Ψήφισμα καταδίκης της Χρυσής Αυγής φέρνουν στο Δ.Σ. οι παρατάξεις των Καπούλα και Αποστολάκη

21:03 2/10/2020 - Πηγή: ΕΡΤ

Κοινή πρόταση ψηφίσματος ενάντια στη Χρυσή Αυγή καταθέτουν οι παρατάξεις των Νάνσι Καπούλα και Ιάσονα Αποστολάκη στο δημοτικό συμβούλιο Βόλου και καλούν τη δημοτική αρχή να το ψηφίσει και να καταδικάσει το φασισμό. Το ψήφισμα υπογράφεται από όλους τους δημοτικούς συμβούλους των δύο παρατάξεων.

Στο ψήφισμα που κατατέθηκε για έγκριση από το Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου αναφέρεται: “Στις 7 Οκτωβρίου μετά από 5,5 χρόνια η δίκη της

Χρυσής Αυγής φτάνει στο τέλος της. Οι κατηγορούμενοι αντιμετωπίζουν το κακούργημα της ένταξης και διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης, και μέλη της Χρυσής Αυγής κατηγορούνται για ανθρωποκτονία, απόπειρες ανθρωποκτονίας και άλλες εγκληματικές πράξεις.
Το Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου, όπως και άλλων μεγάλων Δήμων (Αθηναίων, Λαρισαίων), θεωρώντας ότι το μόρφωμα της Χρυσής Αυγής έδρασε ως εγκληματική οργάνωση, εκφράζει την εμπιστοσύνη του στην Ελληνική Δικαιοσύνη και προσδοκά στην καταδίκη αυτών που με τις εγκληματικές τους ενέργειες δολοφόνησαν τον Παύλο Φύσσα και τον Σαχζάτ Λουκμάν, επιτέθηκαν στους Αιγύπτιους αλιεργάτες και τους συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ και τρομοκράτησαν και τραυμάτισαν αθώους πολίτες. Χρέος μας είναι να διασφαλίσουμε τα δημοκρατικά δικαιώματα και τις ελευθερίες όλων μας. Να καταδικάσουμε το φασισμό και το ναζισμό».

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα