Π. Βισβάρδης: Περίπου 6 εκατ. ευρώ από την ενιαία ενίσχυση

14:33 2/11/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Σε εξέλιξη βρίσκεται και στη Ζάκυνθο η καταβολή του 70% της βασικής ενιαίας ενίσχυσης, που πιστώθηκε στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων αγροτών του νησιού, με τη διαδικασία να ομαλοποιείται μέχρι τα τέλη της εβδομάδας, λόγω μεγάλης προσέλευσης στα δύο τοπικά καταστήματα της τράπεζας Πειραιώς.

Όπως δήλωσε σήμερα στην ΕΡΤ Ζακύνθου, ο διευθυντής του ΕΑΣ, Πέτρος Βισβάρδης, το 70% επί της

ουσίας αντιστοιχεί στο 50% της βασικής ενίσχυσης, δεδομένου, ότι, στη συνέχεια υπάρχει και το λεγόμενο «πρασίνισμα», που αποδίδεται στους δικαιούχους, οι οποίοι, δηλαδή, το αργότερο μέχρι 31 Δεκεμβρίου, θα λάβουν το υπόλοιπο 50%.
Μάλιστα, ανέφερε, πως, κατά προσέγγιση, το 70% αντιστοιχεί στα 6 εκατ. ευρώ, για τους περίπου 6χιλ. δικαιούχους αγρότες στη Ζάκυνθο, ο αριθμός των οποίων παρουσιάζει μια μικρή μείωση, αφού, εκτός όλων των άλλων αλλαγών, αυτοί που κάνουν πρώτη φορά ενεργοποίηση ατομικών δικαιωμάτων και αίτηση για την καταβολή της ενιαίας ενίσχυσης, δεν λαμβάνουν την ενίσχυση.
Τέλος, ο κ.Βισβάρδης, τόνισε ότι υπάρχουν μεμονωμένες περιπτώσεις αγροτών που λόγω γραφειοκρατικών προβλημάτων και κάποιων άλλων λαθών, δεν βρίσκουν στους ατομικούς τους λογαριασμούς, το προβλεπόμενο ποσό, οι οποίοι, πρέπει αμέσως να απευθυνθούν στον ΕΑΣ για τη διευθέτηση αυτών των εκκρεμοτήτων, με σχεδόν όλες τις περιπτώσεις, να έχουν θετική έκβαση, άρα, και καταβολή της ενίσχυσης, έστω και καθυστερημένα, στους δικαιούχους.

Keywords
Τυχαία Θέματα