Το αύριο της κωπηλασίας στο… στολίδι του Νομού

16:27 3/9/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Στο επίκεντρο της Ελληνικής κωπηλασίας βρίσκεται αυτό το Σαββατοκύριακο ο Νομός Σερρών.

Το αύριο του αθλήματος που μας χάρισε τόσες διακρίσεις και μετάλλια σε Ολυμπιακούς αγώνες και Παγκόσμια πρωταθλήματα βρίσκεται εδώ, στη λίμνη του Πεθελινού, στο κωπηλατοδρόμιο και στις εγκαταστάσεις του Ναυταθλητικού Περιβαλλοντικού Συλλόγου Πεθελινού «Κερκινίτης». Ένα πραγματικό στολίδι για το Νομό Σερρών που κατά γενική ομολογία αν έχει τη στήριξη όλων των Σερραίων μπορεί να

γίνει κοιτίδα της κωπηλασίας στην Ελλάδα και από τους καλύτερους πρεσβευτές του Νομού.

200 αθλητές από 19 συλλόγους από Ελλάδα και Κύπρο στους αγώνες στο Πεθελινό

Η 9η Πανελλήνια συνάντηση ανάπτυξης κωπηλασίας με συμμετοχές περίπου 200 παιδιών ηλικίας 12 έως 14 ετών από 19 συλλόγους από την Ελλάδα και την Κύπρο πραγματοποιείται αυτό το Σαββατοκύριακο στην λίμνη του Πεθελινού. Ο άνθρωπος που πίστεψε στο όνειρο και με πολύ προσωπική δουλειά το έκανε πράξη, ο πρόεδρος του Ναυταθλητικού Περιβαλλοντικού συλλόγου Πεθελινού «Κερκινίτης» Θεοδόσης Κρέτσης είπε στην ΕΡΤ Σερρών: «είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι για αυτό. Είναι η πρώτη μεγάλη διοργάνωση που φιλοξενούμε και αποτελεί πρόκριμα για άλλες διοργανώσεις στο μέλλον. Η ομοσπονδία μας ανέθεσε αυτό το μεγάλο γεγονός, θεωρούμε ότι μέχρι τώρα πάνε όλα καλά»

Ο Ολυμπιονίκης Βασίλης Πολύμερος με το Δήμαρχο Εμμανουήλ Παππά και τον Θεοδόση Κρέτση

Για την στήριξη που έχει από τις αρχές

Θ.Κ. «Ο Δήμαρχος Εμμανουήλ Παππά στηρίζει και τη διοργάνωση αλλά γενικά στηρίζει αυτό που κάνουμε. Ο κ. Νότας στηρίζει την κωπηλασία στο Δήμο μας. Θεωρεί ότι είναι μια καινοτόμα δράση που πρέπει να στηριχτεί, ασχολούνται παιδιά και από το Δήμο μας και από την πόλη των Σερρών, κάνουμε προσπάθειες να προσελκύσουμε περισσότερους αθλητές. Κοντά μας είναι και η Περιφερειακή ενότητα αλλά ο Δήμος Εμμανουήλ Παππά και οικονομικά αλλά και με τα μηχανήματα που έχει, στηρίζει την προσπάθεια μας. Κοντά μας είναι και ο Δήμαρχος Σερραίων και αρωγός στην προσπάθεια μας. Όποτε χρειάστηκε μας παραχώρησε τις εγκαταστάσεις των κατασκηνώσεων στην Χρυσοπηγή για να πηγαίνουν εκεί οι ομάδες και οι αθλητές».

πολλοί παρακολουθούν τους αγώνες

Το όραμα του Θεοδόση Κρέτση:

Θ.Κ. «Το όραμα μας είναι να γίνουν μεγάλοι αγώνες, το επόμενο βήμα είναι, ο Δήμος δίνει μεγάλη βαρύτητα, να γίνει ένας ξενώνας (ο χώρος είναι το Δημοτικό σχολείο) ώστε να μπορούμε να φιλοξενήσουμε την Εθνική ομάδα αλλά και ξένες εθνικές ομάδες να κάνουν προπόνηση. Το όραμα μας είναι να γίνουν μεγάλοι αγώνες. Με πολύ λίγα χρήματα, με τη διάνοιξη του χώρου, μπορούν να πραγματοποιηθούν, όπως μας λένε οι άνθρωποι της ομοσπονδίας, και Πανελλήνιοι αλλά και Πανευρωπαϊκοί αγώνες. Είναι κάτι που πραγματικά μας συγκινεί μόνο που το σκεφτόμαστε».

οι άνθρωποι του συλλόγου έχουν φροντίσει για όλα

Ο Πρόεδρος της Κωπηλατικής ομοσπονδίας κ. Γιάννης Καρράς είπε στην ΕΡΤ Σερρών: «η διοργάνωση είναι εξαιρετική. Έχουμε πολλά παιδιά, ο καιρός είναι πολύ καλός και όλοι είναι ευτυχισμένοι γιατί μην ξεχνάμε ο αγώνας είναι μια γιορτή του αθλητισμού. Εδώ γίνεται πάρα πολύ καλή δουλειά, ο χώρος είναι ιδανικός, αν καταφέρουμε να κάνουμε μια διαπλάτυνση από τη μία πλευρά που υπάρχουν καλάμια πιστεύω ότι μπορεί να γίνει κι ένας στίβος και για άλλες διοργανώσεις πιο μεγάλες. Η ομοσπονδία από την πρώτη στιγμή στήριξε την περιοχή και είναι δίπλα στο σύλλογο γιατί πιστεύει ότι θα έχουμε πολύ καλή εξέλιξη στην περιοχή και στο σύλλογο. Οι Σερραίοι πρέπει να αγκαλιάσουν αυτήν την προσπάθεια, πρέπει να καταλάβουνε τι έχουν στα χέρια τους. Έχουν ένα εξαιρετικό χώρο και πρέπει να έρθουνε κοντά για να μπορέσουν να βοηθήσουν και αυτοί έστω με την παρουσία τους το να μεγαλώσει ο στίβος αυτός και να γίνει ένα Διεθνές κέντρο».

Η εικόνα στο κωπηλατοδρόμιο είναι μαγευτική

Keywords
Τυχαία Θέματα