Κομοτηνή:Μένουνε Ελλάδα

12:56 18/5/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Τεταρτοετής φοιτήτριες στο Δ.Π.Θ. η Ελένη Γραμπή και η Παναγιώτα Τριανταφύλου. Και οι δύο βρίσκονται μπροστά στο μεγάλο δίλημμα : «Τι θα κάνω μετά;» Ένα δίλημμα που συντροφεύει τους φοιτητές, όσο κι αν η γλύκα της φοιτητικής ζωής παραμερίζει για λίγο τα μεγάλα προβλήματα της εποχής, όταν η λήξη της φοιτητικής περιόδου πλησιάζει.

«Το χρήμα στην οικογένεια έχει «στερέψει» πλέον » δηλώνει η Ελένη Γραμπή και εξηγεί ότι εκείνη και η αδερφή της σπουδάζουν

παράλληλα αυξάνοντας έτσι τα έξοδα στην οικογένεια. «Θέλω να κάνω Μεταπτυχιακό, να κάνω extra σπουδές, όμως, θα το κάνω μόνη και θα προσπαθήσω να τα καταφέρω» προσθέτει αποφασισμένη. Με ποιο τρόπο τη ρωτάμε; «Θα προσπαθήσω να βρω μια δουλειά» απαντά και σημειώνει ότι σπουδάζει οικονομικά, ένα πολύ ενδιαφέρον αντικείμενο. «Το ότι σπουδάζουμε οικονομικά σε περίοδο Κρίσης βοηθά πάρα πολύ γιατί μέσα στο Πανεπιστήμιο μιλάμε για το πώς μπορούμε να τα καταφέρουμε σε τέτοιες καταστάσεις. Θα πρέπει να υπάρξει βέβαια και ανάλογο αντίκρυσμα στην αγορά, που δεν ξέρω σήμερα, αν υπάρχει. Σε έξι μήνες από τώρα θα ξέρω» δηλώνει μην κρύβοντας την αγωνία της.

«Έχω πάρα πολλά όνειρα. Κάποιες φορές απελπίζομαι και λέω ας μην κάνω όνειρα πλέον, δεν υπάρχει λόγος να κάνω όνειρα» δηλώνει η Παναγιώτα Τριανταφύλλου, φοιτήτρια ελληνικής φιλολογίας στην Κομοτηνή και αποκαλύπτει ότι συνήθως απελπίζεται όταν βλέπει ειδήσεις, όταν η οικογένεια της δεν πάει καλά οικονομικά. «Θα προσπαθήσω με νύχια και με δόντια τα όνειρα μου να τα πετύχω.»

Τι είναι εκείνο που δεν σας αρέσει στην Ελλάδα; ρωτάμε τις δύο νέες φοιτήτριες; «Δεν μ’ αρέσει ότι δεν αφήνουν στους νέους να έχουν όνειρα. Και οι μεγαλύτεροι φταίνε για την κατάσταση της χώρας» δηλώνει η Παναγιώτα Τριανταφύλλου και η φίλη της Ελένη Γραμπή προσθέτει: «Έχουμε μάθει να βολευόμαστε στη χώρα μας. Νομίζω ότι θα πρέπει να μάθουμε να ανταποκρινόμαστε σε κανόνες. Αν κάτι με εξοργίζει είναι αυτό.»
Θα μείνουν στην Ελλάδα να το παλέψουν και να αλλάξουν τα πράγματα προς το καλύτερο; Ρωτάμε και χωρίς δεύτερη σκέψη σπεύδουν να απαντήσουν: «Θέλω να μείνω στην Ελλάδα, με στεναχωρεί που βλέπω νέους να φεύγουν από τη χώρα. Θα το παλέψουμε με νύχια και με δόντια εδώ». Σημειώνοντας, όμως, με λύπη «Αν βρεθώ σε αδιέξοδο το εξωτερικό είναι μια λύση».
Φώτο:Η Ελένη και η Παναγιώτα Φωτογράφος:Μαρία Νικολάου

The post Κομοτηνή:Μένουνε Ελλάδα appeared first on ert.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα