Μακιγιάζ για μικρά μάτια: 10 αποτελεσματικά tips για να φαίνονται μεγαλύτερα και να κάνεις πιο έντονο το βλέμμα σου

13:01 31/3/2021 - Πηγή: iPop

Έχεις μικρά μάτια κι όπως και να βαφτείς ποτέ δεν είναι έντονα; Βρήκαμε το μακιγιάζ για μικρά μάτια που θα τα τονίσει και θα τα κάνει να φαίνονται υπέροχα.

Ένα λάθος καλλυντικό προϊόν, όπως μία σκιά, μπορεί να κάνει το μάτι σου να φαίνεται ακόμα πιο μικρό, να μην το κολακεύει και φυσικά να μην το κάνει να φαίνεται μεγαλύτερο ή πιο έντονο. Τα μικρά μάτια θέλουν μία ειδική μεταχείρηση για το τονιστούν και το πιο συχνό λάθος που κάνουν οι γυναίκες με μικρά μάτια είναι ότι υπερφορτώνουν το σημείο αυτό του προσώπου με πολύ μακιγιάζ, βάζοντας σκουρόχρωμες σκιές,

eyeliner ή μολύβι με φαρδιά γραμμή, μάσκαρα, αλλά και βάφοντας συγχρόνως τα φρύδια.

Ωστόσο, ποιο είναι το κατάλληλο μακιγιάζ για μικρά μάτια;

Μην ξεχνάς το concealer

Πες αντίο στους μαύρους κύκλους κάτω απ’ τα μάτια, καθώς αυτή η σκούρα περιοχή τα κάνει να φαίνονται ακόμα πιο μικρά. Αφενός φρόντισε να κοιμάσαι σωστά και επαρκώς και αφετέρου μην ξεχνάς πως το concealer σου μπορεί να κάνει θαύματα. Αν η περιοχή αυτή κάτω από τα μάτια είναι και πρησμένη, τότε κάνε κρύες κομπρέσες ή πλύνε το πρόσωπό σου με κρύο νερό.

Όλοι οι τρόποι για να ξεφορτωθείς τους μαύρους κύκλους κάτω από τα μάτια

Περιποιήσου τα φρύδια σου

Το γέμισμα των φρυδιών είναι εξίσου σημαντικό στο μακιγιάζ για μικρά μάτια. Τα φρύδια πλαισιώνουν τα μάτια και το σχήμα τους πρέπει να είναι προσεγμένο. Δεν χρειάζεται τα φρύδια σου είναι ούτε πολύ χοντρά ούτε πολύ λεπτά. Αυτό που πρέπει να προσέξεις είναι να έχουν τοξοειδές σχήμα, δημιουργώντας μια καμπύλη.

Χρησιμοποίησε primer σκιάς ματιών

Η βάση σκιάς ματιών είναι πολύ χρήσιμη. Πέρα από το ότι θα κάνει το υπόλοιπο βάψιμό σου πιο σταθερό και θα το διατηρήσει για περισσότερη ώρα, θα δημιουργήσει κι ένα καθαρό και ομοιόμορφο μέρος, ώστε να συνεχίσεις το μακιγιάζ σoy.

Pexels Επένδυσε στις ανοιχτόχρωμες σκιές

Προτίμησε να χρησιμοποιείς τις ανοιχτόχρωμες σκιές ή αυτές σε nude αποχρώσεις, αφού τονίζουν καλύτερα τα μάτια σου. Μην υποτιμάς το φυσικό μακιγιάζ, βασισμένο σε φωτεινές και ανοιχτόχρωμες σκιές, καθώς είναι αυτό που θα δώσει κι ένα πιο εντυπωσιακό αποτέλεσμα. Μην ξεχνάς ότι οι σκούρες σκιές μπορούν να κάνουν τα μάτια σου να φαίνονται ακόμα πιο μικρά.

Δώσε βάση στην εσωτερική γωνία του ματιού

Ίσως αυτό να είναι το μικρό tip που θα κάνει τη διαφορά. Ποτέ μα ποτέ μην τοποθετήσεις εκεί σκουρόχρωμη σκιά ή πολύ μολύβι ή eyeliner. Φρόντισε η εσωτερική γωνία του ματιού σου να είναι πάντα φωτεινή, εφαρμόζοντας εκεί μια λευκή ή ανοιχτόχρωμη σκιά ή ένα ανοιχτόχρωμο μολύβι ματιών.

Μακριές βλεφαρίδες για καλύτερο αποτέλεσμα

Στόχος εδώ είναι κυρίως οι μακριές βλεφαρίδες και φυσικά οι καλά περιποιημένες. Φρόντισε να έχεις πάντα στα καλλυντικά σου μια μάσκαρα για μακριές βλεφαρίδες κι όχι για όγκο, καθώς η τελευταία μπορεί να βαρύνει το μάτι και να το κάνει να φαίνεται μικρό. Τόνισε κυρίως τις βλεφαρίδες της εξωτερικής γωνίας των ματιών και σταδιακά λίγο λιγότερο τις εσωτερικές. Χρησιμοποίησε, τέλος, κι ένα ψαλίδι για βλεφαρίδες για καλύτερο αποτέλεσμα.

Pexels Προσοχή στο eyeliner

Η σωστή εφαρμογή του eyeliner είναι από τα πιο σημαντικά πράγματα, αλλά και λάθη που κάνουν οι περισσότερες γυναίκες στο μακιγιάζ για μικρά μάτια. Η γραμμή, λοιπόν, του eyeliner καλό είναι να είναι σχετικά λεπτή και όσο το δυνατόν να μην ξεκινάει από την αρχή του βλεφάρου και την εσωτερική γωνία του ματιού. Ειδικά αν την ξεκινήσεις από το κέντρο του βλεφάρου και στο τέλος την τονίσεις περισσότερο και την κάνεις πιο παχιά, το αποτέλεσμα θα είναι σίγουρα υπέροχο.

Tip 1: Αν θες να χρησιμοποιήσεις σκουρόχρωμη σκιά, φυσικά και μπορείς να το κάνεις, αλλά με τον σωστό τρόπο. Τα σκούρα χρώματα μπαίνουν μόνο στις εξωτερικές γωνίες των ματιών και πρέπει να τα δουλεύεις με φορά προς τα έξω.

Tip 2: Μην βάφεις και πολύ τα κάτω βλέφαρα. Το να βάλεις μολύβι ή eyeliner στην εσωτερική γραμμή των κάτω βλεφάρων σου δεν είναι λάθος, αλλά δεν είναι και το ό,τι καλύτερο, αφού θα κάνει τα μάτια σου να φαίνονται μικρά. Αν σου αρέσει τόσο πολύ να βάφεις αυτό το σημείο, τότε τοποθέτησε το μολύβι ή το eyeliner ελαφρώς στην άκρη του ματιού απ’ την εξωτερική πλευρά, κι όχι στο εσωτερικό μέρος.

Tip 3: Αγόρασε nude μολύβι ματιών! Θα σου φανεί ιδιαίτερα χρήσιμο, όταν θες να φωτίσεις το μάτι σου και πέρα από την εσωτερική γωνία του ματιού, μπορείς να το χρησιμοποιήσεις και στο κάτω βλέφαρο και πάλι για να το φωτίσεις.

Τώρα είσαι έτοιμη να τους καταπλήξεις όλους με το βλέμμα σου!

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Μακιγιάζ για μικρά μάτια: 10 αποτελεσματικά tips για να φαίνονται μεγαλύτερα και να κάνεις πιο έντονο το βλέμμα σου εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα