Βασίλης Πολύμερος: «Θα δούμε Σερραίο Ολυμπιονίκη στην κωπηλασία»

16:42 3/9/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Είναι ο Ολυμπιονίκης που έκανε την κωπηλασία αγώνισμα των μεταλλίων στους Ολυμπιακούς αγώνες.

Δύο φορές Ολυμπιονίκης, το 2004 στην Αθήνα (χάλκινο μετάλλιο )και το 2008 στο Τόκιο (αργυρό μετάλλιο) είναι ο πλέον κατάλληλος άνθρωπος για να μιλήσει για την Πανελλήνια συνάντηση ανάπτυξης κωπηλασίας που πραγματοποιείται στη λίμνη του Πεθελινού. Άλλωστε ο Βασίλης Πολύμερος είναι υπεύθυνος

ανάπτυξης στην ομοσπονδία της κωπηλασίας. Ο Έλληνας Ολυμπιονίκης μίλησε στην αθλητική εκπομπή της ΕΡΤ Σερρών:

Ο δύο φορές Ολυμπιονίκης μίλησε στην ΕΡΤ Σερρών

Β. Π. « Η διοργάνωση είναι πάρα πολύ ωραία. Ο υδάτινος στίβος είναι καταπληκτικός. Έχει πάρα πολύ καλές συνθήκες. Το βλέπετε ότι είναι ιδανικές συνθήκες, καθόλου αέρας, καθόλου κυματισμό. Η δουλειά που έχει γίνει από το τοπικό σωματείο αλλά και από τους τοπικούς παράγοντες, Δήμαρχο κ.α., είναι πάρα πολύ σημαντική. Το βλέπετε ότι όλα πάνε μια χαρά. Παρόλο που πρώτη φορά γίνεται Πανελλήνια συνάντηση δεν έχουμε αντιμετωπίσει κανένα πρόβλημα και πιστεύω ότι αυτό είναι μια καλή παρακαταθήκη για το τοπικό σωματείο μαζί με την Κωπηλατική ομοσπονδία να διοργανώσουν ακόμα μεγαλύτερους αγώνες». Όσο για τις αγωνιστικές επιτυχίες του Σερραϊκού συλλόγου ο Έλληνας Ολυμπιονίκης είπε: «φέτος έχει να επιδείξει τρία μετάλλια στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα που είναι ένας πραγματικός άθλος με τόσο μικρό διάστημα ζωής που έχει αυτό το σωματείο αλλά όλοι και το Δ.Σ. και οι προπονητές του συλλόγου δουλεύουν με πολύ πάθος με πολύ όρεξη κι έτσι έρχονται αυτά τα αποτελέσματα». Για τις εντυπώσεις του από τους Ολυμπιακούς αγώνες του Ρίο ο Βασίλης Πολύμερος είπε: « Tο Ρίο σαν πόλη είναι πάρα πολύ όμορφο, ο κωπηλατικός στίβος σε αντίθεση με το Πεθελινό που βλέπουμε πολύ καλές συνθήκες, δεν ήταν τόσο καλές, είχε πάρα πολύ αέρα, είδαμε απίστευτα πράγματα να συμβαίνουν, δηλαδή στους προκριματικούς να αναποδογυρίζουν σκάφη από πάρα πολύ έμπειρους αθλητές ενώ όσον αφορά την Ελληνική παρουσία είχαμε μια 4η, μια 6η και μια 8η θέση, πιστεύαμε σε ένα μετάλλιο από τα κορίτσια που έφεραν την 4η θέση, από τις Ασουμανάκη και Νικολαϊδου, δυστυχώς ο κακός καιρός μας το στέρησε αλλά παρόλα αυτά είμαστε ευχαριστημένοι με τις θέσεις που καταφέραμε για ακόμα μια Ολυμπιάδα και ευελπιστούμε στο μέλλον στο Τόκιο και στα Παγκόσμια πρωταθλήματα που μεσολαβούν μέχρι τότε, να έχουμε εξίσου καλή παρουσία».

-Το ότι οι αθλητές της κωπηλασίας μας… καλομάθαν στα Ολυμπιακά μετάλλια

Β.Π. «Ναι, είχαμε τρία συνεχόμενα Ολυμπιακά μετάλλια θα ήταν το 4ο, ήταν τελικά η 4η θέση, μας μένει λίγο η πικρία γιατί ξέρουμε ότι ειδικά οι κοπέλες είχαν τις δυνατότητες σίγουρα να πάρουν ένα μετάλλιο με άλλες συνθήκες, ωστόσο δεν το βάζουμε κάτω, δουλεύουμε, στα τέλη του μήνα υπάρχουν εκλογές στην ομοσπονδία, το νέο συμβούλιο που θα έρθει να δουλέψει, έχει μια παρακαταθήκη από το τωρινό συμβούλιο, έτσι ώστε να συνεχίσει την ανοδική πορεία του αθλήματος».

-Για το αν θα δούμε Σερραίους Ολυμπιονίκες

Β.Π. «Η Εθνική ομάδα κωπηλασίας απαρτίζεται από παιδιά από ολόκληρη την Ελλάδα. Δηλαδή, όταν μπαίνουμε στη διαδικασία έχω δει, επειδή παρακολουθώ πάρα πολύ στενά όλο το πρόγραμμα της κωπηλατικής οικογένειας, τα παιδιά του Πεθελινού για παράδειγμα πήραν μέρος στις προκρίσεις για την Εθνική ομάδα, έχουν αξιώσεις να μπούνε στην Εθνική ομάδα και να πρωταγωνιστήσουνε, με τη συστηματική δουλειά που γίνεται, πιστεύω ότι στο μέλλον θα γίνει και αυτό».

Keywords
Τυχαία Θέματα