και πράγματα που δεν πιάνουν στα ελληνικά δεδομένα. Κάποιος που γεννήθηκε πριν από έναν αιώνα μάζεψε όλη αυτήν τη σοφία από τα πράγματα που έκαναν άλλοι άνθρωποι που πέτυχαν και μάλιστα όλα αυτά είναι πράγματα που έχουν πράξη και σήμερα, τόσα χρόνια μετά.

Το βιβλίο είναι το «Πώς να κερδίζεις φίλους και να επηρεάζεις τους ανθρώπους» και κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Κλειδάριθμός.

Τα 5 καλύτερα βιβλία επιχειρηματικότητας που θα σε βοηθήσουν να πετύχεις και εσύ

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο 3 Quotes από το βιβλίο του Dale Carnegie που χρειάζεται να βάλεις στη ζωή σου αν θες να πετύχεις εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα
3 Quotes,Dale Carnegie