Ζάκυνθος: 31 εκ. για έργα δημοσίων υποδομών

13:20 11/1/2019 - Πηγή: ΕΡΤ

«Πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών ευρεία σύσκεψη αρμόδιων παραγόντων σχετικά με την οριστικοποίηση των έργων αναβάθμισης των δημόσιων υποδομών στη Ζάκυνθο.

Στη σύσκεψη, η οποία διοργανώθηκε κατόπιν πρωτοβουλίας του Βουλευτή Ζακύνθου και πρώην Υπουργού Σταύρου Κοντονή, παρευρέθηκαν ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών Αντώνης Κοτσώνης, ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΖ Κωνσταντίνος Κόκκορης, υπηρεσιακοί παράγοντες της Δημοτικής Επιχείρησης, διοικητικά στελέχη του Υπουργείου και εκπρόσωποι τεχνικών γραφείων που εκπονούν μελέτες για τη βελτίωση των υποδομών

του νησιού.

Αποφασίστηκε η επίσπευση των διαδικασιών εκ μέρους του Δήμου Ζακύνθου για την υποβολή των αναγκαίων μελετών ώστε να εγκριθούν από το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών και το Υπουργείο Οικονομικών έργα συνολικού ύψους 31 περίπου εκατομμυρίων ευρώ.

Συγκεκριμένα, έπειτα από την προσκόμιση των απαραίτητων φακέλων από την πλευρά του Δήμου, θα χρηματοδοτηθούν τα κάτωθι έργα:
Α. Επέκταση και αναβάθμιση του Βιολογικού Καθαρισμού ώστε να εξυπηρετεί πλέον το 75% της συνολικής τουριστικής δραστηριότητας του νησιού. Ο συνολικός προϋπολογισμός ανέρχεται στα 13 εκατομμύρια ευρώ.

Β. Ολοκλήρωση του αποχετευτικού δικτύου της πόλης, ώστε να καλύπτει περιοχές που βρίσκονται εκτός της κάλυψης του σημερινού δικτύου. Το έργο αυτό έχει εκτιμώμενο προϋπολογισμό 12 εκατομμύρια ευρώ. Παράλληλα, αποφασίστηκε, να προχωρήσει άμεσα η διαδικασία για την υποβολή μελέτης στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών για την αντικατάσταση των σωλήνων αμιάντου, στο πλαίσιο της κατάστασης έκτακτης ανάγκης λόγω του πρόσφατου σεισμού. Το έργο κοστολογείται περίπου στα 6 εκατομμύρια ευρώ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η διαδικασία εξέτασης, έγκρισης και χρηματοδότησης θα γίνει με ταχείς ρυθμούς για τα δεδομένα των σημαντικών αυτών έργων υποδομής, καθώς θα ενταχθούν σε εθνικό σχεδιασμό υψηλής προτεραιότητας. Με την ολοκλήρωση των παραπάνω διαδικασιών, η Ζάκυνθος θα εισέλθει σε μια πορεία ποιοτικής αναβάθμισης των υποδομών της προς όφελος των κατοίκων και των επισκεπτών της αλλά και προς όφελος του περιβάλλοντος, της γεωργίας, της ύδρευσης και της άρδευσης του νησιού.

Η μακρά περίοδος υποβάθμισης, μαρασμού και εγκατάλειψης των δημόσιων υποδομών έχει τελειώσει. Η Ζάκυνθος, με τα συγκεκριμένα έργα θα μετατραπεί σε ένα σύγχρονο νησί, με εξοικονόμηση πόρων, σεβασμό στο οικοσύστημα και την υγεία των πολιτών της. Αν, ορισμένοι, ελπίζουν ότι θα επανέλθουμε στο προηγούμενο καθεστώς της κακοδιαχείρισης, της αποψίλωσης και της στασιμότητας θα διαψευστούν για μία ακόμη φορά.

Ο λαός της Ζακύνθου έχει και μνήμη, και γνώση και κρίση».

Την σχετική ανακοίνωση κάνει το γραφείο του Βουλευτή Ζακύνθου, πρώην Υπουργού Στ.Κοντονή.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα