Τις επόμενες κινήσεις σχεδιάζει η κυβέρνηση – Συνεχείς συσκέψεις στο Μαξίμου

18:28 3/9/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Συνεχείς συσκέψεις έχει ο πρωθυπουργός για την προετοιμασία της ομιλίας του στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης το Σάββατο, όπου θα αναπτύξει μια οικονομική και αναπτυξιακή ατζέντα, με άξονα τη δίκαιη και βιώσιμη ανάπτυξη και κατεύθυνση την ενίσχυση των ευπαθών κοινωνικά ομάδων. Στο μεταξύ, έξοδο στις αγορές το 2017 βλέπει ο επικεφαλής του ESM Κλάους Ρέγκλινγκ, ενώ στο ίδιο μήκος ο Γερούν Ντάισελμπλουμ αναγνωρίζει τα πρώτα σημάδια οικονομικής ανάκαμψης στην

Ελλάδα.

Με το βλέμμα στα κρίσιμα προς διαχείριση ζητήματα, η κυβέρνηση προχωρά στο σχεδιασμό των επόμενων βημάτων. Στο επίκεντρο τις ερχόμενες εβδομάδες έρχεται η προετοιμασία για την φθινοπωρινή αξιολόγηση, ενώ την άλλη Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου, ο πρωθυπουργός και οι ηγέτες του Ευρωπαϊκού Νότου θα συζητήσουν την προοπτική διαμόρφωσης μιας κοινής ευρωμεσογειακής ατζέντας που θα μπορεί να επηρεάσει τις πολιτικές στο ευρωπαϊκό Οικοδόμημα.

Εντατικές, την ίδια ώρα είναι οι συσκέψεις του Αλέξη Τσίπρα με υπουργούς και στενούς του συνεργάτες ενόψει της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης για την εκεί παρουσία του Αλέξη Τσίπρα και την ομιλία του στους παραγωγικούς φορείς, το ερχόμενο Σάββατο, 10 Σεπτεμβρίου. Ο πρωθυπουργός αναμένεται να αναπτύξει μια οικονομική και αναπτυξιακή ατζέντα, που θα συμβαδίζει με πολιτικές άμβλυνσης των συνεπειών των μνημονιακών χρόνων για τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες.

Λίγες εβδομάδες πριν ξεκινήσει η δεύτερη αξιολόγηση, ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας Κλάους Ρέγκλινγκ δίνει έμφαση στην διατήρηση του στόχου για πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% το 2018 και για περισσότερο από ένα χρόνο. Αυτό δεν σημαίνει και για πάντα, τονίζει χαρακτηριστικά και βλέπει έξοδο της Ελλάδας στις αγορές το 2017.

«Αν το πρόγραμμα εφαρμοστεί όπως συμφωνήθηκε, οι προσδοκίες είναι ότι η Ελλάδα θα μπορέσει να επιστρέψει στην αγορά τον επόμενο χρόνο» δήλωσε ο κ. Ρέκλινγκ.

Τα πρώτα σημάδια οικονομικής ανάκαμψης στην Ελλάδα, έχουν φανεί, ανέφερε στο Bloomberg ο πρόεδρος του Γιουρογκρουπ Γερούν Ντάισελμπλουμ, αναγνωρίζοντας ότι η ελληνική κυβέρνηση είναι προσηλωμένη σε δύσκολες μεταρρυθμίσεις για τι οποίες χρειάζεται χρόνος.

«Αν προχωρήσουν (οι Έλληνες) στην υλοποίηση κάποιων πρόσθετων βημάτων τα οποία έχουμε συμφωνήσει, τα χρηματικά ποσά των επόμενων δόσεων προς την Ελλάδα είναι έτοιμα για εκταμίευση. Θα βοηθήσουν σε αρκετούς τομείς και θα υποστηρίξουν την οικονομική ανάκαμψη, που έχει αρχίσει να εμφανίζεται στην Ελλάδα. Τα πρώτα στοιχεία για οικονομική ανάπτυξη, έχουν ήδη καταγραφεί στην Ελλάδα» δήλωσε ο Γερούν Ντάισελμπλουμ.

Ρεπορτάζ: Γιώργος Παντελάκης
Σχετική είδηση: Κλάους Ρέγκλινγκ: Η Ελλάδα θα επιστρέψει στις αγορές αν συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις (video)
Τηλεφωνική συνομιλία Τσίπρα – Ραχόι για τη Σύνοδο των Μεσογειακών Ευρωπαϊκών Χωρών
Πηγή: ΕΡΤ

Keywords
Τυχαία Θέματα