Το Επαρχείο Ικαρίας για τις μεταφορές των μαθητών

21:03 2/10/2020 - Πηγή: ΕΡΤ

“Είναι γνωστό σε όλους μας ότι στο νησί της Ικαρίας δεν υπάρχει επαρκής αριθμός μεταφορικών μέσων για την μεταφορά μαθητών προς τις σχολικές μονάδες, και την επιστροφή τους στον τόπο κατοικίας τους”, αναφέρει το Επαρχείο Ικαρίας και Φούρνων, σημειώνοντας ότι το έργο της μεταφοράς μαθητών αναλαμβάνουν οι Περιφέρειες.
“Για να γίνεται η μεταφορά των μαθητών – επισημαίνει – προϋπόθεση είναι αφού ενημερωθούν οι διευθυντές των σχολικών μονάδων από τους γονείς, να ενημερώνουν την Περιφέρεια με καταστάσεις των δικαιούμενων μεταφοράς μαθητών και πάντοτε με την λήξη του σχολικού

έτους. Στην περίπτωση ελλείψεως μεταφορικών μέσων, η ΚΥΑ προβλέπει την μεταφορά παιδιών από τους γονείς, και ανεξάρτητα από ιδιόκτητο μέσο, ώστε να λαμβάνουν το γονικό επίδομα”.
Σχετικά με τα πρόσφατα θέματα που έχουν προκύψει το Επαρχείο τονίζει:
Ως προς το δρομολόγιο Πλαγιά – Ξυλοσύρτης – Άγιος Κήρυκος, σας γνωρίζουμε ότι ο μεταφορέας έχει υποβάλλει αίτηση για αντικατάσταση μεταφορικού μέσου, γεγονός στο οποίο εμπλέκεται και το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών κεντρικά .
Για το δρομολόγιο Άγιος Κήρυκος – Εύδηλος, διερευνάται από την Διεύθυνση Μεταφορών και Επικοινωνιών της ΠΕ Σάμου και αναμένεται η ένταξη νέου δρομολογίου με διαφορετικό ωράριο αναχώρησης, ώστε να εξυπηρετηθούν οι μαθητές των σχολικών μονάδων στον Εύδηλο Ικαρίας.

The post Το Επαρχείο Ικαρίας για τις μεταφορές των μαθητών appeared first on ΕΡΤ Αιγαίου.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα