15 σημάδια ότι βρίσκεσαι σε έναν τοξικό γάμο και μπορεί να μην το συνειδητοποιείς

17:18 31/3/2021 - Πηγή: iPop

Έρχεται μια στιγμή σε κάθε υπέροχη ιστορία αγάπης, όπου οι μεγάλες προσδοκίες αρχίζουν να γκρεμίζονται και τα προβλήματα κάνουν την εμφάνισή τους. Ο ρομαντισμός μπορεί να αρχίσει να χάνεται και οι τσακωμοί να γίνονται συχνότεροι. Όμως, μερικές φορές μπορεί να είσαι σε μια τοξική σχέση και τα σημάδια να μην είναι τόσο προφανή με αποτέλεσμα να μην το καταλαβαίνεις. Γι’ αυτό συγκεντρώσαμε 15 προφανή και λιγότερο προφανή σημάδια ότι είσαι σε έναν τοξικό γάμο.

Στους υγιείς γάμους και σχέσεις, ο βαθύς θαυμασμός, η εμπιστοσύνη, ο σεβασμός και η φιλία παραμένουν άθικτα, ακόμα κι όταν περάσει το

πρώτο διάστημα. Αλλά τι συμβαίνει όταν ανακαλύπτεις έναν κόσμο δυσλειτουργιών και ασυμβατότητας χαρακτήρων; Ίσως ο / η σύζυγός σου να ταράζει την ηρεμία σου, να σε γεμίζει φόβο όταν ακούς ότι πλησιάζει ή -το χειρότερο από όλα- να γίνεται βίαιος με τον οποιοδήποτε τρόπο απέναντί σου, λεκτικά, συναισθηματικά ή σωματικά.

Το πρόβλημα είναι όταν τα σημάδια της τοξικότητας μιας σχέσης δεν είναι άμεσα ορατά. Μπορεί να είστε ένα φαινομενικά ευτυχισμένο ζευγάρι, όμως, καθημερινές συμπεριφορές και σκηνικά τελικά να αποδεικνύουν το αντίθετο.

Unsplash/Priscilla Du Preez15 σημάδια ότι είσαι σε έναν τοξικό γάμο και μπορεί να μην το ξέρειςΝιώθεις σαν οι σκέψεις και οι απόψεις σου να είναι στο mute.Είναι σαν να μην έχεις τον έλεγχο των καθημερινών σου αποφάσεων.Όταν προσπαθείς να βάλεις όρια, ο σύντροφός σου τα αγνοεί.Σε σαμποτάρει ή σε κάνει να νιώθεις ενοχές όταν θέλεις να εξελιχθείς.Υπάρχουν βαθιά κρυμμένα μυστικά.Ο σύντροφός σου προσπαθεί να σε απομακρύνει απ’ τους άλλους.Παραβιάζει την ιδιωτικότητα και τον προσωπικό σου χώρο.Κάθε φορά που υπάρχει μια σύγκρουση, δεν αναλαμβάνει καμία ευθύνη.Νιώθεις ανασφάλεια.Η σχέση σας είναι εξαιρετικά προβληματική, χαοτική ή ασταθής.Δεν είναι δίπλα σου όταν τον χρειάζεσαι.Σε κρίνει όλη την ώρα.Δεν μπορείς να φανταστείς τον εαυτό σου με αυτό τον άνθρωπο για πάντα.Κάνεις μόνο εσύ υποχωρήσεις και συμβιβασμούς.Είναι κακοποιητικός απέναντί σου με τον οποιοδήποτε τρόπο.

Να θυμάσαι: Ένας γάμος δεν σημαίνει ότι είσαι εγκλωβισμένη για μια ζωή. Ένας δυστυχισμένος γάμος είναι καλύτερα να τερματιστεί. Σου αξίζει να είσαι ευτυχισμένη!

5 καλοί λόγοι για να βγάλεις τους τοξικούς ανθρώπους απ’ τη ζωή σου αμέσως! (ακόμα κι αν πρόκειται για αγαπημένα σου πρόσωπα)

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο 15 σημάδια ότι βρίσκεσαι σε έναν τοξικό γάμο και μπορεί να μην το συνειδητοποιείς εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα