Η έκθεση των γυναικών επιχειρηματιών

07:41 24/7/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Από τις 27 Ιουλίου μέχρι τις 5 Αυγούστου, ο Αναπτυξιακός Σύλλογος Γυναικών Επιχειρηματιών Κρήτης, πραγματοποιεί την 18η έκθεση με Κρητικά προϊόντα, οικοτεχνίας και χειροτεχνίας, στην Πλατεία Ελευθερίας του Ηρακλείου, με λειτουργία από τις 11 το πρωί μέχρι τις 10 το βράδυ.

Η έκθεση συνδιοργανώνεται με την Περιφέρεια Κρήτης και το Επιμελητήριο Ηρακλείου, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Ανάπτυξης, του Δήμου Ηρακλείου, του Εθνικού Επιμελητηριακού Δικτύου Ελληνίδων

Γυναικών Επιχειρηματιών – ΕΕΔΕΓΕ, της ΟΕΒΕΝΗ και του Επιμελητηρίου Λασιθίου.
Παράλληλα οργανώνονται αύριο δυο εσπερίδες με θέμα: «Εξωστρέφεια: Μοχλός Ανάπτυξης», στο Επιμελητήριο Ηρακλείου στις 5 το απόγευμα και στο Επιμελητήριο Λασιθίου στον Άγιο Νικόλαο στις 6 το απόγευμα.
Χθες δόθηκε συνέντευξη τύπου στην Περιφέρεια Κρήτης, με την αντιπεριφερειάρχη, Θεανώ Βρέντζου- Σκορδαλάκη να σημειώνει:
«Η Περιφέρεια Κρήτης στηρίζει τη γυναικεία επιχειρηματικότητα, η οποία συμβάλλει τα μέγιστα στην ανάπτυξη του τόπου. Ο αναπτυξιακός σύλλογος γυναικών επιχειρηματιών Κρήτης, είναι από τους μεγαλύτερους φορείς γυναικών στην Ελλάδα. Οι 750 γυναίκες που δραστηριοποιούνται στον επιχειρηματικό τομέα αποτελούν μοχλό για την στήριξη της οικονομίας του τόπου, δημιουργώντας θέσεις εργασίας, μειώνοντας την ανεργία ενώ ταυτόχρονα αυξάνεται η παραγωγικότητα και αναπτύσσεται η εξωστρέφεια. Συνεπώς, ενισχύεται και ο εξαγωγικός τομέας που αποτελεί «κλειδί» και στόχο για την περαιτέρω ανάπτυξη».
Μαρία Πιτσικάκη, πρόεδρος του αναπτυξιακού συλλόγου γυναικών επιχειρηματιών Κρήτης, τόνισε: «Οργανώνουμε την18η έκθεση του συλλόγου με 90 συμμετοχές γυναικών επιχειρηματιών όπου θα παρουσιάσουν Κρητικά προϊόντα εδέσματα από την οικοτεχνία, είδη χειροτεχνίας. Είναι η έκθεση γιορτή του συλλόγου μας με διπλές μουσικοχορευτικές εκδηλώσεις με μαγειρέματα, κεράσματα, θέατρο, μουσική, επίδειξη μόδας, δραστηριότητες για τα παιδιά».
Η επίτιμος Πρόξενος της Αυστρίας στην Κρήτη Ροσβίτα Μπαντουβά-Βαλχ, ανέφερε: «Στηρίζουμε τις εκδηλώσεις, όταν η καινοτομία συνδέετε με την παραγωγή και την εξωστρέφεια τότε μετατρέπετε σε μοχλό ανάπτυξης. Οι παγκοσμιοποιημένες οικονομικές επιδόσεις τα τελευταία 30 χρόνια αυξήθηκαν κατά μέσο όρο κατά περίπου ένα τρισεκατομμύριο ευρώ ετησίως μεταξύ 1990-2016. Η εξωστρέφεια είναι η κινητήριος δύναμη όταν με την προώθηση της καινοτομίας στην παραγωγή δημιουργεί έναν δυνατό μοχλό ανάπτυξης για την δημιουργία πλούτου».

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα