Βόλος: Ευαγ. Αποστολου: «Αποφασισμένη να στηρίξει τον αγροτικό κόσμο η κυβέρνηση»

18:24 3/9/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Ανοδική πορεία στο αγροτικό εισόδημα, αλλά και στις αγροτικές εξαγωγές, σε συνέχεια ανάλογης πορείας που έχει ακολουθήσει ο κλάδος το 2015, προέβλεψε ότι θα υπάρξει στη χώρα, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Ευάγγελος Αποστόλου, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, στην εκδήλωση για τα 100 χρόνια του Αγροτικού Συνεταιρισμού Ζαγοράς που έγινε σήμερα, στην πλατεία του χωριού, παρουσία πολιτικών και αυτοδιοικητικών παραγόντων. Μεταξύ αυτών, και ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, κ. Βασίλης Λεβέντης.

«Η

κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να στηρίξει τον αγροτικό κόσμο και στο πλαίσιο αυτό επεξεργάζεται πολλά προγράμματα» τόνισε ο κ. Αποστόλου, ο οποίος πρόσθεσε πως η παρουσία του σήμερα, στην Ζαγορά και στις εκδηλώσεις του Συνεταιρισμού, δεν είναι μόνο επετειακή, αλλά και ένδειξη της στήριξης της κυβέρνησης προς αυτόν.Ο υπουργός δήλωσε πάντως, πως υπάρχει ανάγκη καλύτερης οργάνωσης ώστε να μπορέσουν οι αγρότες, να εκμεταλλευτούν τις πάρα πολλές δυνατότητες που παρέχονται, ιδιαίτερα μέσα από το πρόγραμμα αγροτικής ανάπτυξης.

«Πριν λίγες μέρες ανακοινώσαμε πρόγραμμα 1,5 δις για τους αγρότες που θα προκηρυχθεί μέχρι το τέλος του χρόνου» επισήμανε ο κ. Αποστόλου, διευκρινίζοντας πως σε αυτό, περιλαμβάνονται και δραστηριότητες που αφορούν τους συνεταιρισμούς. Πρόσθεσε παράλληλα, πως στα 4-5 επόμενα χρόνια θα διοχετευτούν στον αγροτικό χώρο, συνολικοί πόροι άνω των 7 δις ευρώ.
Ειδικά σε περιπτώσεις που η ομαδική λειτουργία επιτρέπεται από τους κοινοτικούς κανονισμούς, θα υπάρχει ιδιαίτερη, επιπλέον ενίσχυση, όπως τόνισε ο υπουργός, προσθέτοντας ότι ο Συνεταιρισμός της Ζαγοράς θα λειτουργήσει για το υπουργείο του, ως παράδειγμα.

Όπως χαρακτηριστικά είπε, ο Συνεταιρισμός της Ζαγοράς επιτέλεσε σημαντικό έργο γιατί κατόρθωσε να συντηρήσει με αξιοπρέπεια τη ζωή εκατοντάδων οικογενειών τριών γενιών και δύσκολο φορτίο γιατί θα πρέπει να μην διαψεύσει και να ανταποκριθεί στις προσδοκίες της τέταρτης, της νέας γενιάς συνεταιριστών- παραγωγών.
Στη συνέχεια, ο υπουργός έκανε αναλυτική αναφορά σε μέτρα για την στήριξη επενδύσεων σε γεωργικές εκμεταλλεύσεις, σε μέτρα για την μεταποίηση / εμπορία και παραγωγή νέων προϊόντων, στο πρόγραμμα LEADER και στην αναγκαιότητα αντικατάστασης των οπωροφόρων δένδρων.

Στην σημερινή εκδήλωση παρέστησαν ακόμη, η υφυπουργός Μεταφορών, κ. Μαρίνα Χρυσοβελώνη, ο γ.γ. Εσωτερικών, κ. Κ. Πουλάκης, οι βουλευτές Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ, κ.κ. Μεϊκόπουλος, Παπανάτσιου και Μπαλλής, ο βουλευτής Μαγνησίας της ΝΔ, κ. Μπουκώρος, ο βουλευτής Μαγνησίας του ΚΚΕ, κ. Στεργίου, ο βουλευτής Κοζάνης και τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης της ΝΔ, κ. Καριπίδης, ο βουλευτής Λάρισας των ΑΝ.ΕΛ., κ. Κόκκαλης, η αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας και Σποράδων, κ. Κολυνδρίνη, ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης κ. Χατζόπουλος, πολιτευτές, νομαρχιακοί σύμβουλοι, δημοτικοί σύμβουλοι κ.α.

Keywords
Τυχαία Θέματα