Τρίκαλα: Οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί αλλάζουν το τοπίο

13:41 18/5/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Οι νέες διατάξεις για κατασχέσεις και πλειστηριασμούς προβλέπονται στο νέο Κώδικα Πολιτικής και Ποινικής Δικονομίας που έχει ισχύ από 1/1/2016. Η αποχή των δικηγόρων είναι αυτή που έχει αναστείλει την εφαρμογή των νέων διατάξεων. Μία από αυτές τις διατάξεις, σύμφωνα με όσα δήλωσε σήμερα στο Στούντιο Τρικάλων της ΕΡΤ, ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Τρικάλων κ. Δημήτρης Κοντογιάννης και η δικηγόρος κ. Αντωνία Λεγάκη, αφορά στον ηλεκτρονικό πλειστηριασμό.

Με απλά

λόγια οι πλειστηριασμοί θα γίνονται ηλεκτρονικά όπως και οι σχετικές ειδοποιήσεις. Είναι προφανές, σύμφωνα με την κ. Λεγάκη ότι αυτό αλλάζει τελείως το τοπίο. Τα κινήματα κατά των πλειστηριασμών δεν έχουν πλέον ρόλο στο να σταματούν τους πλειστηριασμούς στα ειρηνοδικεία, ενώ υπάρχει θέμα και με ανθρώπους στην περιφέρεια της χώρας, που δεν έχουν πρόσβαση σε υπολογιστές και ηλεκτρονικά ταχυδρομεία.

Πάντως, οι αλλαγές δεν έχουν εφαρμοστεί, σύμφωνα με τον κ. Κοντογιάννη, εξαιτίας της αποχής των δικηγόρων (ο Κώδικας και ο ασφαλιστικός νόμος είναι τα δύο κυρίαρχα αιτήματα των δικηγόρων), καθώς, εξαιτίας της αποχής δεν δίνονται άδειες έκδοσης διαταγών πληρωμής καθώς και για παραγγελίες προς εκτέλεση.

The post Τρίκαλα: Οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί αλλάζουν το τοπίο appeared first on ert.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα