Το έργο προχωρά, κλείνουν δρόμοι

07:53 24/7/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Παρά τα προβλήματα που υπάρχουν, κυρίως στην οδό Ίδης, το έργο της ανάπλασης στο κέντρο του Ηρακλείου είναι μέσα στα χρονοδιαγράμματα, τόνισαν χθες ο δήμαρχος, Βασίλης Λαμπρινός και ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων, Γιάννης Αναστασάκης, σε συνέντευξη τύπου.

Όπως έκαναν γνωστό την άλλη εβδομάδα θα κλείσει για δύο μήνες η οδός Χατζημιχάλη Γιάνναρη, για την υπογειοποίηση των δικτύων της ΔΕΗ, ενώ θα ακολουθήσει η μικρή Έβανς.
Ο κ. Αναστασάκης είπε πως «υλοποιείται μια από τις πιο δύσκολες και συνθέτες αναπλάσεις στο Ηράκλειο.

Τολμήσαμε την εφαρμογή της κυκλοφοριακής μελέτης που έχει πετύχει, ενώ κερδίσαμε και στο στοίχημα των mini bus, που ήδη μεταφέρουν 40.000 επιβάτες μηνιαίως».
Ερωτώμενος αν χρειάστηκε τροποποίηση της αρχικής μελέτης, ο κ. Αναστασάκης απάντησε καταφατικά, αναφορικά με τη διατήρηση των δέντρων στη Λεωφόρο Δικαιοσύνης, και μια δεύτερη τροποποίηση στην οδό Ψαρομηλίγκων.
Αλλαγές έγιναν επίσης, όπως είπε ο αντιδήμαρχος, σε υλικά επειδή δεν μπορούσε να βρεθεί επίπεδος γρανίτης στις διαστάσεις που υπήρχαν στη σύμβαση, και τελικά «με τη σύμφωνη γνώμη του μελετητή κάναμε τις αλλαγές στις διαστάσεις».
Επίσης αλλαγή έγινε στον πορφυρίτη της μελέτης γιατί δεν υπήρχε στην αγορά κι έτσι επιλέχθηκε γρανίτης. Ακόμη, τονίστηκε ότι το εισαγόμενο υλικό που χρησιμοποιείται δεν είναι μεγαλύτερο του 10% του συνόλου των υλικών.
Σύμφωνα με τον κ. Αναστασάκη, οι διαφοροποιήσεις οικονομικά ήταν κάτω του 1% του έργου, δηλαδή ο πωρόλιθος ο οποίος πρόκειται να στρωθεί είναι αξίας 16.000 ευρώ. Επειδή όμως αλλάζουν οι προδιαγραφές του μεγέθους, σε μικρότερες, άρα περιορίζεται και η δαπάνη του έργου, κατά 2.000-3.000 ευρώ. Ο ίδιος ξεκαθάρισε πως «έκπτωση ως προς την ποιότητα ή χάρη προς τον εργολάβο δεν γίνεται».

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα